Vatera Evolúció – megújul a piactér

Ha ismerős nektek a fenti retró főoldali kép, akkor törzs vaterásként biztosan azt is tudjátok, hogy sok-sok éven keresztül dacoltunk a webdesign trendekkel, és nem vagy csak minimálisan változtattunk a lassan 20 éve útjára indult Vatera kinézetén. Az évek során persze többször felmerült, hogy átalakítsuk az oldalt, de a korábbi oldalmegújítási próbálkozásokra adott visszajelzéseitekből (pl. béta-Vatera) azzal is tisztában voltunk, hogy sokan ragaszkodtok a jól megszokott felülethez, és már a kis változtatások is ellenérzéseket kelthetnek.

Viszont nem mehetünk el amellett, hogy az internetezési szokások az elmúlt 20 év alatt mennyire átalakultak, és már alapkövetelmény az, hogy egy weboldal minden platformon elérhető és jól használható legyen, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy elkészítsük nektek az új Vatera oldalt, amely asztali gépen, tableten és mobilon is egy közös felülettel szolgálja ki a látogatókat, az adott készülék méretéhez igazodva.

A ráncfelvarrást több hónapig tartó, komoly munka előzte meg, különböző tesztek és felhasználóinkkal tartott interjúk segítségével vágtunk bele a tervezésbe, hiszen számunkra a legfontosabb, hogy az új oldal maximálisan kiszolgálhassa az általatok felvázolt igényeket, és az elkövetkezendő években is megállja a helyét az online piacon.

A megújult oldal jelenleg tesztüzemben működik, így egyelőre csak a tesztelésre kiválasztottak érhetik el. Elsőre talán nagynak tűnhet a változás, de az oldal felépítésén és a már megszokott, jól működő funkciókon nem változtattunk, viszont a modern-minimalista stílusnak köszönhetően a jövőben egy sokkal frissebb és könnyebben átlátható felület kerül a látogatók elé.

Fontos tudnotok, hogy a jelenleg elérhető új oldal nem a végleges verzió, folyamatosan alakítjuk, javítjuk az általatok küldött visszajelzések alapján. Az eddig beérkezett kérések, javaslatok, kritikák többségében a személyes menüt és a hirdetésfeladás oldalt érintették, ezért úgy döntöttünk, hogy azokat egyelőre meghagyjuk az eredeti kinézettel, hogy továbbra is a megszokott felületen tölthessétek fel hirdetéseiteket és intézhessétek az adásvételeiteket. Az elkövetkező hónapokban pedig újabb felhasználói teszteket indítunk, annak érdekében, hogy a személyes menü és a hirdetésfeladás oldal is úgy újulhasson meg, hogy azzal minden vaterás elégedett legyen.

Ha további észrevételetek vagy javaslatotok van az új oldallal kapcsolatban, kérjük, a kapcsolatfelvételi oldalunkon keresztül küldjétek el nekünk, vagy írjátok meg itt kommentben! További sikeres vaterázást kívánunk!

33 comments

 • Kb. 10 éve fejeztem be a rendszergazdai, helpdesk, számítógép-karbantartói pályafutásomat.
  Mindig attól szenvedtem/tünk, hogy amire megtanulják és jól kezdik használni, a “poor” egyszerű hétköznapi emberek a különböző számítógép programokat a “NAGY KÉZ” megváltoztatja, a jól ismert felületeket. ( A haszna, az alkalmazás ismeretnek meg sem térül !). Vesszük a következő szupi jó verziót…. Csak lassan, csak óvatosan, kis lépéssekkel a változtatásokkal. Nem mindenki szereti a rohanó tempót.

