Elkelt az első magyarországi Mercedes

Aktuális

Minden várakozást felülmúló sikerrel zárult az első magyarországi Mercedes-Benz B osztály aukciója. A kecskeméti gyártósorról legördülő személyautó listaára az extrákkal együtt közel 14 millió forint volt, de az árverés végül 20,11 milliónál állt meg. A licitálás 3 héten keresztül ment, de már a meghatározott idő felénél megdöntötte a Vatera eddigi jótékonysági kezdeményezéseinek rekordját. Az oldal 41 ezer érdeklődőt vonzott, az aktív licitálók pedig összesen 374 db ajánlatot tettek. A gyár a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak (NGYSZ) ajánlotta fel az autóért kapott árat.

A gépjármű nemcsak különleges felszereltsége és műszaki paraméterei miatt vonzó, de a licit nyertese azt is elmondhatja magáról, hogy övé lett az első értékesítésre szánt magyar Mercedes-Benz” – fogalmaztak a szervezők. „Különösképp fontosnak tartjuk azonban, hogy a licitálók fogékonyak voltak az árverés jótékony voltára. A teljes összeggel ugyanis egy olyan alapítványt támogatunk, amelynek célja a gyermekek életkörülményeinek javítása” – fogalmazott Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária ügyvezető igazgatója.

A Vatera – mint ahogy az a jótékonysági aukcióknál lenni szokott-, természetesen nem számolt fel külön jutalékot, sőt, az árverés főoldali kiemelése mellett a közösségi média csatornáin és egyéb felületein is előtérbe helyezte a kecskeméti személyautót. Az első magyarországi Mercedest a Jász-Plasztik Autócentrum veheti át hamarosan az ajánlatban is szereplő tűzpiros kivitelben.

Vélemény, hozzászólás?