Minden jó, ha vége jó Barátok közt is!

Aktuális

Kedves Vaterások! Végre itt vannak a végleges számok, már nagyon vártunk rá, hogy megoszthassuk veletek ezt a fantasztikus végeredményt!

Ezúton köszönjük minden vaterásnak, aki akárcsak egy kattintással vagy megosztással is hozzájárult a Barátok közt jótékonysági kampány sikeréhez! A segítségetekkel végül 2,4 millió forint gyűlt össze az SOS Gyermekfalu javára!

Előzmény: A huszonhárom évadot, és több mint tízezer epizódot megélt Barátok közt utolsó epizódja 2021. július 17-én került adásba, lezárása alkalmából az RTL Magyarország jótékonysági aukciót hirdetett a Vaterán, amelyen a sorozathoz kapcsolódó negyven relikviára licitálhattak az érdeklődők: https://www.vatera.hu/baratokkozt

Berényi Claudia kávésszettje 210 ezer forintért kelt el, míg a Mátyás király téri kisboltban Novák Laci mögött gyakran látható vintage stílusú zöld kisszekrény 200 ezer forintot ért meg egy licitálónak. Az a sörösdobozból hajtogatott rózsa, amit az Afganisztánban katonáskodó Krisztián küldött Alíznak, több mint 170 ezer forintért talált gazdára.

Népszerűek voltak a Rózsa Kávézóból származó relikviák is: a kávézó cégtáblája, és az egyik asztaláról származó lámpa 92 ezer forint, illetve 80 ezer forint ellenében díszítheti majd új tulajdonosának lakását. 36 ezer forintért egy licitáló hamarosan Berényi Júlia teásdobozában tárolhatja saját teáit, Berényi Miklós sorozatban viselt pizsamája és köntöse pedig közel 70 ezer forintot ért meg egy érdeklődőnek.

A Magdi anyus sorozatbéli végzetes balesetét kiváltó papírgalacsin 66 ezer forintért, a jelenet forgatásakor viselt otthonkája pedig 105 ezer forintért kelt el. A ruhadarabot a sikeres licitálók egyébként további jótékonysági gyűjtésre ajánlották fel: néhány hétre az Erkel Színház melletti patika kirakatába költözik, hogy aztán újra kalapács alá kerüljön és egyfajta vándor “segítőként” más alapítványokat is támogathasson további jó célok elérésében.

A videóban megnézhetitek, hogyan adták át a Barátok közt szereplői a liciten megnyert ikonikus tárgyakat!

 

Az elmúlt évek során számos, a mostanihoz hasonló általunk ellenőrzött, jóváhagyott jótékonysági árverés zajlott már a Vaterán. Az ezeken befolyt több mint 85 millió forintot minden esetben teljes egészében a közreműködő alapítványoknak, egyesületeknek juttattuk el.

Vélemény, hozzászólás?