Új funkció eladóknak – Mentsd el Tartós tárba hirdetéseidet!

Fejlesztések

Sziasztok vaterás eladók!

Reméljük, mindenki legalább annyira jól érzi magát, mint most mi, mert egy olyan hiánypótló fejlesztést hoztunk nektek, amire már nagyon régóta vártatok! Az időzítés nem is lehetne jobb, mert ha nem csalnak a megérzéseink, akkor mostanában morfondíroztatok azon, mit kezdjetek az őszi-téli szezonból megmaradt hirdetéseitekkel.

Csak simán törölni vétek lenne, hiszen rengeteg munka van egy-egy hirdetésben. A saját gépre való mappázás, termékleírások, címek és képek mentése sem túl élhető opció, de itt jövünk mi, és a legújabb fejlesztésünk a képbe!

A Tartós tár segítségével ingyenesen és plusz munka nélkül menthetitek el azokat a termékeket, amiket egy ideig nem szeretnétek futtatni, de a későbbiekben még hirdetnétek a Vaterán.

A mentés folyamata egyszerű:

 1. Lépjetek be a Tartós tár menüpontba, ahová az összes lejárt termék automatikusan bekerül.
 2. Válasszátok ki az elmenteni kívánt termékeket, adjatok nevet az állománynak és mentsétek el!
 3. A mentés és a visszatöltés nem azonnali (akár néhány órát is igénybe vehet), de a folyamat végén mindig küldünk értesítő e-mailt a művelet sikerességéről.
 4. A visszatöltött termékek a „Tartós tárból betöltött termékek” menüpontba kerülnek.

 

Amit még tudnotok kell:

 • Egyidejűleg összesen maximum 3 Tartós tár állományt lehet használni, viszont egy állományba akár az összes termék is elmenthető.
 • Bármikor visszaállíthatjátok az állományból a hirdetéseket és újra elindíthatjátok őket a Vaterán.

Bízunk benne, hogy sikerült megkönnyítenünk a munkátokat! Próbáld ki a Tartós tárt, és szavazz vagy írd meg véleményedet nekünk hozzászólásban!

Sok eladást és sikeres szezonváltást kívánunk!

Üdv,
a Vatera csapata

Használni fogod a Tartós tár funkciót?

Igen, már nagyon vártam!
Nem, inkább elmentegetem magam.

44 comments

 • Kedves vatera!
  Három hónapig tanfolyamon vagyunk külföldön. A tartós tárral kapcsolatban, hogyan kerülnek bele a többi termék? Most 20 terméket elhelyeztem egy fájlba, mert lehetőség volt rá. De a többi lejárt termék még nem került bele, pedig azok lennének a fontosabbak. Olvastam, három fájlt készíthetünk. De ha lejáratom a terméket, mikorra kerül a tartóstárba, hogy elmenthessük egy fájlba? Mert most “Nincs ilyen termék.
  A 90 napnál régebben eladott termékek már nem jelennek meg ezen az oldalon.” De ezeket nem adtuk el, hanem félretennénk. Köszönettel: pcgeneral

 • A lejárt termékeknél 60 napig maradnak meg a termékek, míg a tartós tárban 90 nap van írva hogy megmarad, ha nem mentem el egy külön mappába.
  Ha a lejártakból törlöm a terméket akkor a tartós tárból is törlődik.
  Ha a lejárt termékeknél 60 nap után automatikusan fognak törlődni a termékek, akkor a tartós tárból is automatikusan fognak törlődni a termékek, vagy ott még megmarad még plusz 30 napig? A két időpont nincs szinkronban.

  • Kedves Lajos! A Tartós tárnál nincs 90 napos limit, ha letelik a 60 nap automatikusan törlődik a termék mindkét menüpontból (Lejárt nem eladott, Tartós tár). Üdv, Vatera

 • Jó lehetőség, de ez csak ez el nem adott fix áras termékekre vonatkozik. Aki egy forintos termékeket ad el, havonta váltogatva hasonló vagy úgyanolyan termékeket, annak ez a lehetőség nem segít. Jó lenne kíbővíteni a lehetőséget, az eladott termékekre is. Azért mert ha valaki hasonló, vagy ugyanolyan terméket ad el mondjuk 3-4 hónap múlva azt mar nem tudja az eladott termékek közül visszatölteni, de az a módszer lehetőséget adna rá. Nagyon sok időt tudnánk megspórolni az újra felvitel elkerülésével. természetesen úgy lenne tökéletes, hogy a tárból behozott adatokon, képeken változtatni lehessen.(képek, leírás, kicsit más termék, más a sorozatszáma de ugyanez a címlet, stb., vagy időközben változott a postaköltség, módosítani kell,stb. Ha ezt is bevezetnék, nagyon megkönnyítenék a nagyon sokunk dolgát, nagyon szuper lenne, sokkal több terméket tudnánk feltölteni kevesebb idő alatt.
  Kérem bővítsék ki a rendszert ezzel a lehetőséggel. várom válaszukat.

