Őszi divat: mi felkészítjük az új szezonra!

Kávészünet

A szeptember egy izgalmas időszak a gyerekek életében: új feladatokkal, helyzetekkel és barátokkal. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő hátteret nyújtsunk nekik, legyen szó étkezésről, biztonságról vagy akár a ruházkodásról. Az utóbbiból igyekszünk mi is kivenni a részünket, íme néhány őszi ajánlat, ami alapvető fontossággal bírhat egy gyerkőc életében.

Iskola, óvoda
Az időjárás változatossága miatt fontos a réteges öltözködés! A foglalkozásokon általában meleg van, így bőven elég egy rövidnadrág, póló kombináció. A lényeg, hogy könnyen kezelhető legyen és a kicsi önállóan tudjon öltözködni. Kislányoknak a kényelmetlen harisnya helyett válasszon inkább a leggingset.  Lábbelik esetén az ovisoknál részesítse előnyben a tépőzáras változatot, illetve váltócipőből válassza a kényelmes szandálokat, bebújós cipőket.

Játszótér, sport, kirándulás
Ősszel rengeteget lehet kirándulni, sétálni, leveleket, terméseket szedni a kicsikkel. Szerezzen be esőkabátot, gumicsizmát, így időtől függetlenül lehetnek a szabadlevegőn! Fontos, hogy csak kényelmes, a szabad mozgásban nem gátoló ruhákat adjon a gyerekre! Egy pamut hosszúnadrág, pulóver és egy meleg mellény jó szolgálatot tehet a játszótéren és sportolás közben is. Ne feledkezzen meg a megfelelő őszi fejfedőről sem! Gyerekeknél különösen fontos a méret. Vásárláskor figyelje a centiket, ha szükséges még licitálás előtt kérdezzen rá az eladótól!

Otthon
A hidegebb idő beköszöntével egyre többet leszünk otthon. Alakítsa úgy gyermeke ruhatárát, hogy mindig legyen kéznél kényelmes szabadidőruha, papucs. Az éjszakához is van néhány ötletünk, vásároljon vidám pizsamát és ágyneműt, így az alvás is könnyebben fog menni!

Vélemény, hozzászólás?