Együtt a jövő Bajnokaiért! – Jótékonysági aukciók a vitrinben

Aktuális

Alig néhány napja, hogy befejeződtek a Sportalkímia és a Vatera közös jótékonysági aukciói, máris újabb hírekkel szolgálhatunk az elkelt relikviákról. A szeptemberben zajló olimpiai aukció sikerén felbuzdulva a Magyar Nemzeti Múzeum és a szervezők úgy döntöttek, hogy a Vaterás liciten elkelt relikviákat a múzeum olimpiatörténeti kiállításának keretében a publikumnak is bemutatják. Olyan tárgyakkal bővült most a kiállítás, mint Szilágyi Áron londoni aranyat hozó vívókesztyűje, Kozák Danuta meze és Cseh László olimpián viselt úszónadrágja. Korábbi olimpikonok is csatlakoznak a sorba: Papp László ökölvívó pólója és Kozmann György nemzeti színű dedikált meze is vitrinbe került.

„Vannak olyan személyiségek, akik a távoli múltban tettek valamit és a jelen példaképévé váltak, a londoni olimpia kiemelkedő személyiségei és tárgyaik pedig a ma emberének mutatják a követendő utat.” – mondta Dr. Csorba László, a Múzeum főigazgatója.

A 7 tárgy a kiállítás végén az aukció nyerteseihez kerül, miközben jó célt is szolgál: a licitből befolyt több százezer forintot hátrányos helyzetű fiatalok sportolására fordítja az olimpiai aukció kedvezményezettje, a Sportalkímia Alapítvány. Az Ötkarikás magyarok című tárlat januárig várja az érdeklődőket. Látogasson el és nézze meg testközelből az egykori és mai sportoló-legendák különleges ereklyéit!

Vélemény, hozzászólás?