A Vatera veteránja: baribogyo

Kávészünet

topelado_20170412_baribogyo

Kupczak Barbara igazi ősvaterás: közel 15 éve hűséges tagja közösségünknek. Legyen szó akár vásárlásról, akár eladásról, Barbara tökéletesen megbízható partner. Ezt mi sem támasztja jobban alá, mint 100%-os értékelése.

Emlékszel még, hogy milyen indíttatásból regisztráltál anno a Vaterára?

– 2002-ben kezdtem vaterázni. Először csak vásárolgattam – ha jól emlékszem, valami kozmetikum (talán egy Clinique termék) volt az első dolog, amit az oldalon vettem. Onnantól kezdve gyakran visszajártam, sok mindent a Vateráról szereztem be, például tűzhelyet, hűtőt… Rájöttem, hogy mennyi mindent lehet itt venni és eladni, s úgy döntöttem, hogy én is feltöltök pár holmit, ami nálam csak feleslegesen állt a szekrényben.

– Esetleg azt is fel tudod idézni, hogy mit adtál el először a Vaterán?

– Szerintem egy karórát, amit az akkori munkahelyemtől kaptam karácsonyra. Jó kis óra volt, csak nekem már volt egy másik, amit nagyon szerettem, ezért úgy döntöttem, hogy inkább eladom.

–  Vásárlói vagy eladói szerepben tevékenykedsz gyakrabban?

– Mostanában már sokkal kevesebbet vásárolok, mint régen. Inkább eladni szoktam, hogy ne álljon itthon minden hegyekben. Vagy egy 7 éves kislányom, Lili, s mivel ő gyorsan kinövi a ruháit, mindig van mit feltenni az oldalra. A kevésbé jó állapotú ruhákat egyébként el szoktam osztogatni, csak a szépeket töltöm fel. Bútorokat is sokszor adok el a Vaterán, mert gyakran költözöm. Most is épp költözésben vagyunk – már alaprajzon berendeztem az egész új házat, és ami nem fog beférni, azt megpróbálom előre eladni. Ezért hirdetek például aktuálisan egy komódot.

– Nem nehéz megválni ezektől a berendezési tárgyaktól? Egy bútor könnyen hozzánő az ember szívéhez.

– Sajnos előfordul, hogy valami nem pont jó méretű, és akkor újat kell venni helyette. Úgy vagyok vele, hogy bár fél áron mennek el, még így is sokkal jobban járok, mint ha kidobnám, vagy nem tudnám őket hova rakni. Egyébként kifejezetten élvezem, amikor egy új otthont rendezhetek be. Festés, burkolás, a színek kiválasztása… Ezek nagyon izgalmas dolgok! Lehet, hogy igazából ezért költözöm ennyit.

– Lili eldöntötte már, hogy milyen színű legyen az új szobája?

– A mostani szobája nagyon lila, „mesevirág” névre hallgat. Legutóbb azt mondta, hogy legközelebb inkább sárgás vagy zöldes, világosabb színt szeretne, de majd meglátjuk, hogy aznap éppen hogy kel fel.

– Hogy látod, melyik kategória pörög a legjobban a Vaterán?

– Tapasztalataim alapján a gyerekruhák nagyon gyorsan elkelnek, főleg akkor, ha az ember még szezon előtt tölti fel őket. Ősszel például feltettem polár béléses nadrágokat és csizmákat, percek alatt elvitték őket. Nemrég kiválogattuk Lilivel a tavaly nyári kinőtt ruháit – ha még tavasszal feltöltöm őket, biztosan gazdára találnak. A gyerekruhák mellett még a könyvek és bútorok iránt is nagy az érdeklődés.

– A 100%-os értékelésed is biztosan sok vásárlót bevonz. Mire igyekszel odafigyelni az adásvételek során?

– Törekszem rá, hogy mindig gyors, kedves és türelmes legyek a vevőimmel. Próbálok minden fontos információt előre megadni a terméklapon, hogy véletlenül se legyen félreértés. Ha például gyerekruháról van szó, már a termék nevében fel szoktam tüntetni a méretét, hogy megkönnyítsem a keresést, a leírásban pedig cm-re pontosan meg szoktam adni az adatait. A lényeg, hogy mindent a vásárló szemével kell nézni: az árat, a szállítási díjat… Ha az ember olyan hirdetést ad fel, amivel vásárlóként ő maga is elégedett lenne, akkor az a dolog előbb vagy utóbb el fog kelni.

– A személyes átvételt vagy a postázást kedveled jobban?

– Nekem a személyes átvétel kicsit könnyebb, mert a munkahelyem van megadva találkozási pontként, így csak le kell szaladnom, ha érdeklődő jön. Persze rugalmas vagyok a helyszínt illetően, például nálam vagy akár egy bevásárlóközpontban is fel lehet próbálni a ruhákat, de ehhez a másik fél nyitottságára is szükség van. Ami a postázást illeti, nem mindig egyszerű pontosan megsaccolni a postaköltséget. Ha véletlenül olcsóbban tudok feladni valamit, mint amire számítottam, akkor természetesen visszautalom a vevőnek a megmaradt pénzét.

– Gondolkoztál már azon, hogy mi lenne, ha főállású kereskedő lennél?

– Igen, és arra jutottam, hogy nem tudnám csinálni, mert nagyon sok olyan termék van, amit nem éreznék a magaménak. Csak olyan dolgokat tudok eladni, amelyekről meg vagyok győződve, hogy valóban jók, és tudom, hogy mennyit érnek. A házunkat például két nap alatt eladtam.

– Az nem semmi, le a kalappal! Kívánjuk, hogy a jövőben is ilyen sikereket érj el – reméljük, hogy még sokáig színesíted a közösségünket!

– Köszönöm szépen, mindenképp!

Ha egy igazán megbízható eladót keresel, akitől tündéri kislányruhákat és egyéb kincseket vadászhatsz, mindig tartsd rajta a fél szemedet baribogyo aukcióin!

Vélemény, hozzászólás?