FOXPOST csomagautomata kisokos

Vaterafutár

Ebben a blogbejegyzésben igyekszünk minden olyan esetleges kérdésre választ adni, ami felmerülhet, ha FOXPOST csomagautomatába szeretnél csomagot küldeni a vaterafutar.hu oldalon.

1. A kedvezményes vaterafutáros árat csak akkor tudod igénybe venni, ha belépsz a vaterás személyes fiókodba és úgy kezdeményezed a csomagfeladást.

2. Az esetleges árakcióknál mindig a célautomata a mérvadó, nem a feladás helyszíne.

3. A vaterások ritkán küldenek utánvéttel, de ha mégis, akkor ne felejtsd el a termék árán kívül a csomagautomata díját és az utánvét kezelés díját is hozzászámolni a végösszeghez.

4. A FOXPOST automatás csomagok 300.000 Ft-ig biztosítva vannak.

5. A 9 jegyű feladási kód az e-mail címedre fog érkezni, ezt követően 7 napod van arra, hogy feladd a csomagot.

6. Ha valami folytán probléma merülne fel, akkor írj a Vatera ügyfélszolgálatára, ahol a kollégák indokolt esetben törlik a rendszerből a csomagrendelést, így újra fel tudod adni a csomagot vaterás áron.

7. NEM KELL NYOMTATNI! Elég ha a csomagra felírod a címzett nevét, telefonszámát és a célautomata címét. (pl: Teszt Eszter +3670999666 Europeum)

8. Ha törékeny terméket küldenél, gondoskodj a megfelelő védőcsomagolásról (kibélelt kartondoboz, buborékos fólia stb.) és a csomag minden oldalára írd rá nagy betűkkel, hogy TÖRÉKENY.

9. Az automatánál elsőként nyomj a Vaterás feladási kóddal” gombra, majd kövesd a további utasításokat.

10. Nagyon, de tényleg nagyon ritkán előfordulhat, hogy kapsz egy “Nincs megfelelő csomagméret” üzenetet, ami azt jelenti, hogy az adott pillanatban nincs szabad hely az automatában. Ebben a listában megnézheted a csomagautomaták töltés-ürítés időpontjait. Általában ebben az időszakban van a legnagyobb telítettség, így ezt az idősávot érdemes elkerülni.

11. Ha valamilyen problémát vagy hibát észlelnél a csomagautomatánál, akkor hívd a 06-1-999-0-369 telefonszámot!

12. A csomagfelvételtől számítva (futár kiveszi az automatából) a csomag két munkanapon belül bekerül a célautomatába.

13. A címzett 3 naptári napig veheti át a csomagot, erről e-mailben és SMS-ben (átvételi határidő óra-perc pontossággal) is kap értesítőt.

14. Az átvételi határidő lejárata után a FOXPOST raktárában még 1 hétig tárolják a csomagot. Ez idő alatt a címzett és feladó is kérhet újraküldést, melynek a díja 1099 Ft. Az ismételt kézbesítés költségét a címzett az automatánál tudja rendezni bankkártyával. A csomagot 500 Ft ellenében küldik vissza a feladónak.

További fontos linkek:

csomagkövetés:
https://www.foxpost.hu/csomagkovetes
számlaigénylés
https://www.foxpost.hu/afa-s-szamla-igenylo-urlap
sérült csomag
https://www.foxpost.hu/ugyfelszolgalat/csomagkuldes/serult-csomag
elveszett csomag
https://www.foxpost.hu/ugyfelszolgalat/csomagkuldes/elveszett-csomag
téves díjlevonás
https://www.foxpost.hu/ugyfelszolgalat/csomagautomata2
őrzési idő hosszabbítás, telefonszám módosítás
https://www.foxpost.hu/ugyfelszolgalat/csomagkuldes/orzesi-ido-hosszabbitas-telefonszam-modositas
utánvét információ
https://www.foxpost.hu/ugyfelszolgalat/maganszemelyeknek/penzugy/utanvet

Köszönjük a figyelmet!

Üdv,
a Vatera csapata

24 comments

 • Üdvözlöm!
  A telefonomon nincs internet. Érdeklődni szeretnék hogy készpénzben ki lehet fizetni a postán a Foxpost automatát? A gyermek könyv gerince 1 cm egy csomagban hány darab könyvet adhatok fel? A címkenyomtatást kérek hol kell kifizetni? És a könyv törékeny árát is?

  Éva

  • Kedves Éva! Postán kizárólag a postai csomagszállítást lehet megrendelni, a Foxpost csomagfelvétel pedig csak a Foxpost csomagautomatáknál lehetséges. Kérem, hogy keresse fel az ügyfélszolgálatot, itt minden kérdésére megtalálja a választ. Köszönettel, Vatera Tünde

 • Kedves Hölgyem/Uram! Sok csomagot adtam már fel foxpost–on, még soha nem volt probléma. Láttam, hogy a törékeny díja 700 ft, kérdezném, ha gondosan csomagolva van a porcelán, esélyes, hogy épségben odaér? (Érdemes ráírni még nagy betűkkel, hogy törékeny?) Nagy értékű, nem szeretné, ha baja esne! Köszönöm, üdvözlettel? Rita.

