A Vatera új tehetsége: F. Szilvia (Macko07)

Kávészünet

blog_vatera_1019_Macko07

Ezúttal a vaterás közösség egy új tagját szeretnénk bemutatni nektek: Macko07 még csak 5 hónapja regisztrált a piactérre, ám az eltelt pár hónap alatt szorgalmasan, stabil 100%-os teljesítményt nyújtva bonyolított le 159 adásvételt. Szerettük volna jobban megismerni újdonsült tagunkat, ezért felkerestük a felhasználónév gazdáját, F. Szilviát. Tőle olvashattok most pár jó tanácsot, hogy mire érdemes kezdő vaterásként odafigyelni.

– Májusban regisztráltál a Vaterára, s azóta töretlen lendülettel tevékenykedsz az oldalon. Mi motivált arra, hogy elindítsd a kereskedői karrieredet?

– Az az igazság, hogy teljesen hobbi szinten indult a dolog, és valójában a mai napig az.  Veszélyeztetett terhes kismama vagyok, így nem dolgozhatok a várandósság alatt, itthon kell lennem. Nagyon hiányzik a munka, és szerettem volna valami kikapcsolódást találni, ami kicsit leköti a figyelmemet. Régóta üzleti világban dolgozom – egy japán cégnél vagyok beszerzési vezető -, így jött az ötlet, hogy a vaterázás testhezálló elfoglaltság lenne, ráadásul egy kis zsebpénzt is kereshetnék vele.

– Nagyon vegyes az árukészleted, a fokhagymanyomótól kezdve a digitális hőmérőig mindenféle dolgot lehet nálad találni. Milyen szempontok alapján válogatod össze a kínálatot?

– Abba szoktam belegondolni, hogy mi az, ami a saját háztartásunkban is fontos. Olyan dolgokat válogatok össze, amikre nekünk is szükségünk lenne. Például van egy kutyánk, Mackó – ő ihlette a felhasználónevet –, ezért gyakran töltök fel kisállatokkal kapcsolatos tárgyakat, pórázt, kutyaházat, ilyesmit. A férjem szereti az apró kütyüket, így egyértelmű, hogy a micro SD kártyák és töltők is visszatérő vendégek az árukészletemben. Amikor megszületik majd a kisfiunk, biztos fogok feltölteni babás termékeket is.

– Az árucikkek kiválogatása már önmagában is sok időt vehet igénybe, és akkor ott van még a termékfeltöltés, e-mailezés, postázás… Teljesen egyedül csinálsz mindent, vagy van esetleg segítséged?

– Nagyrészt én intézek mindent, de a férjem is szokott tanácsot adni, főleg, ha valami technikai kütyüről van szó. Ő az én jobb kezem, ha bármikor szükségem van rá, segít nekem.

– Mennyire találod könnyen kezelhetőnek a Vatera a felületét? Nehéz volt kitapasztalni a működését?

– Abszolút könnyű a használata, nem tudnám kritikával illetni. Talán egy picit szigorú a rendszer, ami néhány vevőt elriaszthat, de az jó dolog, hogy megtekinthetőek a kereskedőkről érkezett visszajelzések. Az értékelések nagyban befolyásolják, hogy az ember kitől vásárol.

– Mit gondolsz, minek köszönhető a 100%-os értékelésed? Van valamilyen jól bevált kereskedői módszered?

– Ahhoz, hogy valaki sikeres kereskedő legyen, először is tisztában kell lennie azzal, hogy mivel érdemes kereskedni, és milyen szegmenseket érdemes megcélozni. Fel kell térképezni a szükségleteket – én például éppen ezért válogatom a termékeket az alapján, hogy nekem mire lenne igényem. Mindig kell lennie egy húzóterméknek: ha van egy húzótermékem, akkor a vásárlók meg fogják nézni a többit is, ha szimpatikus nekik a profilom. Az adásvételnél pedig a gyorsaság és korrektség a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy amit megígérek, azt abszolút betartom, ez lehet a fő oka a pozitív értékeléseknek. Szerintem akkor sikeres egy üzlet, ha mindkét fél elégedett a végén, tehát mindig erre a kölcsönös elégedettségre kel törekedni.

– Mennyire szoktad izgatottan várni az értékeléseidet?

– Azt általában érzi az ember, hogy hogy állt hozzá a dologhoz. Én teljes nyugodtsággal és korrektséggel csinálom, ami csinálok, az pedig már egyénfüggő, hogy kinek mi a benyomása. Persze jólesik a pozitív értékelés, de nincs ebben semmilyen görcsösség.

– Lehetséges, hogy a vaterázás egyszer főállássá fogja kinőni magát az életedben?

Nagyon szeretek az üzleti világban dolgozni, ráadásul el is értem már szakmai sikereket, úgyhogy valószínűleg visszatérek a munkámhoz, ha eljön az ideje. Most viszont teljes mértékben kielégít a vaterázás, belefér a hétköznapjaimba, szóval így kicsiben egészen biztosan csinálni fogom még egy jó darabig. Örülök, hogy van egy olyan felület, ahol tudom, hogy bármikor eladhatok bármit, ha épp kedvem tartja.

Új fogkefefejre van szükséged, vagy épp karácsonyi LED füzérre vadászol? Tartsd rajta a szemedet Macko07 aukcióin, ugyanis nála sok mindent megtalálsz, amire egy háztartásban szükség lehet!

One thought on “A Vatera új tehetsége: F. Szilvia (Macko07)

  • Ön néhány hete megvette a piros izofixes gyerek autóülést 6000.-forintért, nem értek a vaterázáshoz, nem tudtam visszajelezni, ha tud segítsen, én maximális csillagszámot adnék önnek, nagyon perfekt módon ment az ülés átadása. Léner Mária

Vélemény, hozzászólás?