Pinterest mánia 1. rész

Tippek

Néhány hónapja egy új oldal tűnt fel a világhálón, amire egyszerűen képtelenség nemet mondani. Ez a Pinterest, egy képmegosztó oldal, ami igazi táplálék a szemnek és az elmének.

A Vatera is számításba vette a Pinterest oldal lehetőségeit, így minden termékoldalunkra a termékkép fölé elhelyeztünk egy Pinterest megosztó gombot. A gombra kattintva elhelyezhető (pinelhető) az adott kép egy Pinterest oldalon lévő virtuális táblán. Így egy mozdulattal akár több ezer emberhez is eljuthat a terméke fotója.

A külföldi trendeket figyelve pedig nagy valószínűséggel itthon is hétről hétre egyre többen fogják használni a Pinterestet, így nem érdemes kihagyni az oldal által nyújtott lehetőségeket!

Mi ez az egész és mire tudja használni?

  • A Pinterest egy virtuális parafatábla, ahol saját gyűjteménye lehet az Ön által készített vagy interneten található képekből.
  • A kitűzött képeket (pin) témák szerint táblákba (board) rendezheti, így mindig kéznél lesznek, ha egy kis gyönyörködésre, információra vagy inspirációra van szüksége.
  • Hihetetlen mennyiségű kép áll rendelkezésre. Nézelődhet a teljes fotóállományban, de válogathat témák (33 kategória) vagy legnézettebb fotók (popular) szerint is.

Regisztráció

  • Elsőként regisztrálni kell! Ehhez használhatja a Facebook vagy a Twitter fiókját, de a szokásos módon, e-mail címmel is megoldható (1.kép). Fontos, hogy minden esetben aktiválni kell a regisztrációt! A Pinterest által küldött levélben kattintson a Verify Email gombra (2.kép)!
  • Ha készen van, akkor a rendszer tovább lépteti a következő oldalra, ahol személyre szabhatja a kezdőlapját (3.kép). Ne gondoljon semmi bonyolult dologra, egyszerűen csak válassza ki a sok-sok képből azt az ötöt, amelyik éppen megtetszik. Kattintson a Continue gombra és már készen is van (4.kép)!

Kitűzés és megosztás

  • Kezdődhet a gyűjtögetés! Ha talál egy Önnek tetsző képet, akkor három lehetőség adott (1.kép). A Repin gombra kattintva kitűzheti az egyik táblára. A Like gombbal lájkolhatja a képet, a Comment lehetőséggel pedig hozzá tud szólni az adott fotóhoz.
  • Ha a képre kattint, akkor azonnal megoszthatja (2.kép) a fentiekben már említett módon (Fb, Twitter, e-mail). A Follow gombra kattintva pedig követheti a kép feltöltőjének majdani új fotóit.
  • A Repinre kattintva nyissa meg a táblákat (Új táblának adjon nevet!), majd a Pint it gombbal kitűzheti a fotót (3. kép). Ha a Facebook doboz pipálva van, akkor ez a fotó megjelenik az Üzenőfalon.
  • Íme így néz ki egy induló gyűjtemény (4.kép), próbálja ki Ön is!

Kellemes szórakozást és jó gyűjtögetést a hétvégére!

A Vatera csapata

Vélemény, hozzászólás?