  • Kedves Ottó! Sajnos a már eladott termékeket nincs mód Tartós tárba helyezni és ez később sem fog változni. Viszont az Eladott termékek újraindítása menüpontból 60 napig újraindíthatja vagy hasonló termék feltöltése opcióval (akár későbbi indulással) tud új terméket feltölteni. Köszönjük a megértését! Üdv, Vatera

 • Sziasztok! Szívesen használnám..de fogalmam sincs hol van a menüpontban..lehet nagyon vak vagyok-e fél órája kerese,..személyes, stb..de sehol..Help!

 • Sziasztok!

  Jó kis kezdeményezés, de rengeteg munka lesz még vele.
  Az egyik legnagyobb probléma, hogy a tartós tárba egy fájlnév alá mentve a termékeket nem lehet látni, hogy valóban mi is van bennük. Egy link, vagy egy lenyíló fül segítene ezen, főleg ha már 3 állománynév is szerepel, természetesen “lenyitás” után képekkel láthatóak lennének maguk az eltárolt termékek is, nemcsak a hivatkozás nevei. Mert ugye mi van akkor, ha valaki csak kisebb módosításokkal, de szinte ugyanazon leírásnévvel ad fel több terméket. A másik, hogy ugyanazok a termékek, amiket már egy fájlnév alá bementettünk, megmarad a lejárt termékek között is, és azok véletlenül is újra meghirdethetőek, ha nem vesszük észre a hibát. Velem ez történt, így jöttem rá, hogy a mentett, és a lejárt termékeket “megduplikálta” a rendszer. Ezért én visszatöltöttem a tartós tárból is a termékeket, amiket nem lehet visszahelyezni ugyanabba a már megírt fájlnév alá.
  És persze az a fájlnév egyenlőre nem is törölhető, ugyanakkor nem is lehet beletárolni már semmit sem.
  Ezért felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet azzal, aki most kísérletezgeti a tartós tár funkcióit, és közben a jelenleg engedélyezett 3 állománynevet “elhasználta”?
  Neki ennyi volt a tartós tárba történő mentések lehetősége?
  Ezekre valami megoldás?

  Köszi

  • Kedves Sándor! Őszintén szólva semmiképpen sem ajánljuk a kísérletezgetés, oda-vissza való töltögetést, főleg ha több száz termékről van szó, mert szinte biztos a hibázási lehetőség. A Tartós tár kifejezetten arra lett fejlesztve, hogy sok-sok aukciót néhány kattintással lejegeljünk pl. fél évre vagy akár egy évre. Olyan termékeket, amiket néhány héten belül újra szeretne indítani nincs értelme állományba tenni, mert a “Lejárt termékek újraindítása” menüpontban tökéletesen elvannak 60 napig. 😉 Az elmentett állományokat nem lehet törölni, csak visszatölteni. Természetesen van még mit javítani, jelenleg azon dolgozunk, hogy mentéskor a visszaigazoló e-mailbe bekerüljön az adott állományban lévő termékek listája, így ez később visszakereshető. Ha további segítségre lenne szüksége, kérem keresse az ügyfélszolgálatos kollégákat, hogy megnézhessék a kavarodást. Üdv, Vatera

 • Akinek több mint 3 lapnyi lejárt terméke van, akkor sem tud mindent a tárba tenni amit szeretne, ha minden lapról csak egy-két hirdetést szeretne raktározni (mondjuk 6 lapról hármat-hármat), tehát nem a tárhelyek számát, hanem a tárolható hirdetések számát kellene behatárolni. Ha nem lehet látni a betárolt hirdetéseket, pár hét múlva már nem emlékszünk rá, mit tároltunk be, tehát így pont a tartós tárolásnak kevés értelme van. Ez a két dolog biztosan megoldható szoftveresen, bár ez attól is függ, mi a szándéka a tartós tár létrehozásával a Vaterának valójában. Egy dolog pedig nem derül ki a leírásból: feltöltésnek, vagy újraindításnak minősülnek a tartós tárból indított aukciók (és persze ha részletesen látható lesz a tár, akkor lesz e ilyen választási lehetőség?).

