Vaterás szezonnaptár

Kávészünet

Ha szeretnél kicsit komolyabban foglalkozni a vaterázással, akkor azt mondom, tervezz egész évre és oszd szét az eladásra szánt termékeidet szezonálisan. Ez elsőre lehet furán hangzik, de gondolj csak bele, mikor van nagyobb esélyed jó áron eladni a gyerek kinőtt iskolatáskáját vagy a padláson porosodó bőröndöket? Ha lehet, akkor mindig dolgozz előre, hiszen a vásárlók zöme nem az utolsó pillanatban veszi meg a szezonális cuccokat (tisztelet a kivételnek), hanem tervez, körbenéz, majd dönt. 😉

Január

Oké, erről a körről idén már lemaradtunk, de azért még látok némi reményt, hogy beteljesítsd az elszánt “Tavaszra lefogyok!” fogadalomtartók akaratát, szóval január elején jöhet minden, ami az egészséges életmódhoz köthető: sporteszközök, sportruházat, fogyókúrás csodaszerek, életmód könyvek. Hopsz, majdnem lemaradt a lényeg! Az év ezen szakaszán van a legnagyobb esélyed arra, hogy megválj az összes jeges-havas eszközödtől, tehát jöhetnek a korcsolyák, sílécek és az elfeledett szánkók is a Vaterára, remélhetőleg ugyanannyi szép emléket szereznek majd új gazdáiknak, mint neked.

Február

Már hónap elején beindul a jelmez őrület! Mindegy hogy új-használt, felnőtt vagy gyerek maskara, ami a farsanghoz kapcsolódik, annak nagy keletje van a Vaterán. A szerelmesek napjáról se maradj le, ha van olyan ajándéktárgyad otthon, ami passzol a témához, töltsd fel az oldalra, de ne feledkezz el a “Valentin” szót becsempészni a címbe vagy a leírásba, hogy könnyen megtalálhassák majd az oldalon a szerelmes Vaterázók.

Március

Márciusra már mindenkinek elege van a télből, a szemfülesek ilyenkor már a tavaszra készülnek, és még az első napsugarak előtt feltöltik az összes tavaszi ruhát, kerti szerszámot vagy akár a kerti bútorokat is a Vaterára.

Április

A húsvéti dekorációkon túl, ha van olyan kerti játék, bringa vagy roller, amit kinőtt-megunt a gyerkőc, akkor ezekben a hetekben jó eséllyel elpasszolhatod a Vaterán. Ez persze ugyanúgy értendő a felnőtt bringás cuccokra is, kora tavasztól késő őszig nagyon pörgős kategória a Vaterán.

Május

Az utóbbi évek tapasztalatai alapján ilyenkor már túlesünk az első hőgután, szóval minden olyan dolog kelendő, ami valamelyest hűt. Medencék és tartozékai, mindenféle felfújható vízi eszköz és persze ne feledkezzünk el az életmentő ventilátorokról és klímákról sem.

Június

A fesztiváloknak köszönhetően ezekben a hetekben könnyedén túladhatsz az összes kempingezős cuccon, amire már nincs szükséged. A sátrak és hálózsákok mellett gondolj az utazókra is, ha van felesleges bőröndöd-táskád, annak most van fent a helye a Vaterán.

Július

Mondhatni ilyenkor uborkaszezon van, szóval ha teheted, menj te is pihenni! Persze az állandóan pörgő kategóriákban ilyenkor sincs megállás, de ha mégis szabadságra indulnál, tartsd be a „Szabira mentem!” nyaralós csekklista pontjait. 😉

Augusztus

Ebbe a hónapba minden belefér, ami az iskolakezdéshez tartozik! 🙂 Gyerekruhák, tanszerek, iskolatáskák, sőt még a gyerekbútorok és kiegészítők is! Ha kellően ügyes vagy, a saját gyerkőcöd iskolakezdésének költségeit simán fedezni tudod a Vaterán eladott cuccokból.

Szeptember

Lehet még száz ágra süt a nap, de a vaterások ilyekor már javában az őszi-téli ruhákra licitálnak. Esernyők, gumicsizmák, esőkabátok… Ha most nem találtok új gazdára, akkor talán sose.

Október

Ha eddig nem töltötted fel a télikabátokat, akkor ne halogasd tovább! A rövidülő nappalok miatt egyre több időt töltünk a négy fal között, így az amúgy is népszerű könyv-film-zene kategóriákban ilyenkor még nagyobb a nyüzsgés.

November – December

Nem véletlen, hogy ezt a két hónapot egybe írtam, ilyenkor már minden a karácsonyról szól. Ha van adventi dekorációd, műfenyőd, karácsonyfadíszed vagy bármi, ami az ünnephez köthető, akár már november elején feltöltheted a Vaterára, senki sem fog megütközni rajta. Arra viszont figyelj, hogy az ilyenkor megszokott decemberi több napos kézbesítést is belekalkuláld a szállítási időbe, ezzel sok kellemetlen pillanattól megkímélheted magad és a vásárlóidat is.

A lista természetesen nincs kőbe vésve, hiszen rengeteg olyan kategória van a Vaterán, ami szezontól függetlenül mindig népszerű. Ha kíváncsi vagy rájuk, akkor kattints a blog TOP10-es listájára, ahol havi szinten lecsekkolhatod a vaterás keresletet.

Köszönöm, ha végig olvastad a posztot, sok sikert kívánok a vaterázáshoz!

Vélemény, hozzászólás?