A hét vaterás kereskedője: Molnár Péter (Procopiuskft)

Kávészünet

blog_vatera_0229_procopius

Valószínűleg nincs olyan érmegyűjtő Magyarországon, aki ne ismerné a Procopius Kft. nevét. Molnár Péter vállalkozása 2008 óta töretlenül szárnyal a Vaterán: profi kereskedőnk az elmúlt nyolc év alatt 31.882 adásvételt bonyolított le, s hatalmas elégedett vevőtáborra tett szert. Eddig 831 felhasználó jelölte őt kedvenc eladójának, értékelése pedig közel 100%-os. Sikereit elnézve nem is lehet mást tenni, mint elismerően bólogatni.

Váratlan összegek

„Az egész történet úgy indult, hogy akadt otthon néhány régi ezüst- és arany érmém, amelyeket szerettem volna eladni. Regisztráltam a Vaterára, ugyanis ezt tartottam az eladáshoz legalkalmasabb felületnek. Azzal tisztában voltam, hogy sokan gyűjtenek érmét, úgyhogy arra fel voltam készülve, hogy hamar gazdára fognak találni a példányaim. Az viszont nagyon meglepett, amikor megláttam, hogy mennyi pénzt hajlandóak fizetni értük az emberek. Őszintén bevallom, hogy jóval alacsonyabb árra becsültem őket, mint amennyiért elkeltek. A pozitív élmények után egy pillanatig sem volt kérdés számomra, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Elkezdtem beleásni magam a szakma rejtelmeibe, s elindítottam a vállalkozásomat. A mottóm pedig hamar megszületett: minden annyit ér, amennyit adnak érte.” – mesélt nekünk Péter meseszerű karrierjének kezdetéről.

A Vatera előnyei

Természetesen kíváncsiak voltunk, hogy Péternek mivel nyerte el a tetszését az oldalunk. „Az első és legfontosabb dolog, ami miatt anno a Vaterára regisztráltam, az az értékelési rendszere. Nélküle nem lenne olyan megbízható és kellemes az egész eladási folyamat, mint amilyen. Hatalmas előnye a többi hasonló oldallal szemben, hogy itt hamar kiszűrhetőek a link felhasználók, s a vevőknek nem kell zsákbamacskát játszaniuk. Éppen ezért én kizárólag itt hirdetek, sőt: tulajdonképpen a Vatera miatt lett belőlem kereskedő.” – osztotta meg velünk véleményét. – „Kereskedőként természetesen az aukciós rendszert is nagyon szeretem, ugyanis az emberek játékossága és versenyszelleme miatt az érméim mindig nagyon kedvező áron kelnek el. Az 1 Ft-os aukciók mellett azért mindig töltök fel fix áras termékeket is, hogy azoknak is örömet okozzak, akik nem rajonganak a licitálásokért.”

Komoly vásárlók előnyben

Péter az elmúlt évek alatt felállított néhány szabályt, hogy csak azok lépjenek kapcsolatba vele, akik tényleg komolyan szeretnének vásárolni. „Úgy gondolom, hogy az eladók is pont ugyanannyira megérdemlik a tisztességes, komoly szándékú vevőket, mint amennyire a vásárlók megérdemlik a megbízható, becsületes kereskedőket. Minden termékemnél feltüntetem, hogy a nyertesnek 10 munkanapja van a vételárat eljuttatni hozzám, s felszólítom az érdeklődőket, hogy csak azok licitáljanak, akik ezt tudomásul veszik, ugyanis licittörlésre nincs lehetőség. Arra is figyelmeztetem őket a termékleírás rubrikában, hogy a 11. napon készítem el az értékelést a vásárlóimról, annak függvényében, hogy megérkezett-e hozzám az adott összeg, vagy sem. Ezek a feltételek sokat segítenek abban, hogy ne kelljen felesleges energiát fektetnem majdnem-vevőkbe, s azok vihessék haza az érméket, akik valóban vágynak rá. Úgy gondolom, hogy így jár mindenki a legjobban.”

Gyümölcsöző együttműködés

Procopiuskft alkalmi érmeeladóknak is segít értékesíteni. „Az évek alatt kicsit színesítettem a vállalkozásomat: régóta lehetőséget nyújtunk arra is, hogy ha valaki nem szeretné maga értékesíteni az érméit, akkor beadhatja őket hozzánk, s mi kis jutalék fejében segítünk eladni őket. Ez azoknak jó megoldás, akik csak 1-2 érmén szándékoznak túladni, s ilyen kis tétel miatt nem szeretnének regisztrálni. Emellett könnyebben elkelnek így a darabjaik, hiszen a Procopius Kft.-t már sokan ismerik, mindig rengetegen licitálnak nálunk.” – számolt be talpraesett eladónk jól menő üzletének működési részleteiről.