  • Kedves Károly! A Tartós tár fejlesztés elsősorban azoknak az eladóknak előnyös, akik hosszútávon (több hónapra) szeretnék eltárolni a hirdetéseket, hogy későbbiekben újra elindíthassák a Vaterán. Az elmentett hirdetések hamarosan a “Sikeres tartós tárba mentés” levélben lesznek láthatóak egy külön mellékletben, ami a tárolt termékek listáját fogja tartalmazni. A Tartós tár menüpontban felül a szűrési lehetőségeknél lehet kilistázni az ön számára releváns hirdetéseket, majd az összes termék elmentése gombbal tudja egy állományba helyezni őket. A Tartós tárból való visszatöltés feltöltésnek számít. Üdv, Vatera

   • Köszönöm a választ. Pillanatnyilag azonban továbbra is probléma az hogy egy tárba egy lapról csak egyszer lehet betárolni, ezért a háromnál több lapon megjelenő lejárt hirdetések így nem tárolhatók be, akkor sem ha minden lapról csak néhány hirdetést tárolnék el, tehát összesen viszonylag keveset. Ezenkívül visszatöltéskor csak egy egész tár tartalma tölthető vissza, holott mondjuk télen csak a téli, nyáron csak a nyári dolgokat szeretném. Tehát a betárolás és a visszatöltés részletezése a problémás. Ilyen szempontból nézve egyszerűbbnek és jobbnak tűnne, ha a lejárt termékek (meg esetleg az eladottak is) 60 nap utáni automatikus törlődését, a 60. nap előtt újabb 60 napra meg lehetne hosszabbítani.

 • Beraktam tegnap a télikabátokat a tartós tárba – meg is kaptam az emailt róla – de a lejárt termékeknél még mindig ott vannak. Ha kinyitom a tartós tárat, ott már nincs egyetlen termék sem, amit felajánlana betételre. Mikor tűnik el a lejárt termékek közül?

  • Kedves Ágnes! A Lejárt termékek menüpontból automatikusan 60 nap után törlődnek a hirdetések, addig manuálisan lehet törölni, ha szükséges. Üdv, Vatera

 • T. Vatera!

  Köszönettel veszem az új lehetőséget.
  Kérdésem, hogy a tartós tárban lévő teremékek között lehet-e böngészni a visszahelyezés előtt, illetve ha visszatöltöm, akkor ismételten eltehetem-e a tartós tárba azt, amit nem szeretnék azonnal újra indítani?

  Üdv. Éva

  • Kedves Éva! Jelenleg nem lehet böngészni az állományban elhelyezett termékek között, illetve visszatöltés után sem lehetséges az újra tartós tárba helyezés. Mindkét megoldáson dolgozunk, addig is köszönjük szépen a türelmet! Üdv, Vatera

 • Nem teljesen értem a tartós tár létjogosultságát. Ezek szerint a rendszerben rendelkezésre áll annyi tárhely, hogy gond nélkül ilyen töméntelen mennyiségű terméket eltároljon. Miért nem inkább tartós hirdetés?

 • Nagyon örülök ennek az új lehetőségnek és köszönöm! Régóta vártam már, mert többször előfordult velem, hogy halogattam a lejárt termékek kimentését, aztán meg vesződhettem a szövegalkotással, feltöltéssel újra. Viszont szeretnék megfontolásra javasolni néhány változtatást, kiegészítést:

  1. Elmentettem a téli termékeimet a tartós tárba. Sajnos azonban nem látom, hogy mik szerepelnek ebben az állományban (azt sem, hogy hány darab), és mivel a visszatöltésre nagyon sokára fog sor kerülni, addig százszor is elfelejtem (sőt, már most sem tudnám pontosan felidézni…). Persze felírhatom ezeket külön valahova, de akkor az meg megint plusz munka. Az is segítség lenne, ha legalább a tartós tárba mentés visszaigazolásáról küldött e-mail tartalmazná a belepakolt tételeket.

  2. Bár a tartós tár termékei most bármikor visszatölthetők a fiókba, és azokból – az azóta lejártakkal kiegészítve – új tartós tár állomány hozható létre, kényelmesebb lenne, ha a meglévő tartós tár állományok bővíthetők lennének, tehát ha utólag is hozzáadhatók lennének termékek.

  3. A tartós tár menüpontba történő belépéskor a legfelső, szürke sávban az az információ jelenik meg, hogy “Tartós tár (32 db termék)”. Ez azonban megtévesztő, mert a 32 valójában nem a tartós tárban lévő termékeim száma, hanem azoké, amelyek már lejártak, és amelyeknél aktuálisan fennáll a tartós tárba helyezés lehetősége.

  Köszönöm előre is, ha megfontoljátok ezeket a javaslatokat!

