Tippek a szállítási és egyéb költségekhez

Tippek

Mai tippünkben abban szeretnék segíteni, hogy miként számolhatja ki a szállítási költségeket és mire ügyeljen ezek feltüntetésekor, hogy az megfeleljen a Vatera szabályainak és egyértelmű legyen a vásárlók számára is.

  • Az aukció leírásában nem tüntethető fel semmiféle felár, plusz költség. Ezeket a költségeket minden esetben az eladási árba számolja bele!
  • Amennyiben a meghirdetett aukcióhoz plusz terméket, szolgáltatást szeretne értékesíteni, azt külön aukcióban kell meghirdetni.
  • A valós szállítási költségen kívül egyéb költség feltüntetése, illetve feltüntetés nélküli felszámítása nem megengedett. Ha a termék átadásával, a vevő részére történő eljuttatásával bármilyen egyéb költségünk merül fel, akkor azt bele kell kalkulálni az aukció indításakor megadott árba. Ennek megfelelően a vevőre nem terhelhető semmilyen egyéb költség (csomagolási díj, tranzakciós költség stb.).
  • Postai vagy futárszolgálattal történő szállítás esetén kizárólag az adott szállító érvényes díjszabásának megfelelő összeg számítható fel. A postaköltségre plusz ÁFA felszámítása nem megengedett.
  • A Szállítási és fizetési feltételek részben található mezőkben a választott szállítási típushoz tartozó valós összeget kell feltüntetni. Amennyiben a megadott mezőkben szereplő opcióktól eltérő szállítási módot választasz, vagy a postával kötött egyedi szerződés alapján egyedi díjakat alkalmaz, ezt minden esetben fel kell tüntetni a további szállítási információkat tartalmazó szöveges mezőben.
  • A vevő korrekt tájékoztatása és a későbbi félreértések elkerülése végett ajánlott a termék feltöltésekor a pontos várható szállítási költség megadása. Személyes átvétel esetén szállítási költség nem kérhető, kizárólag akkor, ha arról a felek előzetesen megegyeztek (pl. a megbeszélt helyre gépkocsival történő kiszállítás díja).

Köszönjük a figyelmét!

További jó aukciózást kíván

a Vatera Csapata!

Vélemény, hozzászólás?