A Vatera veteránja: Faragó Gabriella (Barijani80)

Kávészünet

 

„Gabitól mindig örömmel és bátran vásárolok, eddig mindig elégedett voltam a vásárolt áru minőségével, így továbbra is jó szívvel ajánlom :)”„Ismételten öröm volt tőle vásárolni. Villámgyors és kedves eladó.”… „Jó kommunikáció, gyors feladás, ügyes csomagolás!” – közel 4000 hasonló dicsérő értékelést olvashat, aki Barijani80 nevű felhasználónk adatlapjára téved. A profil egy lelkes és ügyes családi vállalkozást takar, ahol az unokától kezdve a nagymamáig mindenkinek komoly szerepe van a sikerekben. A munka oroszlánrészét jelenleg Faragó Gabriella végzi – ismerjétek meg ti is a Vatera belevaló üzletasszonyát!

– Emlékszel még, hogy mi sarkallt arra nyolc és fél évvel ezelőtt, hogy regisztrálj a Vaterára?

– 2008-ban született meg a lányunk, és a párom ötlete volt, hogy keressünk használt ruhákat Csengének. Köztudott, hogy az új gyerekruhák „szinte ingyen vannak a boltokban” – ezek a horribilis összegek vettek rá minket 2009-ben a regisztrálásra. Akkor még szó sem volt arról, hogy kereskedni fogunk, eszünkbe se jutott ilyesmi, tényleg csak gyerekholmik miatt nézelődtünk az oldalon.

– Jó ötlet volt? Sok mindent találtatok a gyerkőcnek?

– Abszolút! Nagyon jó cuccokat tudtunk venni ár és minőség tekintetében is. A gyerkőc első pár évében még könnyű volt vásárolni, hiszen a kicsik nagyon hamar kinövik a ruhákat, így mindig volt választék. Sajnos minél nagyobbak, annál nehezebb a helyzet. A cipővétel például kész halál 9-10 éves korban – az ekkora gyerekek igazi cipőgyilkosok! A lányom legalábbis szinte eszi a cipőket…

– Mivel teszi tönkre őket?

– Szerinte tök jó buli belemenni a homokozóba, ráadásul az iskolaudvar is porzó kaviccsal van felszórva… Katasztrófa! Minden nap egy kiló homokot szórunk ki a cipőjéből. Most már úgy vagyok vele, hogy megvárom az év végét, aztán majd utána kap új kollekciót. Egyszerűen nem bírjuk finanszírozni, meg felesleges is, csak pénzkidobás.

– Mikor kezdtetek el ti is kereskedni a Vaterán?

– Van egy barátunk, aki sokat jár külföldre. A lányunk egyszer kapott tőle egy „Thomas, a gőzmozdony” kezdő vonat- és pályaszettet, és a párom úgy gondolta, hogy jó lenne bővíteni, hogy minél nagyobb szettel tudjon Csenge játszani. Elkezdett vadászni a Vaterán, és felfedezte, hogy sokan forgalmazzák használtan. Ekkor született meg az ötlet, hogy próbáljuk ki mi is. Ez körülbelül 2011-ben volt. A Thomasos dolgok mellett más játékok eladását is teszteltük, és amikor kibővült a paletta, úgy döntöttünk, hogy elkezdünk ezzel komolyabban foglalkozni. Kezdetben a párom vitte a hátán az üzletet. Profin csinálta, csak végül úgy hozta az élet, hogy nagyon sok munkája lett a vaterázás mellett, így az elmúlt másfél-két évben átvettem tőle a stafétabotot. Én is főállás mellett csinálom, de szerencsére olyan a munkahelyem, hogy belefér.

– A jelenleg feltöltött termékeitek között nagyon sok Star Wars figura van – ez a közeledő Solo film miatt van, vagy egyébként is foglalkoztok ezzel a területtel?

