A hét vaterás kereskedője: Nádasdi Zsolt (filmpontzene)

Kávészünet

blog_vatera_0609_filmpontzene

Nádasdi Zsolt 1995 óta foglalkozik filmekkel és zenével. A Korai Öröm ütős hangszereken játszó tagja szinte minden műfajban otthon van, és kötelességének is érzi, hogy a lehető legszélesebb körben tájékozódjon. Hogy miért van erre szüksége? Hát mert vérbeli kereskedő!

Régi szerelem

„Több mint húsz éve köteleztem el magam a filmek és zenék mellet. Ami a magánéletet illeti, 1993 óta zenélek a Korai Öröm nevű együttesben, emellett a munkám is hosszú ideje a lemezekhez és filmekhez kapcsolódik. Régebben alkalmazottként dolgoztam, általában multiknál, de 2012-ben megszűnt a munkahelyem, és végül úgy döntöttem, hogy alapítok egy saját vállalkozást. Nyitottam egy kis boltot, és a Vaterára is regisztráltam. Akkoriban ez volt a legkomolyabban felépített internetes piactér (nem mellesleg most is annak tartom), és tökéletes felületnek tűnt az e-kereskedelemhez.”

A jó kereskedő 5 aranyszabálya

Zsolt 2012 augusztusa óta már 4886 adásvételt bonyolított le nálunk, és még mindig 100%-os az értékelése. Kértük, hogy meséljen arról, hogy hogyan érte el ezt a bámulatos eredményt.

„Ahhoz, hogy valakinek makulátlan legyen az értékelése egy online kereskedői oldalon, van néhány szabály, amit érdemes betartani.

  1. A vevőt úgy kell kiszolgálni, ahogyan elvárnánk, hogy minket kiszolgáljanak. A figyelmesség és kedvesség alapfeltétel.
  2. Az áru legyen jó minőségű.
  3. A jó minőség mellett az is fontos, hogy az áru minden tulajdonsága tisztességesen, precízen le legyen írva a terméklapon. A hibákat mindig fel kell tüntetni.
  4. Postázásnál a lehető legbiztonságosabb csomagolásban kell küldeni az árut, hogy semmiképp ne sérüljön.
  5. Ha a vevőnek problémája van, a kereskedő részéről a rugalmasság a legfőbb erény. Nincs olyan helyzet, amit ne lehetne megoldani.”

Nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik

„Az imént említett aranyszabályok egyértelműnek tűnhetnek, de cseppet sem könnyű betartani őket, hatalmas maximalizmus kell hozzá. A multiknál eltöltött éveim alatt számtalanszor hallottam ezeket az örökérvényű intelmeket, és így utólag azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon hasznos volt. A mai napig tartom magam ezekhez az elvekhez, és foggal-körömmel harcolok a 100%-os értékelésemért. Mindent megteszek, hogy a vevőim elégedettek legyenek, ugyanis az a mondás is igaz, hogy egyetlen elégedett vevő száz másikat hoz magával, egyetlen elégedetlen pedig százat vesz el tőled. Éppen ezért nincsenek alkalmazottaim, mert a 20 éves pályafutásom során nem találtam olyan embert, aki hasonló maximalizmussal csinálta volna a dolgokat. Ebből kifolyólag 10-12 órát minimum dolgozom egy nap, de nem bánom, mert nagyon élvezem a munkámat.”

A tájékozottság kulcsfontosságú lehet

„Folyamatosan falom a filmeket és zenéket, nagyjából minden műfajjal tisztában vagyok. Muszáj, hogy tájékozott legyek, hiszen így tudom megfelelően kiszolgálni a vásárlói igényeket. Ha például valaki azzal a kéréssel állít be hozzám, hogy szeretne „egy jó filmet”, mindig megkérem, hogy sorolja fel a három kedvenc filmjét, ugyanis abból már tudni fogom, hogy mit érdemes neki ajánlani. A zenével ugyanez a helyzet. Úgy gondolom, hogy nincsen jó meg rossz zene vagy fim, minden műfajban találhatóak kiváló alkotások. Egyébként sok visszatérő vásárlóm van, akikkel jókat szoktam beszélgetni, és akiknek az ízlését már sikerült teljesen kiismernem, így nekik még könnyebben tudok olyan alkotást ajánlani, ami biztos sikert arat.”

Minden jó, ha a vége jó

Arról is megkérdeztük Zsoltot, hogy nem befolyásolja-e a vállalkozását a torrentezés hatalmas népszerűsége.

„Noha a 2000-es évek eleje óta hanyatlik a CD album eladások száma, amit pár év késéssel a DVD filmek is követtek, szerintem minden ember életében eljön az az idő, amikor valódi értéket szeretne a magáénak tudni, és illegális letöltések és másolatok helyett inkább megveszi eredetiben azt, amit szeret. Egészen más érzés kézben tartani egy valódi, minőségi kiadású lemezt, mint egy megfoghatatlan bithalmazt lejátszani. Egyszóval egy pillanatig sem bántam meg, hogy saját vállalkozásba fogtam ezen a területen. Úgy vélem, hogy ha valaki szereti a munkáját, az már boldog ember. Én is nagyon elégedett vagyok, hogy olyan dologgal foglalkozhatok, amit szeretek csinálni, ennél több nem is kell.”

Válaszd Te is a valódi értékeket, és szerezd meg a kedvenc filmjeidet és zenéidet filmpontzene oldaláról!

One thought on “A hét vaterás kereskedője: Nádasdi Zsolt (filmpontzene)

  • Szevasztok:gondolom hogy egy dvd-t vagy egy cd-t könnyebb rendbentartani mint azt amikor nehéz gépekkel foglalkozom,ugyanis hiába akarom személyesen szállitatni ha a vevő nem érti meg hogy kár lehet a készülékében,és ebböl vannak a problémák én láttam olyan futárt aki bedobta a gépkocsi hátuljába a terméket és tett egy vaterás megszégyenitő megjegyzést visszetérve gratula hogy sikerült 100%-osan teljesitened,bárcsak én is tehetném üdv:lajos

Vélemény, hozzászólás?