Idén is várunk a budapesti numizmatika börzén!

Aktuális

2024. augusztus 31-én a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete megrendezi az éves hagyományos budapesti numizmatikai találkozóját!
Helyszín:
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ – Budapest 1131, József Attila tér 4. 

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

A szervezett éremgyűjtés Magyarországon nagy hagyományra tekint vissza, magába foglalja a régi papír- és fémpénzeket, érmeket, plaketteket, kitüntetéseket, jelvényeket és a numizmatikai irodalmak gyűjtését is. Az első gyűjtői szervezet, a Numizmatikai Társulat 1901-ben jött létre, majd 1969. november 2-án megalakult a Budapesti Éremgyűjtők Egyesülete is. A kezdő taglétszám 225 gyűjtővel indult, majd 1971 végére 1.470 főre növekedett. 2 év alatt 35 vidéki szervezet jött létre az egyesületen belül, ezáltal 1973. január 7-én megszűnt a Budapesti Éremgyűjtők Egyesülete és jogutódjaként létrejött a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete.

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete jelenleg több mint 40 vidéki és budapesti területi csoporttal működik. A csoportok rendszeres heti, havi gyűjtőtalálkozókat szerveznek és alkalmankénti országos vagy nemzetközi összejövetelek is szerveznek, ezzel is segítve a gyűjtőket a személyes kapcsolatok kialakításában és gyűjteményük gyarapításában.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete augusztus utolsó hétvégéjén újra megrendezi az éves nemzetközi találkozót. A börze új helyszínre került, a József Attila Művelődési Központba várják a gyűjtőket 08.31-én reggel 8:00-tól.

A belépés mindenki számára ingyenes!

Ha szeretnél árusítani, lehetőséged van standot igényelni.

Jelentkezni az info@eremgyujtok.hu e-mail címen lehetséges, vagy bővebb felvilágosítást a 06-20-014-6553 telefonszámon lehetséges.

Az kiállító asztalméretek 140×80 cm vagy 180×60 cm és a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete számára nyújtott 10.000 forintos támogatásnyújtás után használható. Az asztalokat az adományok beérkezési  sorrendjében osztják ki.

budapesti numizmatika börze

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete célja: a numizmatikával, éremgyűjtéssel foglalkozók szervezetbe tömörítése, numizmatikai magángyűjtemények létrehozásának támogatása, ezek révén a nemzeti értékek megmentése, közkinccsé tétele, továbbá a közgyűjtemények gyarapítása, feladatuk megvalósításának segítése. E cél megvalósítása érdekében az Egyesület többek között szervezetbe tömöríti a numizmatikai anyagok gyűjtőit, illetve a numizmatika egyes ágai iránt érdeklődőket. Gyarapítja az éremgyűjtők szakismeretét, elősegíti és szervezi a gyűjtői tevékenységet. Támogatja a közgyűjteményeket, múzeumokat numizmatikai anyagok kiegészítésében. Szorosan együttműködik a Magyar Numizmatikai Társulattal, közgyűjteményekkel a magyar numizmatika egységes céljainak megvalósításában. Népszerűsíti a numizmatikai tevékenységet. Kapcsolatot tart pénzek, érmek és egyéb numizmatikai anyagok rendszeres kiadásával foglalkozó hazai és külföldi szervezetekkel.

BELÉPÉSI NYILATKOZAT »

Az Egyesület az Ectv. törvény előírásainak megfelelően az alábbi közhasznú tevékenységeket végzi a Kulturális Örökségvédelméről szóló törvény (2001. LXIV tv.) 5 § (1) alapján. Így aki teheti az támogassa a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének a munkáját!

Köszönjük a figyelmedet, találkozunk a börzén!

Vélemény, hozzászólás?