A vaterás csodafegyver – automata licit

Tippek

Néhány héttel ezelőtt megszavaztátok,  hogy a fixáras vagy a licitálós hirdetéseket kedvelitek jobban. A voksolók többsége a fixár mellett döntött, ami végül is teljesen érthető, hiszen kényelmes, nem kell várni napokat, és főleg nem kell harcolni az utolsó percekben a kiszemelt cuccért.

Jó-jó, elfogadom, hogy a fixáras vásárlás azonnali örömöt ad, de azért azt be kell látni, hogy az a cucc, amiért küzdeni kell, sokkal izgalmasabb, mint az egyszerűen megszerezhető. Arról már nem is beszélve, hogy esetenként vicc áron juthatsz különleges darabokhoz.

Az egyik kedvenc licitálós élményem egy étkező garnitúrához köthető, ami igaz, hogy még mindig festésre vár, de ha egyszer kész lesz, szép lesz. 🙂  A lényeg, hogy felújítva őrült összegekért futnak ezek a típusú székek, nekem pedig sikerült megszereznem az egészet potom 6000 Ft-ért! Ezért viszont küzdenem kellett egy tikkasztó nyári vasárnap délután, amíg a többiek a medencében pancsoltak, én licitháborút vívtam. 😀

A licitharc persze nem mindig kiegyenlített. Ha rutintalan vaterással hoz össze a sors, akkor az automatikus licit segítségével szinte biztos a pozitív végeredmény. Valamiért mégis nagyon kevesen ismerik, pedig vastagon benne van a sikeres licitekben. Próbáljátok ki bátran, hiszen annyira egyszerű!

 

Lépések:

  1. Ha megvan a kiszemelt aukció, akkor írd be a licit dobozba az általad felajánlott összeget. Figyelj a licitlépcsőre, illetve, hogy mennyi a minimálisan licitálható összeg. Mehet a Licitálok gomb.
  2. A következő oldalon láthatod az előző vaterás által licitált összeget, illetve a legkisebb általad ajánlható árat, valamint a te árajánlatodat.
  3. Itt jön képbe az automatikus licit. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy meghatározod azt a maximum összeget, amit az adott termékért fizetnél. Ezt az összeget írd be a Te ajánlatod mezőbe, majd mehet a Licit elküldése gomb.
  4. Ettől kezdve a rendszer helyetted fog licitálni, egészen addig, amíg egy licitáló el nem éri az általad megadott összeghatárt.

Plusz tanácsok: Állíts be ébresztőt, figyelmeztetőt az aukció legvégére. Ülj a géphez, lépj be a Személyes menübe, keresd meg az aukciót, és amikor már csak 2 perc van hátra, akkor vesd be az automatikus licitet. Soha ne egész összeget írj a Te ajánlatod mezőbe! Ezzel értékes időt nyerhetsz, ami nagyon fontos, hiszen az aukció végén minden másodperc számít.

Neked is van ilyen licitálós sztorid, amire szívesen emlékszel?

2 comments

Vélemény, hozzászólás?