A hét vaterás kereskedője: Batári Norbert (coommeet)

Kávészünet

blog_vatera_0215_coommeet

„Tökéletes eladó, öröm vele üzletet kötni! Köszönöm!” – olvasható Batári Norbert, alias coommeet profilján az értékelések között. Ez a pozitív visszajelzés profi kereskedőnk felé nem az első, és nem is az egyetlen: már 890 felhasználó jelölte kedvenc eladójának a közel 100%-os értékelésű Norbertet.

Az értékelési rendszer előnyei

Hatalmas népszerűségnek örvendő kereskedőnk 2011 őszén regisztrált a rendszerünkbe, s az elmúlt négy és fél év alatt 22.727 adásvételt bonyolított le. „A Vaterán lévő értékelési rendszert nagyon jó dolognak tartom, fontos szerepet játszhat egy kereskedő karrierjében.” – mesélt nekünk Norbert arról, hogy miért a Vatera felületét választotta eladói tevékenységéhez. – „Az összefüggés nagyon egyszerű: minél több egy eladó pozitív értékelése, annál megbízhatóbb. Hamar le lehet ellenőrizni, hogy kinek milyen a hozzáállása egy esetlegesen felmerülő probléma esetén. Én vásárlóként is jelen vagyok az oldalon, és mielőtt bármit megveszek, mindig megnézem az adott felhasználó profilját. Kereskedőként pedig a legfontosabb, hogy minél több pozitív visszajelzést érdemeljünk ki, hiszen azok alapján fog még több vevő érkezni hozzánk.”

Azok a bizonyos licitálások…

Norbert is az 1 Ft-ról indított aukciók híve. „Elképesztő, hogy az emberek mennyire szeretnek játszani. Előfordult már, hogy fix áron töltöttem fel egy terméket, és hetekig a kutyának se kellett. Végül gondoltam egyet, és újból feltöltöttem, immáron licitálásra bocsátva az árut. Egy szempillantás alatt elkapkodták, ráadásul kifejezetten jó áron.” – mesélte nevetve kereskedői pályafutásának egyik mulatságos esetét.

Egy jó fénykép rengeteget számít

Kíváncsiak voltunk, hogy Norbertnek van-e valamilyen jól bevált hirdetésszövege, amellyel bevonzza a vásárlóit. „Az az igazság, hogy szerintem egy jó kép sokkal többet ér a szövegnél. Az én területemen legalábbis rengeteget számít, mivel ruhák eladásával foglalkozom, amelyekről tényleg az a legértékesebb információ, hogy hogy néznek ki. Persze a leírás is fontos, mert az tartalmazza a részleteket (pontos méret, állapot, anyag, stb.), de az érdeklődők figyelmét leginkább egy igényes fotóval lehet felkelteni. Ha valaki rossz minőségű fényképet lát előnézetben, akkor lehet, hogy eleve rá sem kattint a termékre.”

A siker kulcsa: vevőközpontúság és kitartás

Nem véletlen, hogy Norbertnek rengeteg a visszatérő vásárlója. Amellett, hogy szép és minőségi árut kínál igényes tálalásban, vevőit is profin szolgálja ki. „Egy kereskedői karrier során azon áll vagy bukik minden, hogy az eladó hogyan bánik a vásárlóival. Ha valaki nem vevőbarát beállítottságú, akkor inkább ne is vágjon bele a dologba, mert úgy semmi értelme. Eladóként mindig gyorsnak, rugalmasnak, kedvesnek és korrektnek kell maradni, csak úgy hozhatja meg a tevékenység a gyümölcsét.” – fogalmazta meg lényegre törő véleményét a kereskedői létről. – „Én vállalkozásként használom a Vaterát, nem is vagyok jelen más online hirdetési felületen. Úgy gondolom, hogy ha valaki üzleti szempontból, hosszú távon akar foglalkozni kereskedéssel, akkor arra egyértelműen ez az oldal a tökéletes választás. A Vaterán nincs mitől félni: az értékelési rendszernek köszönhetően könnyedén kideríthető, hogy kitől érdemes vásárolni, és kitől nem. Azoknak, akik hasonló pályafutáson törik a fejüket, két dolgot kívánhatok: sok-sok kitartást és pozitív hozzáállást, ugyanis kell néhány év, mire kiforrja magát az üzlet. Utána viszont már nagyon jó kereseti lehetőség válik belőle.”

