Az egyedi termékleírás fontossága

Aktuális

Egyedi termékleírás

Sok apró lépésből áll össze, mire egy vásárló eljut a számára legjobb ajánlathoz. Ha szeretné, hogy ez az ajánlat az Ön terméke legyen, akkor előbb fusson végig az alapvető vásárlói lépéseken, majd javítsa az aukcióit a bejegyzésben leírtak szerint.

  1. Ha egy vevőnek konkrét elképzelése van a megvásárolandó termékről, akkor elsőként a Vatera keresőjét használja.
  2. A rendszer által kilistázott termékeket tovább szűkíti az aukciók címe és képe alapján.
  3. Kiválasztja a számára releváns aukció(ka)t és megnézi a termékleírást, szállítást, termékfotót stb.
  4. Ha minden fontos információ a rendelkezésére áll, azonnal létrejöhet a vásárlás.

Azoknál az aukcióknál, ahol nincsenek vagy hiányosak az adatok, a keresési folyamat megszakad, és a sikeres adásvétel lehetősége minimálisra csökken!

Hogy ezt elkerülje az alábbiakra érdemes figyelni:

Cím

Az egyik leglényegesebb eleme az aukciónak, mindig tüntesse fel benne a termék legfontosabb tulajdonságait! Ha van, akkor a termék márkája mindenképpen szerepeljen a címben, és ha még futja az 50 karakterből, akkor írja be a méretét, színét, egyéb információkat.

Specifikus tulajdonságok

Termékfeltöltéskor mindenképpen töltse ki a rendszer által felkínált tulajdonság (márka, méret, szín stb.) dobozokat! Az oldal keresője, ezáltal a vásárló is könnyebben megtalálja az aukciót, nagyobb az esély az eladásra.

Képek

Az aukció elmaradhatatlan része. Minél több, megfelelő méretű és részletes fotó készül a termékről, annál könnyebb a vásárló dolga. Kép nélkül szinte lehetetlen az eladás.

Termékleírás

A kerékpár kulcsszó mindig előkelő helyen szerepel a TOP10-es listán. Ahhoz, hogy a vásárlók megtalálják, ki kell tűnjön a többi 6000 bringa közül. Ebben segíthet az egyedi termékleírás. Az internetes keresőkön keresztül is sokan érkeznek az oldalra, így a Google motorja is szemmel tartja az aukciókat. Minél egyedibb és informatívabb egy termékleírás, annál jobban kedvelik a keresők. Ha copy-paste (másol-beilleszt) helyett Ön állítja össze a szöveget, akkor jobb helyezést érhet el a találati oldalakon.

Érdemes befektetni egy kis pluszmunkát, hiszen rengeteg új érdeklődőt szerezhet az internetes keresőkön keresztül is. Gondoljon bele, hogy milyen eladásokat produkálhatna, ha a google az első oldalon dobná fel az aukcióit? Egy próbát igazán megér!

Sok eladást és pozitív értékelést kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?