Újdonság: licittörlés a Vaterán!

Vaterafutár

Ezúton tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a Vatera.hu 2011. május 16-tól bevezeti a licittörlés szolgáltatást a Vatera.hu oldalon. A szolgáltatás segítségével eladóinknak lehetőséget adunk, hogy ha a termék nem áll a meghirdetett állapotban már rendelkezésre, akkor az érvényes liciteket törölhessék. Továbbá a licitálók számára lehetőséget biztosítunk, hogy amennyiben hibás összegű vagy téves licitet tettek, úgy az eladótól kérhessék a licit törlését. Bízunk benne, hogy új szolgáltatásunkkal az Önök számára is megkönnyítjük az értékesítési folyamatokat.

A licittörlés szolgáltatással kapcsolatban kérjük figyelmesen olvassa el az alábbi Gyakran Ismétlődő Kérdéseket és a válaszokat!

Vásárló vagyok, töröltetni szeretném érvényes licitemet, mit tegyek?

Felhívjuk figyelmét, hogy az eladó nem köteles eleget tenni a hozzá beérkező licittörlési kérelmeknek! Azzal, hogy licitált egy aukción, kötelezettséget vállalt arra, hogy amennyiben az Ön ajánlata lesz a legmagasabb az aukció végén, a terméket megvásárolja.

Ha töröltetni szeretné a licitjét, akkor a következőket kell tennie:

  • Lépjen a Személyes menüjében a Vásárlás>Licitálás oldalra!
  • Keresse meg azt az aukciót, amelyen tévesen licitált!
  • Az aukció mellett látható “További opciók” legördülő menüből válassza ki a “Licittörlés kérése” lehetőséget.
  • Adja meg a választható indokok közül, hogy miért kéri a licit törlését (Téves összeggel licitáltam, Nem tartok igényt a termékre, Egyéb)
  • A Küld gomb megnyomásakor licittörlési kérését e-mailben továbbítjuk az eladónak.

Egy licitálóm kérte az érvényes licit törlését, mit jelent ez?

Felhívjuk eladóink figyelmét, hogy a licitek törlésére kizárólag akkor van lehetőség, ha a termék állapotában olyan változás állt be, ami miatt azt nem tudja a meghirdetett állapotban biztosítani a vevő részére.

Ha licitet szeretne törölni, akkor a következőket kell tennie:

  • Lépjen a személyes menüjében az Eladás>Meghirdetett termékek>Licitált oldalra!
  • Keresse meg az aukciót, amelynél törölni szeretné a licitet!
  • Az aukció mellett látható “További opciók” legördülő menüből válassza ki a “Licittörlés” lehetőséget!
  • A választható indokok közül adja meg, hogy miért törli az licitet (termék állapota megváltozott, termék tönkrement).

Ha azt az indokot választja ki, hogy a “termék állapota megváltozott”, akkor az aukción található összes licitet töröljük, de az aukció nem zárul le.

Ha azt az indokot választja ki, hogy a “termék tönkrement”, akkor az összes licitet töröljük és az aukció automatikusan lezárásra kerül. A lezárt aukció törlődik az oldalról és nem kerül be a “lejárt termékek újraregisztrálása” menüpontba, tehát nem indíthatja újra!

Mit tegyek, ha a licitáló licittörlést kért?

Ha a licitáló egy aukciónál ajánlata törlését kérte, akkor erről Önt e-mailben értesítünk. Az értesítő levélben található linkre kattintva tudja a licitet törölni. Felhívjuk figyelmét, hogy a licittörlési kérésnek nem köteles eleget tenni!

Vélemény, hozzászólás?