Húsvétra csakis plüss nyuszit!

Kávészünet

Úgy érzed, hogy egy babanyuszi igazán remek ötlet húsvéti meglepetésnek? Hát persze, hiszen a gyerek teljesen odavan érte, icipici, pihe-puha extra cukiság… És ez tényleg így van! Arra viszont gondoltál-e, hogy az ünnepi pillanatok után a szürke hétköznapokon a nyuszi ugyanolyan törődést (sőt többet) igényel, mint amikor megérkezett hozzád?

Ahogy telnek múlnak a hetek-hónapok, a tapsifüles cukiságból pimasz kiskamasz, majd felnőtt nyuszi lesz, hóbortokkal és bizony ha hiszed-ha nem, külön egyéniséggel. 😉 Egészséges élelemre, biztonságos pihenőhelyre és folyamatos foglalkozásra van szüksége. Ugye te sem gondoltad, hogy ha megunja a csemete, jó megoldás leadni az állatkereskedésben vagy ne adj úristen az állatkertben, ahol jó eséllyel végzi egy hüllő vagy nagymacska eledeleként?

Mi éppen ezért kifejezetten a plüss nyuszi ajándékozást ajánljuk, a Vaterán sok van belőlük, biztos találsz olyat, amit imádni fogtok! Plüss nyuszik »

Ha az elrettentés ellenére mégis egy hús-vér tapsifüles mellett döntesz, tudnod kell róluk néhány dolgot!

  • Egy nyuszi átlagosan 6-8 évig él, de elképzelhető akár a 10-12 év is.
  • Felejtsd el a csomagtartókból és kiskosárból árult nyuszikat! Csak leinformálható helyről (tenyésztőtől) vegyél nyuszit vagy menhelyről fogadj örökbe.
  • Biztosíts neki a fejlődéséhez és pihenéshez szükséges dolgokat (nagyméretű ketrec, golyós itató, alomtálca, táp és széna, nyuszihám, játékok).
  • A nyuszikat ugyanúgy, mint a kutyát-macskát látnia kell állatorvosnak, és meg kell kapnia a szükséges oltásokat.
  • Ő is szeretik a társaságot, tehát fontos, hogy minden nap legyen ideje futkározni és játszani a ketrecen kívül is.
    Foglalkozz vele minél többet, hidd el meghálálja! ♥

Ha még mindig úgy gondolod, hogy szeretnél egy puhafülű társat, akkor töltsd le a Törpenyúl Klub ingyenes nyúltartási és egészségügyi tájékoztatóját, és csatlakozz a Nyuszi imádók FB csoportjához, ahol rengeteg segítséget kaphatsz ahhoz, hogy boldog nyuszit nevelhess. 🙂

Vélemény, hozzászólás?