Militária és kitüntetés kategória változtatások után felmérés eredménye

Aktuális

Az utóbbi időben többször találkozhattatok a Militária és a Kitüntetések kategóriákban egy-egy kérdőívvel, ezúton is köszönjük a válaszokat. Az első kérdőívben arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen változtatásokat szeretnétek látni a Vaterán ezekben a kategóriákban. A válaszokat kiértékeltük és az ötleteitek, javaslataitok alapján módosítottunk néhány dolgon.

Mivel a Militária és a Kitüntetés gyűjtői tábornál jelentős az átfedés, ezért a két kategóriát összevontuk. Az átalakításnál figyelembe vettük a felhasználóink eltérő szaktudását, hiszen vannak profi gyűjtő vaterások, és vannak olyan eladók és vásárlók, akik csak ritkán böngésznek vagy néha töltenek fel pár terméket ezekbe a kategóriába. Számukra is érthető és használható kategória alábontásokkal szeretnénk segíteni a könnyebb keresést, illetve a széles ismerettel rendelkező felhasználóknak is szeretnénk kedvezni a megfelelő kategóriastruktúra kialakításával.

A változásokat követően készítettünk egy újabb felmérést arra vonatkozóan, hogy mit gondoltok a változásokról, illetve van-e még olyan ötlet, javaslat, amit érdemes lehet megvalósítani. Az alábbiakban ennek a felmérésnek az eredményét láthatjátok.

Kérdések és eredmények:

Milyen gyakran szoktad látogatni a Militária kategóriát?

A kérdésre adott válaszok:

Az utóbbi időben tapasztaltál változást ebben a kategóriában?

A kérdésre adott válaszok:

 

A „Kitüntetések” kategóriában külön választottuk a magyar és a külföldi kitüntetéseket, valamint mindkét kategóriában további alábontást végeztünk. Ez mennyire volt praktikus lépés?

Alapvető változtatást hajtottunk végre azzal, hogy külön bontottuk a magyar- és a külföldi kitüntetések kategóriáit, és az új kategóriákon belül további alábontásokat hoztunk létre. Mind a két kategóriában külön alkategóriákat kaptak a másolat kitüntetések. Ezt a változtatások előtti felméréskor nagyon sokan kértétek tőlünk.

Így alakítottuk ki a kitüntetések kategóriát:

Reményeink szerint a felhasználók hirdetésfeladáskor ezekbe a kategóriákba kizárólag állami rendjeleket és kitüntetéseket fognak feltölteni, valamint az állami kitüntetésekhez tartozó dokumentumokat, miniatűr változatokat és adományozó dobozokat, hiszen közös érdekünk a rendben tartott kategória.

A kérdésre adott válaszok:

A „Kitüntetések” kategóriában külön alkategóriát hoztunk létre a másolatoknak. Szerinted ez helyes döntés volt?

Az első felmérés során ez határozott kérés volt a felhasználók részéről, így a kitüntetéseknél elkészítettük ezeket az alábontásokat, hogy ne keveredjenek az eredeti termékek és a másolatok.

A kérdésre adott válaszok:

 

Mennyire tetszik a „Katonai és rendvédelmi jelvények” -en belüli időrendi alábontás?

A katonai jelvények esetében is azt a szisztémát tartottuk helyesnek, mint a kitüntetések esetében, azzal a különbséggel, hogy a külföldi katonai jelvényeknek csak egy kategóriát alakítottunk ki, ami a darabszámok miatt elegendőnek is bizonyult.

Így alakítottuk ki a katonai és rendvédelmi jelvények kategóriát:

Reményeink szerint a felhasználók a hirdetésfeladás során ebbe a kategóriába kizárólag katonai jelvényeket fognak feltölteni.

A kérdésre adott válaszok:

Az „Egyenruhák és tartozékok” kategóriában létrehoztunk néhány új alkategóriát. Ez elegendő segítség a keresésben?

