Ültess fát! Ültessünk együtt egy erdőt!

Aktuális

Kedves Vaterások!

A járvány nem tart örökké és csak rajtunk múlik, hogy hogyan folytatjuk tovább. A Föld napjához közeledve szeretnénk, ha egy kicsit tovább gondolnátok a tudatos hétköznapokat, és velünk tartanátok egy vaterás közösségi erdő létrehozásában!

A Közösségi Erdőkért Alapítvány egy olyan módszert talált ki, amelyben mindenki tud fát ültetni. Ők megállapodásokat kötnek egy-egy fatelepítésre használható, felajánlott terület tulajdonosával Magyarországon, te pedig támogathatod őket az ültetésre kerülő facsemetékkel.

Csatlakozzatok hozzánk, fogadjatok örökbe egy vagy több facsemetét!

Minden csomag tartalmazza a facsemeték árán kívül a 10 éves gondozás díjukat is a MyForest közösségi erdőkben.

Hogyan és hol történik a faültetés?

Az örökbefogadott facsemetéket hazai földterületeken ültetik el. Egy hektárra nagyjából 10 ezer csemetét / magot ültetnek, ezekből 40 év alatt nagyjából 1000 felnőtt fa fog megmaradni, és egy erdőt alkotni. Az így telepített örökerdőket senki sem vághatja ki és bárki látogathatja. Az erdőket tíz évig gondozzák, utána a természetre bízzák a további sorsukat, de az alapítvány természetesen ekkor is megtesz minden tőle telhető és szükséges állagmegóvási munkálatot az erdőkben. Az aktuális projekteket a MyForest weboldalán tudod követni.

Vigyázzatok magatokra és szeretteitekre is!
A Vatera csapata

Vélemény, hozzászólás?