Nyári ruha kódex a munkahelyre

Kávészünet

Végre beköszöntött a nyár a munkahelyekre is! Ha lehetne, ilyenkor legszívesebben egy szál bikiniben végeznénk a feladatokat, de mivel nem vagyunk fürdőruha modellek, sem úszómesterek, így nem árt újragondolni a gardróbunk tartalmát. Ahol kötelező a meghatározott védőruha vagy az egyenruha nem sok mindent lehet tenni, de a többieknél még van remény! Általánosságban nézve nincs megfogalmazott szabály a munkahelyi öltöződéssel kapcsolatban, mégis érdemes néhány alapszabályt betartani.

Szoknya
A minit felejtse el, azonban az éppen térd fölé érő szoknya (legyen klasszikus, ceruza vagy hagyma fazon) teljesen rendben van.

Nadrág
A szoknyán kívül szerezzen be néhány könnyű, vékony szövetnadrágot is, de figyeljen a megfelelő anyagösszetételre! A lenvászon anyagból készült ruhák jó közérzetet biztosíthatnak kánikulában is, de nagyon gyűrődnek, így nem festenek túl elegánsan a nap végére.

Ing, blúz
Mindenképpen maradjon a klasszikus vagy a karcsúsított fazonnál! Lehet puffos rövid ujjú vagy ujjatlan, a lényeg, hogy ne legyen átlátszó és a dekoltázsból is annyit mutasson, ami még a jó ízlés határain belül marad.

Ruha
A tipikus nyári, lenge, színes-virágmintás ruhákat tartsa meg a szabadság idejére! Az irodába a legideálisabb az egyszínű, ujjatlan elegáns szövetruha, amit a későbbiekben is tud majd variálni (blúzzal, kardigánnal).

Lábbeli
A nyári munka alapdarabja a szandál! Lehet magas- vagy törpesarkú, orrnál kivágott vagy saroknál zárt, a lényeg, hogy kényelmes legyen és elegáns!

Nagyon jó munkát kívánunk a legforróbb nyári napokra is!

Vélemény, hozzászólás?