– Nincs köze a dolognak a közeledő filmhez. Még jóval régebben mondta a párom, hogy próbáljuk meg felfedezni ezt a területet, mert elég sokan rajonganak érte. Nem rossz dolog, csak nem egyszerű megfelelni a gyűjtőknek, akik töviről hegyire ismerik a szektort. Van egy-két régi vevőm, akiket szerencsére fel tudok hívni, ha szakmai segítségre van szükségem a témában. Tök jó ez a vaterás közösség, itt tényleg mindenki segít egymásnak.

– A párod jelenleg mennyiben tud segíteni a munkafolyamatban?

– Ő intézi a beszerzést, mert neki több türelme van vadászni, ráadásul nagyon jó érzékkel dönti el, hogy mit érdemes megvenni. Én a fotózást, feltöltést, levelezést, szállítást és postázást intézem. A szüleim is be szoktak segíteni, például szoktam hozzájuk vevőket küldeni, amikor személyes átvételről van szó. Csengét is be szoktam fogni munkára. Mondjuk, ha jön egy nagyobb játékszállítmány, akkor megkérem, hogy mossa át a babák haját, és adok neki érte egy kis zsebpénzt. Szó szerint családi vállalkozás a miénk!

– Más apróhirdetési oldalakon is aktívak vagytok, vagy épp elég a vaterás feladatokkal foglalkozni?

– Próbáltuk néhány másik oldalt, de nem jött be egyik sem, túl lutri volt mindegyik. Vagy kifizették a terméket, vagy nem. Lefoglalták, aztán nem jöttek érte… A Vatera ilyen szempontból nagyon jó, ugyanis ha valami gond van, akkor az ügyfélszolgálat nyomást tud gyakorolni a felekre, hogy teljesítsék a vállaltakat. Itt maximum kétszer volt problémám az elmúlt hét évben. Az ügyfélszolgálat ráadásul egyébként is segítőkész: bármilyen problémával fordultam eddig hozzájuk, egy napon belül mindig kaptam megfelelő választ, amin ki tudtam igazodni.

– Említetted, hogy a közösség is nagy segítséget tud nyújtani – van esetleg olyan vaterás, akivel baráti kapcsolatba kerültél?

– A korábban említett Star Wars-os vásárlóimmal például jóban vagyok. Volt már olyan vevőm is, akivel életemben nem találkoztam, és mégis úgy beszélgettünk, mintha ezer éves barátok lennénk. Amikor személyesen találkoztunk, nagyon jó fejek voltak a férjével… Szóval igen, előfordul az ilyen.

– Az értékelésekből is látszik, hogy nagyon vevőközpontú a hozzáállásod.

– Igyekszem jól végezni a dolgomat. Persze én is emberből vagyok, és néha ellustulok, de próbálok odafigyelni, hogy elégedettek legyenek a vevőim. 1999 óta a kereskedelemben dolgozom édesapám mellett, és bár teljesen más profilú a cégünk, elég sok mindent megtanultam mellette. Kábelkereskedéssel foglalkozunk, ami kifejezetten férfias szakma, szóval rendesen kikupálódtam az elmúlt évek alatt. Nagyon sokat tanulok édesapámtól a mai napig is – lehet, hogy közhelyesen hangzik, de nekem ő a legnagyobb példaképem. Abszolút baráti a kapcsolatunk, mindenkinek ilyet kívánok. A páromtól is nagyon sok okosságot ellestem, teljes mértékben közösek az elért sikereink.

– Amikor nem dolgozol vagy vaterázol, mivel töltöd a szabadidődet?

– Jövünk-megyünk a párommal és Csengével, látogatjuk a szülőket. Szoktam TRX edzésre járni, azt nagyon szeretem, hamarosan nyári táborba is megyek. Sajnos egyéb rendszeres elfoglaltságokra nincs időm, ahhoz kevés a napi huszonnégy óra. De nem panaszkodom, mert a család a legfontosabb.

– Ezzel abszolút egyetértünk. Köszönjük az interjút, és további sikeres vaterázást kívánunk!

Ha a te gyerkőcöd is „Thomas, a gőzmozdony”-fanatikus, vagy egyszerűen csak játékokra vadászol, mindenképpen nézz körül Barijani80 termékei között!

Vélemény, hozzászólás?