Új funkciók: a közös felhasználónév és a felhasználónév-változás

Vaterafutár

A 2010. december 15-i karbantartás után – mely során számos új funkciót vezettünk be a Vatera piactéren – a felhasználóinknak lehetőségük van egy, közös felhasználónévvel használni a Vatera.hu és a TeszVesz.hu szolgáltatásait. Kezdetekben még néhány felhasználónknak gondot okozhat a belépés, ezért kérjük figyelmesen olvassák el az alábbiakat, illetve az erről szóló összefoglaló oldalunkat az alábbi linken:
Fontos kérdések és válaszok a megújulással kapcsolatban »

A közös felhasználónév azt jelenti, hogy mostantól az új, és meglévő felhasználóink egy felhasználónévvel is használhatják a két oldalt. Amennyiben új regisztrációról van szó, úgy a választott felhasználónév érvényes lesz mind a Vatera, mind a TeszVesz oldalakon. De mi a helyzet a már meglévő felhasználók bejelentkezési adataival?

Amennyiben az Ön Vaterás felhasználóneve a TeszVesz-en eddig még nem volt foglalt, úgy meglévő bejelentezési adataival a TeszVesz.hu odlalra is be tud lépni ezentúl.

Előfordulhat, hogy az Ön Vaterás felhasználónevét vagy Ön, vagy más valaki már használta a a TeszVesz-en. Így a felhasználónév ütközések miatt előfordulhat, hogy az Ön felhasználóneve megváltozott. Ilyen esetekben az a felhasználónév kerül megváltoztatásra, amelyikhez kevesebb visszajelzés és értékelés tartozik. Ez esetben az adott Vaterás felhasználónév egy _v utótagot kap. Erről az érintett felhasználók értesítő e-mail üzenetben tájékozódhatnak, és lehetőségük lesz ez után új felhasználónevet is választani.

Nézzünk egy példát: ha Ön a Vaterán “Valami” felhasználónévvel regisztrálta magát, és tegyük fel a Vaterán eddig 50 értékeléssel rendelkezett ez a  felhasználónév. Ha ez a “Valami” felhasználónév a TeszVesz-en is használatban van, akkor ebben az esetben megnéztük, melyik felhasználónév az “erősebb” – azaz melyik rendelkezik több értékeléssel. Ha a TeszVesz-en lévő “Valami” felhasználónak kevesebb mint 50 értékelése volt, így az Ön Vatera.hu felhasználóneve nem változott. Azonban ha a TeszVesz-es felhasználónév több, pl. 59 értékeléssel rendelkezik, akkor az Ön Vatera.hu felhasználónevét egy _v taggal egészítettük ki, tehát ezentúl a “Valami_v” felhasználónévvel tud bejelentkezni.

Azon felhasználóink, akiknek megváltozott a felhasználóneve, a Vatera értesítő levelében minden szükséges információt megtalálnak a következő lépésekről. Természetesen ezen felhasználóknak lehetősége lesz bejelentkezés után új felhasználónevet választani, amennyiben a “Valami_v“-t továbbiakban nem szeretnék használni.

Az esetleges változásokról további információt találhatnak a www.vatera.hu/megujulunk odalon.

Vélemény, hozzászólás?