Találkozzunk a budapesti numizmatika börzén!

Aktuális

2023. augusztus 26-án a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete megrendezi az éves hagyományos budapesti numizmatikai találkozóját!

Helyszín: Avicenna International College – Budapest 1089, Orczy út 3.

A szervezett éremgyűjtés Magyarországon nagy hagyományra tekint vissza, magába foglalja a régi papír- és fémpénzeket, érmeket, plaketteket, kitüntetéseket, jelvényeket és a numizmatikai irodalmak gyűjtését is. Az első gyűjtői szervezet, a Numizmatikai Társulat 1901-ben jött létre, majd 1969. november 2-án megalakult a Budapesti Éremgyűjtők Egyesülete is. A kezdő taglétszám 225 gyűjtővel indult, majd 1971 végére 1.470 főre növekedett. 2 év alatt 35 vidéki szervezet jött létre az egyesületen belül, ezáltal 1973. január 7-én megszűnt a Budapesti Éremgyűjtők Egyesülete és jogutódjaként létrejött a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete.

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete jelenleg több mint 40 vidéki és budapesti területi csoporttal működik. A csoportok rendszeres heti, havi gyűjtőtalálkozókat szerveznek és alkalmankénti országos vagy nemzetközi összejövetelek is szerveznek, ezzel is segítve a gyűjtőket a személyes kapcsolatok kialakításában és gyűjteményük gyarapításában.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete augusztus utolsó hétvégéjén újra megrendezi az éves nemzetközi találkozót. A börze új helyszínre került, az Avicenna International Collegeban várják a gyűjtőket 08.26-án reggel 9:00-tól.

Ha szeretnél árusítani, lehetőséged van standot bérelni.

Jelentkezni a budapestcionshow@gmal.com e-mail címen lehetséges.

Az árak az alábbi képen láthatóak:

Köszönjük a figyelmedet, találkozunk a börzén!

Vélemény, hozzászólás?