  • Kedves Béla! Igen, teljes mértékben egyetértünk Önnel, de azért be kell lássuk azt is, hogy nemhogy tíz év, de már lassan hónapok alatt olyan szinten változnak az internetezési szokások, amivel muszáj felvenni a lépést. Ezért sem rontottunk ajtóstól a házba, lépésről lépésre haladunk. A tesztidőszak alatt csak a felhasználók kis százaléka látja az új oldalt, a tőlük beérkezett vélemények, javaslatok alapján folytatjuk a fejlesztéseket, hogy az új oldallal minden vaterás elégedett lehessen. Üdv, Vatera

 • A kortárs festményekhez nagyon nehezen lehet odatalálni!
  Lehetne egy ART elnevezésű nagyobb kategória, ahol szerepelhetne az összes festmény alkategóriája.
  A feltett termékek esetében, van, hogy elütöm az indítási idő pontot és nem az azonnalira kattintok-mondjuk egy hónap múlva indul az aukció. ez esetben jó lenne, ha lehetne az indítási időpontot korrigálni.
  Nézzék meg a CATAWIKI aukciós oldalt.NEMZETKÖZI és nagyon jól megy. SAJNOS NEM ENGEDNEK BE MAGYAROKAT! Lehetne venni ötleteket innen!
  Üdvözlettel:Irisz

  • Kedves Írisz! Először is szeretnénk gratulálni, nagy rajongói vagyunk a képeinek!❤
   Köszönjük a tippet, megnéztük az oldalt, de nem igazán tudtuk összehasonlítani a Vaterával, hiszen nálunk sokkal többféle termékkategóriával, termékcsoporttal találkozik a látogató (a Catawiki kategóriái szinte teljesen lefedik a vaterás gyűjteményt). A megújult főoldalról jelenleg három kattintással érünk a kortárs festményekhez (gyűjtemény – kortárs és kézműves alkotás – kortárs festmények). A későbbi indulásra beállított aukciók változtatásának ötletét továbbítom a kollégáknak. Köszönjük a felvetéseket! Üdv, Vatera

 • Tisztelt Vatera!
  Ma jelentkezett problémám az oldallal kapcsolatban, hogy a amikor rákattintok egy termék képére, és feljön a termék villámnézetének oldala, akkor nem működik a “Hirdetésfigyelő” / “Megfigyelés visszavonása” menüpontok. Hiába kattintok rá, nem változik a termék megfigyelésének státusza.
  Ha meg szeretnék figyelni egy terméket, akkor bele kell mennem a teljes adatlapba, és ott már meg tudom jelölni megfigyelésre.
  Böngésző: Chrome 72.0.3626.96 64 bit
  Köszönettel: Tokusz

 • Ma kerestem a Hp 6L printer hirdetését de az érvényesek és a lejártak között sem találtam.
  A szűrőben láttm olyan lehetőséget ami kiválasztja az elkelt termékeket,de ez nálam a lejártakat szűrte ki.

  • Kedves Gábor! Lecsekkoltuk, sajnos mi is csak kizárólag egy tonert találtunk ezzel a megnevezéssel, printer sem az eladottak, sem a nem eladottak között nem volt. 🙁 Érdemes elmenteni az adott keresést az oldalon, így ha új HP LaserJet 6L megnevezéseű terméket töltenek fel a Vaterára, arról Ön is kap értesítést. Üdv, Vatera

  • Elnézést, a lényeg lemaradt! 🙂 Az eladott és a nem eladott termék is a Lejárt termékek közé tartozik. Elsődlegesen a Lejárt termékekre tud rákeresni, majd innen lehet szűkíteni eladott- nem eladott hirdetésekre. Üdv, Vatera

  • Kedves Ferenc! Bejelentkezéskor kell elfogadni az Adatvédelmi szabályzatot, a jelszó alatt megjelenő “A bejelentkezéssel elfogadom a Dante International Kft. Általános Felhasználási Feltételeit és Adatvédelmi szabályzatát.” szöveg előtt be kell pipálni a kis négyzetet.

