Túrázzon velünk!

Tippek

Itt az őszi túraszezon!

Úton-útfélen azt halljuk, hogy sportoljunk többet, mert a szervezetünk megsínyli a mozgáshiányt. Ezt általában elintézzük egy laza legyintéssel, és ráfogjuk arra, hogy nincs időnk, vagy nincs rá pénz. Pedig van megoldás!
Egy hétvégi kiránduláson megerőltetés nélkül mozoghatunk úgy, hogy együtt van a család, a barátok, és mindezt gyönyörű környezetben, jó levegőn, ráadásul pénztárcabarát módon tehetjük.

A szeptember az egyik legideálisabb időszak a túrázáshoz. A jó idő ellenére azért nem árt a réteges öltözködés, a vízálló túracipő, és esőkabátot is vigyen az útra, így megúszhatja a kellemetlen meglepetéseket.

A fényképezőgépet ne hagyja otthon, hiszen az őszi erdő a legszebb, vétek lenne ilyen lehetőséget kihagyni! Ha nincs még távcsöve, akkor szerezzen be egyet, hogy megfigyelhesse az erdő madarait!

Vigyen magával olyan hátizsákot, amiben könnyedén elfér az otthoni elemózsia, a túlélőfelszerelés és a kulacs is.

Ha mindez megvan, akkor már csak a megfelelő turistaútvonalat kell kiválasztania, és kezdődhet is a remek program!

+1 jó tanács:
Ha kirándulni indul, akkor vigyen magával zacskót, hogy a kidobandó hulladék ne maradjon a természetben! Csak lehullott termést és levelet gyűjtsön, az egyéb növényeket, sziklákat hagyja meg a természetnek és az Ön után érkező kirándulóknak!

Jó túrázást kívánunk!

A Vatera csapata

Vélemény, hozzászólás?