A hét vaterás kereskedője: Bárdos Borbála (FelicityBababolt)

Kávészünet

blog_vatera_0328_felicity

„Mi szeretnél lenni, amikor nagy leszel?” – A legtöbb kislány általában azt válaszolja erre a kérdésre, hogy hercegnő, tündér vagy balerina. Bárdos Borbála azonban sosem volt hétköznapi: amióta az eszét tudja, arra vágyott, hogy kereskedő legyen. 12 évvel ezelőtt kezdte megvalósítani az álmát, s elképesztő szorgalmának és kitartásának köszönhetően mára irigylésre méltóan sikeres üzletasszony vált belőle.

Minden a gyerekekkel kezdődött

„2004. augusztusában regisztráltam először a Vaterára, „borici” néven. GYES-en voltam akkoriban, és nagyon jól jött volna egy kis plusz pénz. A gyerkőceim (van egy 14 éves lányom és egy 12 éves fiam) nőttek, mint a gomba, úgyhogy a kinőtt ruháik eladása kézenfekvő megoldásnak tűnt.” – kezdte el mesélni Bori, hogy hogyan is vált közösségünk oszlopos tagjává. – „Apránként indult be az üzlet. Kezdetben tényleg csak néhány saját használt gyerekruhát adtam el, de olyan hamar sikerült mindenre vevőt találnom, hogy megláttam a dologban a lehetőséget. Akkor sem hagytam abba, amikor már visszamentem dolgozni: a hétvégéimet és hajnalaimat mindig a vaterázásnak és teszveszezésnek szenteltem. Végül olyan jól beindult az üzlet, hogy úgy döntöttem, végleg ott hagyom a munkámat, és belevágok egy saját vállalkozásba. Édesanyám támogatásával megnyitottam a boltomat, és főállású kereskedő lettem. Körülbelül ekkor regisztráltam be az oldalra az új FelicityBababolt felhasználónevemmel.”

Hatalmas munkabírás

„A hosszú évek alatt sikeresen kiforrta magát a vállalkozásom. Az első öt évben mindent egyedül csináltam, az nagyon kemény időszak volt. Egy kicsit könnyített a dolgomon, hogy az anyukám, amikor csak tudott, vigyázott a gyerekekre, s ezért a mai napig nagyon hálás vagyok. Külön köszönet illeti meg életem párját is, akivel kölcsönösen támogatjuk és segítjük egymást a közös és az egyéni céljaink elérésében. Az üzlet viszont akkoriban tényleg egyes egyedül az én kezemben volt. Még szerencse, hogy hatalmas a munkabírásom.” – mosolygott Borbála. –  „Mostanra már vannak alkalmazottaim, de még így is rengeteget dolgozom, sokkal többet, mint napi 8 órát. Valljuk be: munkamániás vagyok. A kereskedői lét összes szegmensét szeretem, legyen szó árubeszerzésről, eladásról, vagy például a bizományosok kifizetéséről. Nagy örömmel csinálom a nap minden részében, engem ez nyugtat meg, ez kapcsol ki. Tényleg bármikor szívesen foglalkozom a vaterázással és a bolttal. Ha elutazom egy napra valahová, akkor úgy érzem, mint ha egy hétig lettem volna távol az üzlettől, és máris hiányzik. Éppen ezért nem is nagyon megyek szabadságra, csupán a piros betűs ünnepnapokon nem dolgozom. Elképesztően pörögnek nálunk a dolgok: tavaly például még december 24-én délben is érkezett rendelésünk, 2016. január 1-én pedig 00:10-kor adta le a rendelését az első vevőnk. Egyébként ebből is látszik, hogy az internetes lábunk a legerősebb, nagyjából a forgalom 95%-át teszi ki.”

Széles kínálat

„0-tól körülbelül 14 éves korig árulok ruhákat, de ez igazából azt jelenti, hogy egy kisebb növésű felnőtt is talál nálam a méretének megfelelő árut. A ruhák mellett hatalmas a kiegészítő- és játékkínálatunk is, mindent összevetve általában nagyjából 20.000 termékkel dolgozunk. Igyekszünk a legprecízebb munkavégzés mellett a legjobb kiszolgálást nyújtani, hogy minden vevőnk elégedetten távozzon.”

Gyerekkori megvalósult álom

Borbála a FelicityBababolt útjának egyengetése mellett a magánéletben is remekül megállja a helyét. Vezeti a háztartást, és neveli gyermekeit, akik nem csak, hogy kitűnő tanulók az iskolában, de rengeteget segítenek neki a boltban.  Bori emellett kórusba is jár, mindezt úgy, hogy napi 8-9 órákat alszik. Megkérdeztük tőle, hogy nincs-e véletlenül egy olyan időnyerő varázsnyaklánca, mint Hermione Grangernek a Harry Potter-sorozatban. „Szerintem az a titkom, hogy nagyon korán kelek, és korán fekszem.” – válaszolta nevetve. – „Reggel 5-6 körül dob ki az ágy, és 1-2 reggeli munkaóra sokszor felér egy fél nappal, mert ilyenkor pörgök a legjobban. Számomra egyáltalán nem megerőltető a munka, valójában már egészen kicsi koromban biztosan tudtam, hogy kereskedő leszek. Körülbelül 10 éves lehettem, amikor egy papírgyűjtés során a kezembe akadt egy külföldi újság, amelynek a középső páros oldalán egy számítógépről készült fénykép volt. Kitéptem a lapot, és utána évekig játszottam vele boltosat úgy, hogy az eladást a „számítógépen” rögzítettem.”

Új kilátások

Bori búcsúzóul megosztotta velünk egy újabb tervét: „Mostanában azon is gondolkozom, hogy nyitok új üzletágak felé. Valószínűleg kutyaruhákkal és a lakberendezési tárgyakkal is fogok foglalkozni, de ez még a jövő zenéje.”

Ezúton is sok sikert kívánunk neki, hogy minden további álma valóra váljon! Addig is, ha megfizethető és minőségi gyerekruhák után kutatsz, mindenképp böngészd át FelicityBababolt hatalmas kínálatát!

One thought on “A hét vaterás kereskedője: Bárdos Borbála (FelicityBababolt)

Vélemény, hozzászólás?