 • Üdvözlet! 1. A korábbi “keresés a leírásban” opció hol lelhető az új felületen? Összehasonlítva a két felületet, más-más találatok vannak… 2. a hirdetésindításnál a kiemelések lapról visszalépve elveszik a szöveg és a kép(ek) is (több alkalommal is megjártam), ez miért lehet? Köszönettel: Borzascucu

  • Kedves Borzascucu! A részletes keresőn belül találja a “keresés a leírásban” opciót. Az új oldalon már egy okosabb keresőmotor dolgozik, ezért előfordulhat hogy eltérő termékszámot dob ki a rendszer. Teszteltem a hirdetésfeladást, de nem tapasztaltam adatvesztést, ezért kérem mindenképpen jelezze az ügyfélszolgálatos kollégáknak a problémát, hogy megnézhessék, mi lehetett a hiba. Köszönöm az együttműködését! Üdv, Vatera

   • Kedves Tünde!
    Adatvesztés már 3 hónapja nagyon sokszor előfordul (saját tapasztalatom a meglévő hirdetésből kiinduló hasonló termék feltöltése esetén van). Átlagosan 20%, jobb napokon csak 10%, nehezebb napokon 30% fölött. Vannak fokozatai:
    – már rögtön a kezdetekkor a képek egy része eltűnik
    – a feltöltés befejezésekor az összes kép “láthatatlanná” válik,
    – a kiemelések utáni továbblépéskor “lost session”, azaz rózsaszín az össze rubrika, mert semmi sincs kitöltve
    – a termékfeltöltés befejezésekor “incomplete”, és fehér rubrikák jelzik az ürességet

    Ugyan már több mint 2 hónapja jeleztem az ügyfél szolgálatnak a képek eltűnésének problémáját, de csak annyi választ kaptam, hogy töltsek fel újra képeket. Ez egyébként abban az esetben amikor a képek láthatatlanná válnak, azaz csak üres négyzetek jelennek meg, mint amikor hiányzik a link végéről az adat, akkor gyakran a képek törlése esetén az új feltöltött képek sem látszódnak.

    Vagyis összességében az adatvesztés az én tapasztalataim szerint hónapok óta létező nagyon gyakori jelenség. Lehetnek átmeneti problémák, de 3 hónap már nem tekinthető átmenetinek.
    Jó lenne az ilyen jellegű technikai problémákról nyíltabban beszélni, de a Fórumról is elsősorban az ügyfél szolgálathoz irányítják a felhasználókat. Arról nem is beszélve, hogy a Fórumot a kétmillió felhasználó töredéke, kb 20 ember látogatja rendszeren, ezáltal a rendszer felügyeletét ellátók is ritkán értesülnek problémáról. (ps: ez a topic az én felületemen nem is jelenik meg a blog bejegyzések között csak a hozzászólások révén vettem észre…)

    • Kedves Sándor! Elnézést kérünk, a hiba elhárítása még folyamatban van. Írta, hogy már beszélt az ügyfélszolgálattal, de én mégis arra kérném, hogy keresse fel újra a kollégákat hogy lecsekkolhassák a még fennálló hibákat és esetlegesen enyhíthessék a kellemetlenségét. Előre is köszönöm a türelmét és az együttműködését! Üdv, Vatera

 • Szokni kell !!Néhány észrevétel: az “érdekel” csillag színe a korábbi piroshoz képest gyenge alig tér el a normál színtől. Az érdekel bejelölése után az Érdekelnek -nél megtalálható a bejelölt termék, de a visszalépés után már a sorban nem látszik így a termékek újbóli áttekintése során nem látni mit jelöltem be .
  A keresési funkciónál be kellene állítani egy olyan lehetőséget is, hogy ” Csak az újonnan feltett termékek ” !! Sok olyan van fenn amit hónapok óta megújítanak de nem érdekel, de emiatt néha többszáz terméket végig kell nézni hogy az újonnan feltettekre rátaláljon az ember. Üdv

 • Eddig volt egy halom elmentett keresésem, amik között gyakori volt, hogy szó elejére, töredékre kerestem, pl. “zubbon*”, amire kiadta a “zubbony”, “zubbonya”, “zubbonnyal”, stb. találatokat. Most nincs töredékes keresés, végignyomhatom az összes toldalékolt kifejezést. Ez nagyon nem jó. Vevőként időrabló (igazából nem, mert nem fogom végigkerestetni vele az összes változatot és toldalékolt alakot – simán elunom az egészet, vagyis nem vásárolok, vagyis nem lesz eladás, vagyis nem keletkezik jutalék), eladóként pedig visszaveti a találatok számát, ha az érdeklődő nem talál valamit, mert szótőre keres, nem a toldalékolt alakra. A motor nem tudja jobban, mint én, hogy mit keresek, ne javítsa már ki!

