Keressen okosan!

Tippek

Speciális karakterek kereséshez

A gyorsaság vásárláskor is fontos, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi idő alatt találjuk meg az számunkra legmegfelelőbb terméket. A baloldali keresődobozoknak köszönhetően ma már sokféleképpen lehet keresni az oldalon. Alkategóriák, típusok, méretek, nemek és márkák könnyítik meg a keresést, sőt akár konkrét város vagy kerület alapján is válogathatunk az aukciók közül. Azonban léteznek a fentieken kívül más lehetőségek is, ismerje meg őket!

Általános helyettesítő karakter: ” * “ (csillag)

Ezzel a karakterrel bármennyi karakter helyettesíthető egy szóban, annyi megkötéssel, hogy a szó végén kell, hogy szerepeljen!
Lássunk egy példát! Régóta szeretne vásárolni kislányának egy Next felsőt az almás kollekcióból. Írja be a keresőbe azt, hogy: next alm*
http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=next+alm*&ob=2
A csillag karakternek köszönhetően az összes Next márkájú almás ruha kilistázódik, függetlenül attól, hogy “almás”, “alma”, “almazöld” vagy az “almával” szó szerepel az aukció megnevezésében.

Negáló karakter: ” “ (kötőjel)

Ha egy keresőszó előtt közvetlenül “-” van, akkor a találati listába csak azok a termékek kerülnek be, amelyekben nem szerepel a megadott kifejezés.
Lássunk egy példát! Szeretné megnézni a karórákat a Vaterán, de nem kedveli a szilikonos változatot. A megoldás egyszerű, írja be a karóra alkategória keresőjébe, hogy: -szilikon*
http://ekszer-ora.vatera.hu/karora/index_c7181.html?ob=2&q=-szilikon*&tmpsb=Keres%E9s
A kötőjel karakternek köszönhetően minden karóra megjelenik a találati listában, a szilikonos kivételével.

Szó elválasztó karakter: ” “ (szóköz)

Több szóból álló kereséskor egyértelmű a szóköz használata. Például a „bőr Converse” keresésre az összes ilyen megnevezésű aukció listázódik. http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=b%F5r+Converse&ob=2
Viszont a felhasználók szerinti szűkítések esetében sokkal speciálisabb szerepe van a szóköznek.
Lássunk egy példát! Mobiltelefont szeretne vásárolni a két kedvenc eladójától bencebacsi-től és KomPhone-tól. Írja be a mobiltelefon alkategória „Eladó neve” keresőjébe, hogy: bencebacsi  KomPhone
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon/index_c10424.html?ob=2&us=bencebacsi++KomPhone&tmpsb=Keres%E9s
A szóköznek köszönhetően nincs szükség többszöri keresésre, egy listában megtalálja mindkét eladó aukcióit.  Fontos, hogy jelenleg nem lehetséges szóközt tartalmazó felhasználónév és “egyszerű” felhasználónév egyidejű keresése.

Próbálja ki most a speciális karaktereket és találja meg az Ön számára a legmegfelelőbb aukciókat sokkal gyorsabban, mint eddig!

További sikeres Vaterázást kíván:

a Vatera csapa

Vélemény, hozzászólás?