Vaterás kapcsolatok és barátságok

Péter hisz a személyes találkozók erejében és szükségességében. „A postázás mellett személyes átvételre is van lehetőség nálunk, sőt, a licitálások alatt is megtekinthetők az érmék a Budapesten lévő üzletünkben. Erre két szempontból is nagy szükség van, először is a sikeres adásvétel miatt. Mindig feltüntetem a termékleírásban, ha az adott árunak van valamilyen hibája, de azért mégis más képen látni ezeket a kincseket, mint élőben. Pontosan emiatt minden eladott darabra pénzvisszafizetési garanciát vállalunk, tehát azok is visszaküldhetik 5 napon belül az árut, akik csak postázás után tudják először kézbe venni, s valamiért nem elégedettek vele. A másik szempont, amiért fontosnak tartom a személyes találkozókat, az az ismeretségi körök építése. Online levelezés helyett sokkal izgalmasabb személyesen találkozni a hozzánk hasonló érdeklődésű emberekkel, hiszen nagyon jó üzleti és baráti kapcsolatok alakulhatnak ki. Én is számtalan szakmai barátságot és ismerettséget szereztem a Vaterán. Például született egy nagyon jó társaság, akikkel évek óta együtt járunk külföldi érmebörzékre, s közösen vadászunk különleges darabokra.”

Ha te is gyűjtöd az érméket, mindenképpen mazsolázz Procopiuskft aukciói között, ugyanis nála páratlan értékekre bukkanhatsz!

Találkozunk jövő héten!

9 comments

 • Tisztelt Vatera és Tisztelt Molnár Péter Úr !

  Hálásan köszönöm, hogy levelem kézhez vételétől oly hamar tette tiszteletemet nálam. Megbeszélésünk szerint a Husvéti Ünnepek után, szerda – csütörtök – péntek, ezeken a napokon biztosan itthon vagyok, főleg délelőtt. Amint megbeszéltük, érte jön, egyenlőre a 13 ország teljes fizetőeszközetének érmesorozatát vinné el, a többi három – négy sorra még van érdeklődő. De ha azokat mégsem viszik el rövid időn belül, azokat már BKV. járművel személyesen is be tudom vinni a procopius boltjába, tudom, hol van, jártam az épületben egy-két börzén.
  Tisztelt Molnár Úr ! Bízom abban, hogy Ön segíteni fog mielőbb túladni mindenen, mert a szenvedélyem anyagi nehézségeim miatt kihült, az árakat, amit fizettem érte, ugy sem kapom vissza, de talán az Ön segítségével a felét. Az ajánlatát természetesen elfogadom és várom megtisztelő válaszát Budai Gábor 06702109581

 • Tisztelt Vatera ! Valóban egyszer már megjelent ez a szövegem, Sandi József Úrhoz írtam kérésem, de mivel pár hete írt levelemre választ nem kaptam, ezért írtam most Molnár Péter Úrnak, kérem, továbbítsák, nagy szükségem van a segítségére. Köszönettel:

  Budai Gábor két szivinfarktus után 81 évesen.

 • Tisztelt Procopius kft ! Tisztelt Molnár Péter !

  Olvastam az egész oldalt és nem tudom, kérhetek e segítséget érme ügyben ? Én a 82 – ik évemben járok, már a gyüjtő szenvedélyem is alább hagyott, na meg a Matolcsi szerint nincs infláció miatt a nyugdíjam vásárló értéke egyre kevesebb, a rezsire és élelemre éppen elég, de a szenvedélyemet abba kell hagyni.
  Első problémám, hogy nem tudok a Vaterán csak odáig jutni, hogy négyszer is átutaltam a 100 .- Forintot a számlájukra, de nem tudni, meg kapták e, mert nem tudok tovább lépni.
  Ha annyit elárulna nekem, hogy a gyüjteményeimért mennyit kérhetek, az is nagy segítség lenne, mert abban biztos vagyok, hogy a belekerülési összeget nem kapom meg értük. De mindenféleképpen szeretnék túladni rajtuk, mert a Fiamat nem érdekli, én meg két infarktuson vagyok túl, ki tudja, meddig kinálhatom őket.
  Érmekészleteim a következők:
  130 ország teljes fizetőeszközei, érmekapszulákban, díszdobozokban.
  külön 8 országé, melyek hiányosak, egy – két érme hiányzik,azértnem számolok ellenértéket.
  A Melbournei Olympiára 2000 – ben verettek 28 db. 5 Dolláros érmét, elején egy egy sportág, hátulján Erzsébet – királynő dombornyomása, meg az 5 Dollár felirat. Szintén kapszula, díszdobozok.
  U.S.A. dollárok, és az 57 tagállam 1/4 Dollárjai. Az 1 Dolláron Roosevelt, a 1/2 Dolláron Kennedy elnök portréja.
  Magyarország 19 vármegyéi sorozat, a 200.- Forintos érmék hátulján tűzzománc a megye nevezetességei.
  Egy St.István ezüst 5 Pengő, egy angyalos és egy II Rákóczí ezüst 2 Pengős.
  Magyarország fizetőeszközei Ferencz József 20-5-2-1- koronáitól napjainkig kb 100 db érme kivéve a krajcárok, abból egy sincs.
  Horthytól Rákosiig, Kádártól a rendszerváltáson át napjainkig, sok olyan érme, melyek forgalomba ki sem kerültek.

