A hét vaterás kereskedője: Sandi József (guramibatta)

Kávészünet

blog_vatera_0125_guramibatta

Múlt héten megismerkedhettetek ifj. Sandi Józseffel, aki irigylésre méltó talpraesettséggel vezeti vállalkozását. Nos, Józsefnek volt kitől örökölnie kereskedői tehetségét: édesapja, Sandi József szintén régiségek eladásával keresi a kenyerét, méghozzá nem is akármilyen sikerrel.

Pozitív visszajelzések tömkelege

„Nagyon szép árut kaptam, gondosan becsomagolva és gyorsan. Köszönöm szépen!”

„Megbízható partner, mindenkinek ajánlom!”

„Az eladó korrekt, pontos. A termék kifogástalan, gyönyörű darab, ahogy a hirdetésben is szerepelt. Köszönöm!”

Ha valaki ellátogat Sandi József, alias „guramibatta” felhasználói oldalára, megszámlálhatatlan elégedett vásárlói véleménnyel találja szemben magát. József immár 6388 adásvételt bonyolított le a Vatera piacterén, s értékelése fiához hasonlóan közel 100%-os. Alig vártuk, hogy végre megismerhessük az embert, akinek a felhasználóneve garancia a minőségre.

Hobbiból vállalkozás

„Régebben érméket gyűjtöttem, s ha valamiből esetleg több példányom volt, akkor a számomra felesleges darabokat feltöltöttem a Vaterára, s az eladáskor szerzett összegből újabb érméket vásároltam.” – mesélt József csillogó szemekkel szárnyaló kereskedői karrierjének kezdetéről. – „Mindig mindenen sikerült rövid időn belül túladnom, így hamar rájöttem, hogy hatalmas lehetőség van a Vatera piacterében. Elhatároztam, hogy komolyabb szinten is belevágok a dologba.”

Az aukciók pörögnek a legjobban

József úgy döntött, hogy nem fix áras termékekkel, hanem 1 Ft-ról induló aukciókkal fogja felvirágoztatni vállalkozását, ugyanis szerinte licitálásokkal lehet leginkább bevonzani a vásárlókat. „Úgy vélem, hogy az aukció a legkedvezőbb eladási módszer, ugyanis az emberek rettentően szeretnek játszani.” – állapította meg. Az elmélete bevált: az elmúlt négy évben számtalan megrendelőjének nyerte el a bizalmát, akik hűséges, visszatérő vásárlói lettek. „Noha mindig jönnek új vásárlók is, a vevőim nagy részét már a törzsvásárlóim teszik ki. Igyekszem meghálálni a lojalitásukat, és az ő igényeiknek és kívánságaiknak megfelelő árut beszerezni. A feleségem is hatalmas segítséget nyújt ebben, ugyanis rengeteget figyeli a piacot, hogy mi az, ami éppen keresettebb, s érdemes beszereznem.”

Bevált recept: őszinteség

Vajon hogyan érte el József ezt a hatalmas népszerűséget? Az aukciók indítása jó módja lehet egy kereskedelmi vállalkozás felfuttatásának, azonban önmagában nem elegendő. József úgy véli, hogy az internetes aukciók során az őszinteség a legfontosabb. „Mindig hiteles leírást és fényképeket töltök fel az árucikkekről. Ha valamin esetleg van sérülés, akkor azt kiemelem a hirdetésben, hogy véletlenül se érje a vásárlót meglepetésként, amitől később rossz szájízzel gondolhat vissza az üzletünkre.” – avatott be minket a kulisszatitkokba. – „Fontos még az is, hogy a termék címében minél több kulcsszó fel legyen tüntetve, hiszen ez megkönnyíti a keresést a vevők számára.”

Miért pont a Vatera?

Fontos számunkra felhasználóink visszajelzése, ezért búcsúzóul Józseftől is megkérdeztük, hogy miért pont minket választott vállalkozásához. „Véleményem szerint jelenleg a Vatera a legnagyobb piactér, itt látják a legtöbben a termékeimet. Más hirdetési felületet nem is használok. Illetve néha vásározom is, havi fix egy alkalommal Dunaföldváron, és van egy díszállat kereskedésem, amelynek a kínálatába szépen lassan bekerültek a régiségtárgyak is.” – mesélte nevetve jó kedélyű kereskedőnk.