Ha igényes ruhákra vadászol, kukkantsd meg coommeet aktuális ajánlatait, és szállj be a licitpárbajba. Garantáljuk, hogy élvezni fogod!

Találkozunk jövő héten!

10 comments

 • Kedves Zfehij!

  A teljességhez hozzátartozik, hogy ÁFÁ-s számlát azért nem kaptál, mert nem kértél – viszont mindkét vásárlás esetében nyugtát kaptál ugyebár az átutalt összeg értékében.

 • Kedves Erniefromh!
  Az összes vaterás eladó (pepes és nem pepes) 81%-a 90%-os vagy afeletti sikeres eladási rátával rendelkezik az értékelések alapján, úgyhogy úgy látszik elég könnyű felszaladni azon a lépcsőn 🙂

 • ” tehát nem teljesíthetetlen ez a velük szemben támasztott magas elvárás.”

  🙂 Persze, a lefelé haladó mozgólépcsőn sem teljesíthetetlen dolog felszaladni.

 • Kedves bb!
  Köszönjük a javaslatot, átgondoljuk, hogy a sikertelenségi arány esetében bevezessünk-e egy vizsgált időtartamot. A javasolt 3 hónap nagyon kevés lenne, a profi eladói programnak épp az a lényege, hogy garantálja, hogy a hosszabb távon is legkitartóbb, legjobb eladók kerüljenek be, ezért is állítunk ilyen magas követelményeket velük szemben. Jelenleg is több mint 1500 aktív profi eladónk van, tehát nem teljesíthetetlen ez a velük szemben támasztott magas elvárás. A hosszabb távú, pl. egy éves időtartam már reálisabb, megnézzük, milyen időtartam lenne a legoptimálisabb.

 • Kedves Vateratunde!

  Igen, ez a 94,056%-os érték az, ami fokozatosan csökken nála és ez az a paraméter, ami sok, egyébként tevékenysége minőségét tekintve professzionálisan működő eladónak lehetetlenné teszi, hogy megszerezze/megtartsa a profi eladói státuszt. Különösképp érintettek azok az eladók, akik (egyébként a Vatera “motorjai”, mert rengeteg google keresést irányítanak az oldalra a hirdetéseikkel) nagyobb értékű termékeket hirdetnek licitálós aukciókon.
  Az ilyen aukciókon gyakoribb a meggondolatlan érdeklődő, a magasabb leütési ár miatt pedig túl nagy veszteséget okozna sikeresként értékelni a le nem bonyolított tranzakciókat. Mivel az eladások sikertelensége alapvetően nem az eladóknak köszönhető (ha úgy lenne, akkor a negatív értékeléseinek aránya is magasabb lenne, tehát már amiatt is kiesne a Profi eladói programból), ezért eleve fölöslegesnek tűnik kritériumként a legalább 90%-os sikerességi ráta, de ha mindenképp ragaszkodnak hozzá, akkor is úgy kellene beállítani, hogy csak az utolsó 3 hónap (vagy max egy év) eladásai számítsanak, így legalább egy esetleges stratégiaváltással esélye lenne az eladónak, hogy belátható időn belül megüsse az elvárt szintet.

 • Kedves BB! A Profi eladói státuszhoz az eladóként leadott értékelések sikerességi százalékának kell 90% fölöttinek lenni. Ez coommeet user esetében:
  – sikeresnek értékelt tranzakcióinak száma: 16992 db
  – sikertelennek értékelt tranzakcióinak száma: 1010 db
  Sikeresnek értékeltek aránya az összes tranzakcióból tehát: 94,056%
  De egyébként az eladó oldalán megtalálható, hogy hány pozitív, negatív és semleges értékelése van, és így az összes értékelést figyelembe véve is csak 433 a negatív+semleges értékelések száma a 23 315 db értékelésből, tehát ezt nézve még jobb az aránya (98,2%).

 • Ahogy látom, az adásvételeinek bőven több, mint tíz százalékát értékeli sikertelenre, úgyhogy nem fog sokáig tartani ez a profi eladói státusz. Vagy ez nem vonatkozik mindenkire? Én annak idején a sok nem fizető vevő miatt vesztettem el több év után, pedig minden más paraméterem jobb volt, mint ennek az eladónak és pl. nem csak 70%-ára válaszoltam a kérdéseknek, hanem mindegyikre.

Vélemény, hozzászólás?