Anh Tuan Titkai

Aktuális

Vatera Premier aukciónk keretében ezen a héten Anh Tuan egyik egyedi tervezésű, exkluzív táskájára licitálhatnak, a felajánlott összeggel pedig a Szent Márton Gyermekmentő szolgálatot támogathatják. De mitől is különleges ez a táska, mik Anh Tuan titkai? Megkérdeztük!

http://img7.indafoto.hu/4/3/36673_2fb4fa1a9c147bd87a8ac0efd838c03c/5219077_1030d1932fcdad1fd1e641c514898afc_m.jpg Az általad kifejlesztett felületekről és anyagmanipuációkról vagy híres. Hogy mutatkozik ez meg a kollekcióidban?
Szeretem a kontrasztokat, de az ellenpárba állított anyagokat ösztönösen, érzéssel és nem mindig tudatosan választom. Az anyag – és főleg a bőr – manipulációkat,variációkat először papírral próbálom ki. Nagyon érdekel a felületek kombinációja, rétegelése és a különböző anyagok egyetlen kollekcióban való egységes megjelenítése. Ilyen például a finom bőr és a durva zsinór ötvözése a kiegészítőkben, amikhez könnyű esésű tiszta selyem ruhákat tervezek.

08/09-es őszi-téli kollekciód inspirációja a közép-ázsiai nomád hadseregek öltözéke. Hogyan ötvözöd ezt a modern divat és kultúra világával?
Bár Magyarországon nőttem fel, Vietnámban születtem és a keleti kultúra meghatározza a munkáimat. Minden évben elutazom keletre, hogy inspirációt gyűjtsek. A legújabb kollekciómba ennek, az Európától távoli kultúrának olyan öltözködési elemeit vittem át, amivel a mai elegáns, de mégis határozott és önálló nő könnyen azonosul. Talán pont a határozottságot és modern női tartást kölcsönzi neki. A munkámat általában jellemzi a kézművesség, a limitált darabok mind mind egyedileg, kézzel készülnek, ami kiegészíti a gépi technológia által adott lehetőségeket, így tulajdonképpen két ugyanolyan táska sohasem pont ugyanaz. Ez adja a most aukción lévő táska exkluzivitását is. Amúgy a kézműves technológia szintén a múlthoz köthető, hiszen ma már kevesen élnek vele.

A 09/2010 őszi-téli kollekciódban újrahasznosított bőrből készülnek kreációid. Milyen szerepet játszik a munkádban a környezetvédelem?
Inkább környezet tudatosság az, amivel a tervezéshez hozzáállok. Nem pazarlok. Csak természetes anyagokból dolgozom és a tervezésnél kiemelt szempont, hogy a “maradék anyagok” – amik a legtöbb tervezőnél a szemetesben végzik, mert a sziluettbe nem visszailleszthetők – nálam mind újrahasznostásra kerüljenek.

A new york-i Fashion Weeken is résztveszel. Hogyan készülsz a  bemutatókra?
New York-ban más hazai tervezőkkel együtt (USE és Je Suis Belle) egy közös projekttel készülünk. Én 10 teljes öltözéket mutatok be, ami valahol az haut-couture és a pret-a-porter között helyezhető el. Az estélyitől a kabátokig, az öltözékek minél szélesebb spektrumát igyekeztem a kollekcióba vinni. Jellegzetessége, hogy minden darabban megjelenik a növényi organikus vonal, formavilág, a szabásvonalakon ugyanúgy, mint a díszítő elemeken.

Saját showroomod és hazai üzletek mellett kollekciód már Berlinben és  Párizsban is kapható. Mi lesz a következő lépés?
A Távol-Kelet. Első lépésként természetesen Vietnámban szeretném a ruháimat és kiegészítőimet elérhetővé tenni, hosszú távon pedig minél jobban jelen lenni a mára talán legerősebb felvevő piaccá vált, keleti régióban.

One thought on “Anh Tuan Titkai

Vélemény, hozzászólás?