A legnagyobb nehézségeink ennél a kategóriánál merültek fel. Próbáltuk úgy kialakítani, hogy könnyen szűkíthetőek legyenek az alábontások, de túlzásba se szerettünk volna esni. Így 6 alkategóriát alakítottunk ki a katonai élethez tartozó tárgyaknak, valamint négy virtuális kategóriát is elhelyeztünk:

Végül így alakítottuk ki az alkategóriákat:

Ezek a „virtuális” alkategóriák:

A kérdésre adott válaszok:

A „Szúró-, vágófegyverek” kategóriában 4 alábontást hoztunk létre, ez mennyire tetszik?

A változtatások előtti kérdőívben ennek a kategóriának a megreformálását is sokan kérték. Próbáltunk itt is úgy kialakítani az alábontásokat, hogy a termékfeltöltést és a keresést se nehezítse meg túlságosan, de valamennyire mégis el legyenek választva egymástól a tárgyak.

Végül így alakítottuk ki ezt a kategóriát:

A kérdésre adott válaszok:

A fenti kérdésekben szereplő változtatásokon kívül számos rendezést végeztünk a Militária és a Kitüntetések kategóriában, így érdemes nézelődni az alábbi kategóriákban:
Vatera Militária kategória »
Vatera Kitüntetések-jelvények kategória »

Végül kértük, hogy írjátok meg nekünk, ha egyéb javaslatotok is lenne:
Ha van még ötleted a Militária kategóriával kapcsolatban vagy az eddigi változtatásokról bővebb ki szeretnéd fejteni a véleményed, azt itt megteheted.

Néhány felhasználótól érkezett észrevételre szeretnénk reagálni:

“Külön választanám a tömegárukat és a minőségieket. Az eladók, akik nem veszik a fáradtságot, hogy megnézzék és frissítsék a bejegyzésüket (és ezért hiúsul meg az adás -vétel) – a második esetnél kitiltanám őket.”
“Üdv. Vannak hirdetések bajonett kategóriában, amik több éve szerepelnek, mert horror áron bóvlit hirdetnek! Vannak eladók, akikkel nem lehet üzletet kötni! Jó lenne, ha ezeket lehetne tiltani és nem látnám többé.”
A termékek minősítésére, árképzésre és feltöltési időintervallumra nincs ráhatásunk, a Vatera feladata elsősorban a gyűjtők összekötése, a kategóriastruktúrák kialakítása, hibamentes rendszerműködtetés és az adásvételek, az oldal szabályainak megfelelő betartatása. Persze próbálunk minden igénynek megfelelni, és a beérkezett kéréseknek megfelelően változtatni.  Az eredetiségért az eladó vállal felelősséget, mi a képek alapján sajnos nem tudjuk ezt eldönteni, és nem is dönthetjük el, de igyekszünk erre is megoldást találni, hogy a piactér minél jobban működhessen, és a felhasználóink elégedettek legyenek. A visszaéléseket és csalásokat eddig is komolyan figyeltük, és ezután is ki fogjuk szűrni, mert a Vatera egyik erősége a biztonságos adásvétel.

 

“Ebben a kategóriában jelentős számban fordul elő hamisítvány. Az áru tulajdonosa nyilatkozzon. Találkozni számos rossz elnevezéssel is.”
A replikák és másolatok jelzése az eladó felelőssége, a képek alapján ez nem dönthető el a részünkről. Kitüntetéseknél van külön kategória a replikáknak, de a militária esetében ezeknek a kiszűrése nehéz feladat, viszont ha egy aukció esetében átverés gyanúja felmerül, akkor megvannak a lehetőségeink a moderálásra.

 

“A Gáz-riasztó fegyvereknek külön kategória legyen. Ne legyenek egyben a tokokkal, rugókkal, tárakkal.”
A gáz-riasztó fegyverek kategóriában körülbelül 300 termék található, ezért nem láttuk értelmét további alábontást készíteni, de folyamatosan figyeljük ezt a kategóriát, így a későbbiekben lehetnek változtatások ebben a kategóriában is.

