Készítsen otthon édességet!

Kávészünet

Legyen bármilyen nap, egy adag boldogsághormon mindenkinek jár! Kell valami, ami helyrebillenti a hangulatunkat. Lehet egy szelet csokoládé, muffin vagy akár néhány gombóc fagylalt, a jótékony hatás sosem marad el. Manapság kifejezetten trendinek számítanak a házi készítésű ételek és szerencsére ez alól az édesség sem kivétel. És, hogy miért örülünk ennek ennyire? Lássuk az okokat!

Egészséges, mert otthon nem kerül bele semmiféle plusz adalék vagy tartósítószer, és kedvünk szerint ízesíthetjük, ezáltal a végeredmény csak finom lehet! Pénztárcabarát, mert a cukrász eszközöket elég egyszer megvásárolnia, ezután már csak az alapanyagok beszerzésekor kell fizetnie az édességért. Egyszerű és kényelmes, mert ha az alapreceptet felhasználva egy nagyobb adagot készít, akkor onnantól bármikor az Öné lehet a nassolnivaló, akár éjszaka a kanapén is.

Reméljük, hogy kedvet kapott az otthoni cukrászkodáshoz! Kapja fel a kötényét és irány a konyha, lepje meg a családot a hétvégén!

Vaníliafagylalt alaprecept (gyümölccsel is működik)

Hozzávalók:
1 liter tej
4 egész tojás
20 dkg cukor
½ rúd vanília hosszában elvágva (vagy vaníliás cukor)

Elkészítés:
A tejet egy nagyobb lábasban feltesszük forrni a vaníliával és a cukor felével. Az egész tojásokat a többi cukorral elkeverjük, folytonos kavarás közben hozzáöntjük a forró tejet, és a lábasba visszaöntve addig főzzük kevergetés mellett, míg sűrűsödni nem kezd. A tűzről levéve még tovább keverjük. Ha szükséges átszűrjük és teljesen lehűtjük. Majd ezt követően fagyasztjuk, hűtő fagyasztójába vagy fagylaltgépben.

Vélemény, hozzászólás?