  Visszatehetnénk, hogy a * karaktert lehessen használni? Vagy akár ne is kelljen beírni?

  • Kedves Decker, köszönjük az észrevételt! Az új és a régi oldalon is teszteltünk a zubbon* keresőszóra (mindkét esetben 160 termék jött fel), ami “zubbony, zubbonyra, kényszerzubbonyos, kényszerzubbonyban” hirdetéseket is felhozott, tehát csillag nélkül is megmutatja a toldalékos megnevezésű termékeket. Esetleg a “részletes keresőben” a “Címben és a leírásban is keres” opcióval lehetne még bővíteni a keresést, így már 247 db termékből válogathatna. Üdv, Vatera

   • Kedves Vatera!

    Köszönöm a választ, de nem nyugtatott meg.
    Ha kipróbálják az “ügyész*”, “ügyész” és “ügyészség” kereséseket (én konkrétan a Gyűjtemény kategóriában futtattam le), nem lesz átfedés a találatok között, illetve az “ügyész”-re nem jönnek ki az “ügyészség” szót tartalmazó találatok.
    Én továbbra is igényelném a wildcard-os, vagy a működő töredékszavas keresést…

    Még valami: Nem találtam a keresési találatoknál baloldalt az “Egy kategóriával feljebb” linket, ami számomra hasznos volt korábban. Kikerült az új megjelenésből, vagy csak én nem lelem?

    • Kedves Decker! A keresőmotor még fejlesztés alatt van, tehát ez még nem a végleges felállás. Az “egy kategóriával feljebb” link valóban nem került be az új listaoldalra, de ha többen jelzik a hiányát, akkor mindenképpen változtatni fogunk rajta. Köszönjük az észrevételeket! Üdv, Vatera

  • Kedves János! Van az a pont, ami után már nem lehet-szabad tovább halogatni az átalakulást. Az internetezési szokások változása miatt már alapkövetelmény, hogy egy weboldal minden platformon elérhető és jól használható legyen. Az oldal felépítésén és a már megszokott, jól működő funkciókon nem változtattunk, csak a külső lett más. További sikeres vaterázást kívánunk! Üdv, Vatera

 • Hiba pl.: beirtam a kereséshez: Precidip. Erre kijött egy üzenet, hogy a keresés a
  presidio kifejezésre futott le. Miért is? Ott van alatta, hogy “Az eredeti keresés
  találatait kérem: precidip”, nade ez igy egy marhaság. Miért nem eleve az általam
  kért kifejezésre fut le a keresés? (Ha nem talál semmit, akkor – de csak akkor –
  kináljon fel alternativát, hátha elgépeltem, de ne engem dolgoztasson.)

  • Kedves Csaba! Köszönjük a visszajelzést. Az említett példa nem hiba, az új keresőmotor logikája szerint a ritkábban használt keresőszavaknál elsőként a relevánsabb terméket javasolja, de természetesen az ön által keresett “Az eredeti keresés találatait kérem: Precidip” linkre kattintva azonnal lefut az eredeti keresés is. Köszönjük a megértést! Üdv, Vatera

    • Kedves Csaba! Lehet okoskodásnak tűnik, de sok felhasználónak segítség. A jó hír, hogy a kereső képes tanulni, tehát ha sokszor keresnek ugyanarra a ritka szóra, akkor észben tartja. 😉 Üdv, Vatera

 • Az egyik termékemre rákerestem és nem adta ki bár még nem járt le az oldalon(Waldeck hajóskapitány képeslap) ha az eladó összes termékeként keresek rá akkor szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.