 

“A korszak szerinti keresést kellene visszaállítani, mert így lehetetlen az időszak témáiban keresni. Köszönet.”
A korszakok szűrését azért vettük ki a kitüntetések kategóriáiban, mert kevesen használták, és ezekben a kategóriákban nem volt releváns ez a megoldás. Ellenben létrehoztunk olyan alábontásokat, amik kategóriaspecifikusak, és így könnyebb a történelmi korszakok emlékei között válogatni.

 

“Nemzetek bontás jól jönne!”
A külföldi országok kitüntetéseinél a könnyebb keresés és átláthatóság miatt négy alábontást készítettünk, de nem akartuk jobban tagolni. Jelenleg „Európai” és „Európán kívüli” kategóriákat hoztuk létre, valamint két ország (német és orosz) külön alábontást kapott a nagy kínálat miatt. De ha egy ország kitüntetéseiből emelkedik a kínálat, akkor ennek megfelelően változtatunk a kategóriakiosztáson.

 

“Talán az új hirdetéseket hátulra tenném.”
A Vatera felületén a keresési eredmények sokféle képen listázhatóak és rendezhetőek. Az alábbi lehetőségek választhatóak a rendezésnél.

 

“Sok náci és hitleri propagandai termékek vannak. Túl sok szvasztikák. Egy normális helyen le kéne takarni ezeket. Ezek a termékek többségében hamisok (99%) és csak 2% becsületes eladó és írja “replika”. Ha az oroszok néznék ezeket a termékeket, Putyin jönne “denazifikálni”.”
Az önkényuralmi jelképekkel ellátott termékek esetében szeretnénk jobban betartani a szabályokat. A korabeli termékeket nem tiltjuk, mert egy történelmi korszak tárgyai, de a feltöltésüknél mindenképpen meg kell felelni néhány alapvető feltételnek. Ilyen többek között a jelkép kitakarása, amit sajnos az utóbbi időben sok eladó nem tartott be, így hamarosan ezeknél a termékeknél ezt mindenképpen pótolniuk kell. A modern technikával készült önkényuralmi jeleket tartalmazó termékeket tiltani fogjuk.

Azért kaptunk tőletek sok dicsérő üzenetet is, amit nagyon KÖSZÖNÜNK! 😊

  • A változtatások jók lettek.
  • Jól kidolgozott változások
  • Szerintem most átláthatóbb
  • jobb lett
  • Minden tökély!
  • Nagyon megfelel!
  • szuper jók vagytok
  • jó döntések voltak
  • Jó munkát végeztek!

4 comments

  • Kár volt titkosítani a vevői kérdéseket és az adott válaszokat! Így ha pl. 10 embert is ugyanaz érdekli ,amire az eladó már válaszolt egyszer, ez mire volt jó ? Szerintem ha okos dolgot nem lehet tenni úgy butaságot nem kéne.

    • Kedves Tibor! A kérdőív felületén nincs lehetőség a mások által megválaszolt kérdések megjelenítésére, de itt a bejegyzésben igyekeztünk a legtöbbek által feltett vagy érdekesebb kérdésekre adott válaszokat megjeleníteni. Ha van még bármilyen kérdése, írjon nyugodtan! Köszi! Üdv, Vatera Tünde

  • Jó napot !
    Szerintem jobb lenne a keresés ha a külföldi kitüntetéseket be lehetne sorolni első világ háború illetve második világ háború és ugyan így minden militária cikket amit el adnak mert szerintem ezekből van a legtöbb.

    • Kedves Róbert! Azért nincs ilyen bontás, mert vannak olyan feltöltők, akik nem tudják egy-egy kitüntetésnek a korát meghatározni. Valamint van néhány olyan kitüntetés, ami bele tartozhat mind a két kategóriába. Üdv, Vatera Tünde

Vélemény, hozzászólás?