József jelenleg minden kedden indít aukciós termékeket, és személyes átvételre is van nála lehetőség: minden héten pénteken szállít árut Budapestre.

Jövő héten ismét jelentkezünk, addig is kukkantsatok be hozzá, és csapjatok le gyönyörű termékeire!

7 comments

 • Tisztelt Vatera,

  teljesen egyetértek a Tücsök néven aláírt volt Vaterás felhasználóval, én is már nagyon sokszor megállapítottam, hogy legtöbb termékre frissen regisztrált felhasználók, viszik fel a licit árakat, akik utána köddé válnak, érdekes, hogy ez a Vatera “ellenőröknek” nem gyanús. Én az általam nézett termékeknél szinte minden esetben ezt láttam és bár én elég naiv ember vagyok, valahogy még nekem sem életszerű, jó lenne, ha gondosabban figyelnék ezeket az eseteket. Persze az eladónak ez biztosan nagyon jó, de a tisztességes vaterázokkal szemben ez csúnya megtévesztés.
  Csak ennyit akartam mondani.
  Üdvözlettel: Lujza

 • Kedves Tücsök!

  Számunkra kiemelten fontos az oldal biztonsága és a piactéren lezajlott adásvételek sikere, ezért különös gondot fordítunk az aukciók ellenőrzésre, köztük az önlicitek felderítésére is, melyek nagy része kiszűrhető biztonsági rendszerünknek köszönhetően.
  Működtetünk egy úgynevezett “csalófigyelő rendszert”, illetve a visszaélések megelőzésére specializálódott biztonsági csoportunk folyamatosan monitorozza a piacteret. Az önlicitek felderítése e két belső védelmi rendszer segítségével, illetve a felhasználók bejelentései alapján történik, és napi munkánk egyik legfontosabb részét képezi. Ez utóbbit tudjuk Önnek is javasolni: kérjük, jelezze felénk, amennyiben ilyen jellegű tevékenységet tapasztal az oldalunkon, és ha indokolt és bizonyítható az önlicit esete, akkor megtesszük a szükséges intézkedéseket az adott felhasználóval szemben.

  Az, hogy a felhasználók nem az aukciók lejárata előtt licitálnak egy-egy termékre, hanem már korábban, nagyon gyakori piacterünkön. Sokan nem tudnak vagy nem is akarnak a licithajrában ott ülni a gép előtt, ezért már korábban egy nagyobb összeggel licitálnak az aukción, így a Vaterán működő automata licitrendszer folyamatosan rálicitál helyettük a később beérkező kisebb összegű ajánlatokra, ezért tűnhet úgy, hogy valaki perceken belül túllicitál minket. Az automata licitrendszer működéséről itt olvashat bővebben: http://www.vatera.hu/segitseg/a_licit_megtetele_elott/mi_az_az_automatikus_licitalas/28/85

  Profi eladóink sikereire pedig mi is büszkék vagyunk, nem fényezni szeretnénk őket, hanem megmutatni a többi felhasználónak, hogy kellő szorgalommal kicsiből is naggyá lehet válni. A több ezer adásvétel és pozitív visszajelzés is azt igazolja, hogy valóban sok energiát fektettek vaterás vállalkozásukba, és jogosan érdemelték ki a vásárlóik bizalmát, és azt, hogy bemutassuk őket oldalunkon.