  • Kedves Rita! Igen, mindenképpen! 🙂
   Erősítésként bemásolom az idevágó részt a Foxpost GYIK oldaláról:
   Mibe szükséges becsomagolni a küldeményt?
   Fontos, hogy mindig a tartalomnak megfelelő csomagolási módot válassz. Olyan csomagolóanyagot (doboz, boríték, futártasak) használj, amiben a csomagod biztonságosan célba ér és külső fizikai hatásoknak is ellenáll. Törékeny termékeknél ragaszkodunk az alábbiakhoz:
   -Kemény, merev falú külső csomagolás (kartondoboz)
   -Belül minden oldalról (alul,felül,oldalt) ki kell bélelni megfelelő minőségű anyaggal (pl:buborékos fólia)
   -Ha több törékeny terméket helyezel el a csomagban, akkor azokat megfelelő módon válaszd el egymástól, hogy ne ütődjenek egymáshoz
   -Házhoz küldött csomagnál válaszd a Törékeny szolgáltatást
   -A csomag összes oldalára kérjük írd rá, hogy Törékeny!
   Üdv,
   Vatera Tünde

 • sajnos én sem kaptam se mailt se SMS-t pedig már előző héten kedden feladtak egy csomagot számomra. volt már ilyen akkor csak a csomag érkezésének napján jött a kód de más semmi 🙁

 • Még nem adtam fel foxposton csomagot, ezért lenne kérdésem:
  A bemutató videón elmondja a hölgy, hogy a gépen kitölti az adatokat megadja csomagautomata címét, stb. ezután az automatánál már nem kell az adatok megadásával bajlódni, az e-mailben kapott kódot beolvasva feladható csomag. Itt lenne a kérdés, hogy csak is kizárólag QR kódot küldenek, vagy esetleg más számsorból álló kódot is? Mert nincs okostelefonom, így beolvasni nem tudok ilyen qr kódot. Ha kapok más számokból és vagy betükből álló kódot akkor már jó. Aki adott már fel csomagot világosítson fel, hogy milyen kód megadásokra van lehetőség. Köszönöm

 • Üdv! Értesítéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem : a napokban feladtak nekem egy csomagot, foxpost automatából-automatába, én mint vevő kapni fogok értesítést SMS-ben vagy E-mailben ha feladnak nekem egy csomagot? az eladó szerint a csomag feladásra került már 2 munkanapja, viszont én azóta semmilyen emailt és sms értesítést sem kaptam, illetve az eladótól még csomagkövető kódot sem, lehetséges hogy nem kapok semmiféle értesítést csomag feladásakor? vagy konkrétan a csomagot fel sem adták..?

  Válaszát előre is köszönöm üdv.: L. István

  • Szia István! Feladáskor is kellett volna értesítőt kapjál a Foxpost-tól a csomagkövető kóddal. Kérdezz rá újból az eladónál és kérd meg, hogy küldje át neked a feladást igazoló sms-est vagy emailt. Üdv, Vatera Tünde

  • Szia Attila!
   Mindkét esetben megy az értesítő, illetve ami számodra fontosabb, hogy a célautomatába érkezéskor is kapsz SMS-t, amiben napra-percre pontosan megtalálod az átvételi határidőt. Ha van a mobilodon Viber, akkor SMS helyett oda fog érkezni az értesítő. Üdv, Vatera Tünde

 • NAGY PROBLÉMÁVAL KERESLEK BENNETEKET . 12 darab hanglemezt adtak fel nekem egy hölgy vidékről . Előre kifizettem egy igen nagy összeget . Amikor több mint 2 hét után megjött a csomag 1 darab lemez volt a csomagban . a hölgy lefenykepezte amikor bele tette a csomagba ! Bele tette mind a 12 darabot . Amikor átvettem az egy darab lemez melle valaki beletett egy nagy csempe darabot .Tehát valaki gondolom a fox post raktárában felbontotta és kivette a lemezeket . A hölgynél a feladás a fox küldemény szám és feladás helye az ideje minden megvan . Ilyenkor fizetnek kártérítést és kirúgják az illető dolgozót vagy nagy összeget fizetnek nekem a vevőnek is ?? Én ugye előre utaltam a pénzt de a lemezeket nem kaptam meg !! Mit lehet ilyenkor tenni ? Bíróság pereskedés vagy van más megoldás ? Köszönöm !

 • 14. Az átvételi határidő lejárata után a FOXPOST raktárában még 1 hétig tárolják a csomagot. Ez idő alatt a címzett és feladó is kérhet újraküldést, melynek a díja 1099 Ft.
  Hogy tudok újraküldést kérni foxpost esetén?

 • XL-es csomag méretre
  Több megadott mérettel is találkoztam.
  60 x 36 x 61 illetve 60 x 38 x 61 .
  A csomagom 38 cm .
  Hiteles infirmációt szeretnék kérni.

  • Kedves József! Az L-es méret: 37,5 cm x 36 cm x 61 cm, max.25 kg-ig, az XL-es méret: 60 cm x 36 cm x 61 cm, max.25 kg-ig bel- és kültéri automatánál egyaránt. Üdv, Vatera

Vélemény, hozzászólás?