Védd a Földet, vaterázz!

Kávészünet

Több hete klímaváltozástól hangos a sajtó és úton útfélen azzal kell szembesülnünk, hogy már itthon is átléptük a túlfogyasztás napját. Nem szeretnénk csatlakozni az ijesztgetők táborához, ez a kurta posztocska is kizárólag figyelemkeltésre íródott, de azért bízok benned, hogy így is fogod majd az adást!

Szóval a lényeg, hogy ne akard néhány nap alatt megváltani a világot, ne kezdj el őrült módon felvásárolni minden zero waste/hulladékmentes felirattal rendelkező terméket, mert PONT NEM EZ A LÉNYEG!

Sokkal többet teszel a Földért, ha nem vásárolsz újabb cuccokat, hanem fel- és elhasználod azt, ami még otthon van és következőleg már olyan termékeket szerzel be, ami nem fáj a környezetnek. Mi kisemberek annyira szeretünk túlbonyolítani mindent, pedig a pofonegyszerű megoldások itt hevernek a lábunk előtt.

Vedd fel a kesztyűt a túlfogyasztás ellen, és kezdj el végre vaterázni! Ha szükséged van valamire, ne rohanj elsőre a plázába, keress rá előtte a Vaterán! Minden kategóriaoldal tetején megtalálod a szűrőt, amivel néhány kattintással levadászhatod az otthonodhoz legközelebb átvehető használt terméket.

Ne feledd a Vatera eladói oldalát sem! Ha van (és tuti hogy van) olyan tárgyad otthon, amit már ezer éve nem használtál vagy nem hordtál, akkor dobd csak fel a Vaterára, hiszen lehet hogy valaki pont a te cuccodra vár! Hajrá! 🙂

Segítség a vaterázáshoz »

Vélemény, hozzászólás?