Adathalász, csaló üzenetek a Vatera nevében!

Aktuális

Figyelem, Vaterások! Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy az elmúlt órákban több vaterásnak tűnő, valótlan tartalmú adathalász/csaló üzenet került kiküldésre a Vatera nevében!

A hamis vásárlási értesítőben, terméklapon furcsa megnevezések, email címek, magyartalanul megfogalmazott, esetenként akár kattintásra bíztató “Eladás megerősítése”, “Pénzt kap” gombok találhatóak. Kérjük, ha ilyen levelet kaptok, semmiképpen NE KATTINTSATOK az üzenetben szereplő linkre, illetőleg NE VEGYÉTEK FEL a kapcsolatot a partnerrel!

Természetesen megtesszük a szükséges lépéseket, addig is köszönjük a türelmeteket!

Ha segítségre van szükségetek, írjatok a Vatera ügyfélszolgálatos kollégáknak »

 

További sikeres aukciózást kívánunk!

A Vatera csapat

8 comments

  • Egyszerűen nem értem m, már bárhol próbálok hirdetni mindenhol megy a csalás, kamu lopott profillal hirdetés, átverés, hamis vételi jelzés.

    Elszomorító mi történik mostanság.

  • Üdvözlet!
    Ezt hogyan csinálják, leütik a terméket és a kapott email címre küldik a kamu értesítőt?
    Vagy netán regisztrált felhasználók?
    Csak hogy tudjuk mire kell számítani….

    • Kedves László! Sajnos igen, fiókeltulajdonítások, újonnan létrehozott fiókokról kiküldött kéretlen üzenetek, és sajnos valós vételi szándék nélküli megrendelések is előfordultak, mindennek célja pedig minden bizonnyal az adathalászat volt. Ezen fiókok ellen minden esetben a lehető legrövidebb időn belül megtettük a szükséges intézkedéseket, azon felhasználóinkat pedig, akik ilyen kéretlen üzeneteket kaptak, vagy akiknél megrendelések történtek, tájékoztattuk. A fiókfeltörés ellen érdemes jelszócserét alkalmazni.
      Az új jelszó jegyen legalább 12 karakter, de minél hosszabb, annál jobb. Szerepeljen benne kisbetű, nagybetű, szám, speciális karakter. Ez azt jelenti, hogy a jelszóhoz felhasznált karakterek származzanak a billentyűzet egész felületéről. Ha ugyanis például csak a legfelső sorból, a számok közül választasz karaktereket, akkor a lehetséges kombinációk a mai számítási kapacitásokkal viszonylag gyorsan lefuttathatók.
      Ha bármilyen kérdése lenne, írjon nyugodtan! Üdv, Vatera Tünde

    • Köszönöm a visszajelzést, az említett hozzászóló fiókja már inaktív, nem fog tudni több üzenetet küldeni. Üdv, Vatera Tünde

    • Köszi a visszajelzést, az említett hozzászóláshoz tartozó fiók már inaktív, nem fog tudni több üzenetet küldeni. Üdv, Vatera Tünde

  • Ma reggel én is találkoztam ezzel, egy nagyon gyanús üzenetet egy cipő alá írt valaki hogy foxposttal akarja intézni és az eladó küldje el az email címét. aki írt annak inaktív volt a fiókja….

    • Kedves Krisztina! Az “egy cipő alá írt” részletet nem értem teljesen (gondolom automatikus szövegjavító műve), de igen, pontosan így néznek ki a csaló üzenetek. Kérem, hogy jelezze az security@vatera.hu címre a történteket, és semmiképpen ne reagáljon a levélre. Köszönöm szépen! Üdv, Vatera Tünde

Vélemény, hozzászólás?