  • Kedves Ágnes! Köszönjük szépen az ötleteket! 🙂 Igyekszünk mihamarabb megoldani, hogy a a sikeres tartós tárba helyezéskor kiküldött levél kapjon egy csatolmányt, ami tartalmazza az adott tartós tár állományba elmentett termékek megnevezéseit (hirdetés címeit). Sajnos a meglévő állományba nem lehet “belenyúlni”, így tehát rámenteni sem lehet plusz termékeket. A Tartós tár menüpontban lévő szám az elmenthető termékek számát mutatja, nem a már elmentett állományban lévő termékek számát. Üdv, Vatera

 • Nagyon sajnálom de a régi formájában sokkal használhatóbb volt , régi vaterás vagyok de amióta átalakitották semmit nem lehet egyszerüen megtalálni ezért nem is igen használom inkább máshol vásárolok és eladok.

 • Én is nagyon örülök a lehetőségnek, mert vannak szezonális termékeim is, amiket eddig vagy nem töltöttem vissza, és így elvesztek az éterben a következő szezonig, vagy pont ennek elkerülése miatt visszatöltöttem, pedig tudtam, hogy nincs sok esély arra, hogy vevőre találjanak.
  Az jó lenne, ha a tartós tárra is lenne rálátásunk, nem csak egyben tudnánk mozgatni az ott lévő termékeket. (Bár lehet, hogy pont ezért tudunk többet is létrehozni.)

 • Előbb velük vettem fel a kapcsolatot, de használható tanácsot nem sikerült adniuk. 🙁
  És félek, hogy a több mint 150 db sínadrágom képe, és adata eltűnik. :((

  • Kedves nagyrozsa1206! Elnézést kérünk, a problémát természetesen újra ellenőrizzük és a korábban nyitott panasz folytatásaként felvesszük önnel a kapcsolatot. Köszönjük a türelmét! Üdv, Vatera

 • Nálam sajnos ez nem működik. 🙁 Mert 1 oldal után, több mint egy napra, még mindíg ezt a kíírást látom. 🙁
  Termékeid tartós tárba helyezése jelenleg folyamatban van. Kérjük, várd meg az ezzel kapcsolatos tájékoztató email-ünket.
  Ez szerintem, nagyon lassú, ami javítást igényel.

  • Kedves nagyrozsa1206! Igen, szinte biztos, hogy valami nem stimmelt a mentéssel, ezért kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, hogy a kollégák megnézhessék, mi lehetett a probléma. Köszönjük az együttműködést! Üdv, Vatera

 • Ha jól értem, akkor mostantól két helyen lesznek a lejárt termékek:
  – tartós tár ÉS
  – lejárt termékek

  A tartós tárba automatikusan bekerülnek a lejárt termékek.
  Ezzel egy időben ott nem kerülnek megőrzésre, csak akkor, ha egy általunk elnevezett állományba külön elmentjük őket?

  Most kipróbáltam, bementem a tartós tárba, kijelöltem egy oldalnyi terméket, “téliek” mappába elmentettem, amiről meg is érkezett az email.
  Viszont van még kb 6 oldalnyi elmentésre váró tétel, amit hiába jelölök ki a tartós tárban, a “tartós tárba mentés” gomb inaktív.

  Mit csinálok rosszul?

  Illetve az így elmentett dolgokat nem tudjuk megnézni, hogy mik kerültek oda?
  Meddig lehet ott tárolni őket?
  A tartós tárból visszatöltés után hova kerülnek a termékek?
  A lejárt termékek fül alatt törölhetőek azok az elemek, amik a tartós tárba elmentésre kerültek?

  • Szia! Igyekszem minden kérdésre válaszolni. 🙂
   1. Igen, a Tartós tárba is bekerül az összes lejárt termék.
   2. Nem, a mentéshez mindenképpen szükséges egy általad elnevezett állományba helyezni a Tartós tárban lévő termékeket.
   3. Minimum 5 karakter szükséges az állomány nevéhez. Ha ez megvan, akkor vált aktívra a mentés gomb.
   4. Jelenleg kétféle mentés létezik. Vagy csak a kijelölt termékeket vagy pedig az összes terméket tudok elmenteni egyszerre az állományba.
   5. A több oldalról való kijelölés (szemezgetés), illetve a meglévő állományra való “rámentés” egyelőre nem működik, de továbbítom a kollégák felé.
   6. Csak az elmentett állományok megnevezése látható, a benne lévő termékek nem.
   7. Jelenleg nincs időkorláthoz kötve, de ez nincs kőbe vésve, tehát elképzelhető, hogy változni fog.
   8. A visszatöltés után megjelenik egy külön “Tartós tárból betöltött termékek” menüpont, ide kerülnek be a visszatöltött termékek.
   9. Igen, törölhetőek.
   Üdv,
   Vatera

 • Nagyon jó dolognak tartom,többször előfordult hogy az őszi-téli dolgokat,60 nap után elfelejtettem újra indítani,törlődött minden aukció,nagyon sok munka volt újra előröl kezdeni !
  Gratulálok! ez nagyon jó lehetőség!

Vélemény, hozzászólás?