  Tisztelt Molnár Úr ! Ha egy irányárat mondana, mondjuk, amiért Ön átvenné, vagy a Vaterán meg lehetne hirdetni, sokat segítene, mert már a 12 féle gyógyszerem kiváltása is gondot fog jelenteni.
  Ha esetleg Ön átvenné mindet és némi haszonnal a Vaterán továbbadná, nekem az is segítség lenne, mert biztos vagyok benne, hogy egy öregembert nem csap be és a reális árakat közli. Még annyit, hogy minden érme kivétel nélkül kapszolában és díszdobozokban.
  Várom megtisztelő válaszát:
  Budai Gábor budai.g@t-online.hu 06 71 210 9581

 • Kedves László!
  Az évek alatt többször végeztünk már nála próbavásárlást, fixáras termékek esetében is, és soha történt olyan eset, hogy a piacteret megkerülve értékesítette volna a termékét. Nyilván ha ilyen történt volna, az a mi érdekünket is sérti, és nem engedélyeztük volna a címe megjelenítését. Tehát ez a bizalom annak is köszönhető, hogy folyamatosan ellenőrizzük, ahogy más nagyobb eladókat is szoktunk.

 • Kedves Vateratünde!
  Köszönöm a kimerítő és részletes választ és indoklást! Már értem!!!!!!!!
  Egyébként ezt biztosan csak én olvastam az interjúban, hogy fix áron is tesz fel tárgyakat, aki nem szeretne licitálni?!
  Idézem:
  “Az 1 Ft-os aukciók mellett azért mindig töltök fel fix áras termékeket is, hogy azoknak is örömet okozzak, akik nem rajonganak a licitálásokért.”
  Üdv :))

 • Kedves mintaferj! Procopiusnál külön engedélyeztük a címének megadását, mert így a gyűjtők élőben meg tudják nézni a licit ideje alatt a sokszor több százezer forint vagy milliós értékű tételeket. Mindezt csak úgy teheti, hogy nem adja el a tételeket licit közben más csatornán, tehát a Vaterán kívül, a felrakott tételeit csak nálunk lehet megvásárolni licittel. Ő csak licittel tölt fel aukciókat, rendszerünkben látszik, hogy ezt évek óta be is tartja, nem szokott aukciókat törölni, ami mutatja, hogy a személyes megtekintések után nem állapodik meg vevőivel a piactéren kívül. Ezen kívül a numizmatika piacon szinte mindenki ismer mindenkit, őt meg aztán főleg, szóval ha nem is írnánk ki a címét, akkor is tudnák a vevők, hol érhetik el személyesen.
  Van még pár nagy eladónk, akiknél hasonló indokok miatt engedélyeztük a cím kiírását.

 • T. Vatera és mindenki! Én is szoktam érdeklődve nézni az úr által meghirdetett tárgyakat, mert bár nem vagyok gyűjtő, de a szép darabokat szívesen megcsodálom. És neki sok ilyen van szerintem. De azért azt nem értem, ami kétmillió felhasználóra kötelező érvényű, hogy nem lehet kontaktba lépni a lejárat előtt, őnála viszont oda lehet menni személyesen és megnézni élőben…. Úgy látszik Ő egyenlőbb az egyenlőknél. A vatera neki előnyt ad másokkal szemben a saját szabályait is felrúgva.
  Ettől függetlenül sok sikert kívánok Neki, mert valóban minőségi tárgyakat árusít!

Vélemény, hozzászólás?