A legkedveltebb okostelefonok

Kávészünet

Az elmúlt néhány évben hihetetlen fejlődésen ment keresztül a mobiltechnológia. Gondoljon csak bele, milyen tudású készülékeket hordunk manapság a farzsebünkben vagy a táskánkban! Egy tenyérnyi méretű számítógép, amivel bárhol és bármikor csatlakozhat a világhálóhoz, az alkalmazásoknak köszönhetően pedig bármilyen extra tudással felvértezheti kedvenc készülékét. De hogyan és mi alapján érdemes okostelefont vásárolni?

Olcsóbb vagy drágább?
Vegye számításba, hogy mire szeretné használni az okostelefonját! Ha főleg telefonálásra és néha egy kis szörfölgetésre, néhány alap alkalmazással kiegészítve, akkor elegendő a kevesebb a RAM-mal, kisebb a processzorral és kevesebb a belső tárhellyel rendelkező készülék. Viszont ha szeretne hosszútávra tervezni, akkor nem biztos, hogy az olcsó a jobb megoldás! Gondolkozzon nagyobb tudású készüléken és jó néhány évig nem lesz gondja az okostelefonjára!

Kijelző
Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora kijelzőn kell olvasni a leveleket vagy a híreket! Ha mindezt szeretné kényelmesen, fejfájás nélkül megoldani, akkor válasszon nagyobb kijelzővel rendelkező készüléket! Ennek némi hátránya, hogy nem lehet csak úgy zsebre vágni, vásároljon hozzá képernyővédő fóliát vagy tokot!

Tárhely
A tárhely mérete határozza meg, mennyi alkalmazást tölthet le telefonra, mennyi zenét, filmet, képet tárolhat rajta, így érdemes olyan készüléket beszerezni, melynek gyári tárhelye viszonylag nagyméretű. Az alap készülékek 4 GB, az újabbak pedig már 16 -32 GB belső tárhellyel is rendelkezhetnek.

Vásárlás
Egy okostelefon vásárlásakor nem árt, ha olyan eladót keres, akinél lehetősége van kipróbálni, „áttapogatni” a készüléket. Így megbizonyosodhat arról, hogy valóban az Ön kezébe való-e a készülék és megfelelő társa lesz-e hosszú évekig vagy hónapokig!

Némi segítségképpen szeretnénk megmutatni Önnek, hogy melyek a legnépszerűbb mobilmárkák a Vaterán!

  1. iPhone4
  2. iPhone5
  3. Samsung Galaxy Mini
  4. Samsung Galaxy S3
  5. Samsung Galaxy Ace
  6. HTC
  7. Sony Xperia
  8. Nokia Lumia
  9. Blackberry
  10. Dual Sim mobilok

Vélemény, hozzászólás?