  Üdvözlettel: Vatera

 • Gratulálok!
  Anélkül, hogy bárkit megbántsak, szerintem nem kell és nem is szabad túlfényezni senkit sem ezen a piactéren. Mindenki tisztában van azzal, hogy az 1,- Ft-os aukciók menete miképpen történik.
  Én bármikor licitáltam a termékeikre, két-három perc elteltével már egy frissen regisztrált, úgymond tudatlan felhasználó azonnal túllicitált. Csupán azért merem ezt kijelenteni, én is töltöttem fel anno, míg tagja voltam a piactérnek, sok-sok 1,- Ft-os terméket, és a 21. napon is 1,- Ft-on, 1000,- Ft-on, vagy esetleg max. 3.000,- Ft-ig ment el, magasodott fel. Mivel követem a termékeit, és azt is, hogy miképpen alakul egy-egy termék licitje, igen elgondolkodtató számomra, hogy vajon miért licitál egy nullás sokszor egy adott termékre, nem várja meg a licit közeledő végét, kérdezem egy leendő vásárló miért viszi fel saját magának a majdan esetleg megnyerni kívánt terméket, nem életszerű. És ezen többszörös, egymás utáni liciteket a vatera rendszerint szinte minden esetben teljesen figyelmen kívül hagyja, míg más esetében kitiltással jár a dolog. Lehet, hogy más gépről, IP címről, sőt más városból megy a licit, de számomra, akkor is azt mutatja, hogy nem életszerű az egymás utáni önlicitnek nevezhető licitálások sorozata ugyanazon felhasználó részéről, nem beszélve arról, hogy nullás csinálja ezt, vagy csak egy pár értékeléssel rendelkezik ugyanazon vásárlótól. Szerintem a vatera vak, nem lát tovább az orránál, vagy nem akar továbblátni, meglátni ami másnak nyilvánvaló. Ajánlom mindenki figyelmébe, a neten a vaterával foglalkozó oldalakon az olvasgatást, az igen elgondolkodtató. Engem örökre kizártak anno, mivel összemostak olyan felhasználóval, akihez csak baráti viszony fűzött, és mint barátok egymásnak segítettünk az elindulásban és a kereskedésben. Követem a mai napig a termékeik aukciójának az alakulását, az én áruim sem voltak rosszabbak, sőt volt ugyanolyan termékem is, az enyém elkelt 800,- Ft-ért, az Öné pedig 15.500,- Ft-ért, pedig 100 % egyformák voltak. Ezért számomra elfogadhatatlan valakinek a fényezése, számomra senki sem különb a másik embernél. Üdvözlettel: Tücsök

 • Kedves Gábor,
  úgy látjuk, már írt az ügyfélszolgálatunknak is, kollégáink válaszolni fognak Önnek a Vatera használatához kapcsolódó kérdéseiben.

 • Kedves Józsefem, Szevasz !
  Bocsáss meg, hogy letegezlek, de éb 82 – ik évemet tzaposom, én már mindenkivel tegeződöm. 60 éves Lányom, 40 és 35 éves unokáim vannak, meg egy 4 éves dédunokám. Szeretném, ha Ti is tegeznétek.
  Tulajdonképpen a segítségeteket szeretném kérni, mert – valószínü a korom miatt, – nehezen boldogulok a Vaterával. Három hónapja odáig el jutottam, hogy elfogadta a rendszer a 100.- Forintot és több sorban közli, hogy mit hogyan folytassak. De ez nekem mégse jön össze.
  Hogyan kell a fotókat feltenni ? Érmesorokról van szó.
  Hogyan kell hozzá a szöveget párosítani ?
  Mikor kell, lehet fix árat és licitet alkalmazni ?
  Az árakat minek alapján határozom meg, mert fogalmam sincs, hogy amelyik sorozatot én anno 2.500.- vagy 13.000.- Forintért vettem, most mennyit kérhetek értük ?
  Vannak hazánkban ritkaság számba menő érmesorok, amit nekem Ausztráliából hozott az Olympiárók egyik aranyérmes Barátom, de nyilván én Neki kevesebbet fizettem, mint amit ér valójában.
  Ha lennél kedves ezeket megválaszolni e-mailomra, akkor kinyomtatom, magam elé teszem és remélem akkor már okosabb leszek és tudom követni.
  Köszönettel fogadom válaszod : Budai Gábor (voltam: Villamos Biztonságtechnikai és Érintésvédelmi Szakértő.)

 • gratulálok! igazán preciz, pontos udvarias partner, rugalnmas és lehet rá számitani. nem tul rég vásároltam az Úriembertől a legjobbak a tapasztalataim. csak igy tovább. Üdv. Eszterke.

Vélemény, hozzászólás?