A Vatera veteránja: Havasi Sándor (havasis)

Kávészünet

 

Gondoltátok volna, hogy nyereményjátékok is elindíthatnak egy vaterás karriert? Havasi Sándorral, alias „havasis”-sel éppen ez történt. Ismerjétek meg kiváló értékelésű veteránunkat, aki a kezdetek óta közel 9000 adásvételt bonyolított le töretlen lelkesedéssel!

– Majdnem 12 éve vaterázol, s a fókuszt mindig is a kazettákon tartottad. Emlékszel még, hogy miért éppen ezekkel a termékekkel kezdtél el foglalkozni?

– Régebben nagyon sok nyereményjátékban vettem részt: gyakran indultam sms-es és teletextes játékokon, illetve a Pesti Est és az Exit játékait is nagyon kedveltem. Majdnem minden héten játszottam, és gyakran volt szerencsém – sokszor nyertem CD-ket, kazettákat, lemezeket… Amire épp nem volt szükségem, azt feltettem a Vaterára.

– Hogyan nőtte ki magát ez a tevékenységed? Jelenleg körülbelül kétezer terméked aktív – gondolom, ezek már nem mind nyeremények.

– Igen, a mostani termékeimnek maximum 1-2%-a nyeremény, már nem vagyok olyan aktív játékos, mint régen. Mindig is rajongtam a zenéért: teljesen mindenevő vagyok, emellett gyerekkorom óta trombitálok – adta magát a dolog, hogy komolyabban is elkezdjek magnókazettákkal foglalkozni. Ha pedig már kazettákról volt szó, a VHS-eket sem hagyhattam ki, beleástam magam a filmek világába is. Elkezdtem nagy tételben felvásárolni használt kazettákat, amelyeket továbbadtam.

– Néha felbukkan a termékeid között egy-egy kávéfőző, ruha vagy más típusú tárgy is.

– Igen, amikor örököltem, sok olyan holmi került hozzám, amire nem volt szükségem, így eladtam őket. Ha olykor saját dolgoktól válnék meg, azokat is feltöltöm az oldalra. Hihetetlen, de a Vaterán mindent el lehet adni, az 1 Ft-os papírtokokat ugyanúgy viszik, mint a kerékpárokat. Néha olyan dolgokat is elvisznek jó áron, amiről az ember nem is gondolná, hogy annyit ér. A fő profilom azért a kazetta maradt.

– A torrentek világában van még kereslet rá?

– Meglepő, de van. Vannak filmek, amik csak kazettán jelentek meg, és nem lehet letölteni őket az internetről sem… Ezeket gyakran keresik gyűjtők, és nálam megtalálják. Mivel nagyon széles a palettám, még külföldi gyűjtők is rám szoktak akadni – előfordult, hogy amerikai vásárlónak kellett postáznom.

– Könnyen megérteted magad a külföldi vásárlókkal is?

– Igen, szerencsére több nyelven is beszélek: németül, angolul és kicsit oroszul. Ha valaki ezeken a nyelveken kérdez tőlem, én is úgy válaszolok neki – mindig törekszem arra, hogy a vásárlóim elégedettek legyenek, és 100%-osan megbízhatónak tartsanak. Például naponta járok postára, ugyanis fontosnak tartom, hogy minél gyorsabban megkapják a vevők, amit rendeltek, akkor is, ha nem jelezték, hogy sürgős a dolog.

– Te magad is szoktál vásárolni a Vaterán, vagy csak eladóként vagy jelen?

– Igen. Amire szükségem van, azt megveszem, amire nincs szükségem, azt pedig értelemszerűen eladom.

– Milyen típusú termékeket szoktál keresni az oldalon?

– Teljesen változó. Amire szükségem van, azt először mindig a Vaterán keresem, mert pénztárcakímélő. Ha ott nem találok semmit, akkor más aukciós oldalakon nézelődöm, de ez ritkán fordul elő, mert a többi oldalon jóval kevesebb termék van.

– Ezt örömmel halljuk. 😊 Ezúton is gratulálunk az elért eredményeidhez, és további sikeres vaterázást kívánunk!

Ha kazettára vadásztok, mindenképpen nézzétek át havasis termékeit – nála olyan darabokra is rábukkanhattok, amit eddig sehol máshol nem találtatok meg!

Vélemény, hozzászólás?