Védett állatok forgalmazása a Vaterán

Tippek

Ahogy sok más speciális termékkategóriánál, a védett állatok forgalmazásánál is számos dologra szükséges figyelni, mielőtt azok eladásra kerülnek. Jó néhány állatfaj élő és élettelen egyedeinek, illetve származékainak tartását, illetve kereskedelmét összetett hazai, uniós és nemzetközi jogszabályok szabályozzák. Egyes védett fajok, illetve a belőlük készült termékek forgalmazása tilos, másoké meghatározott engedélyekhez kötött.

Ezért kérjük, ilyen tárgyú aukció indításánál körültekintően járjon el. A meghirdetett termékekért ez esetben is az eladóknak szükséges a felelősséget vállalnia. Azonban ha a megállapítást nyer, hogy az Ön által feltöltött termék forgalmazása nem szabályszerű, a terméklap törlésre kerül.

Ha Ön, mint eladó, rendelkezik a megfelelő forgalmazási engedélyekkel, javasoljuk, hogy az engedély szkennelt másolatát is töltse föl képként, így mind a vásárló, mind a hatóságok számára azonnal látható, hogy jogszerű értékesítésről van szó, így elkerülhetőek a félreértések is.

A könnyebb tájékozódás érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelte a leggyakrabban előforduló termékeket és a forgalmazásukkal kapcsolatos lényegi szabályokat, mely tájékoztatás itt érhető el:

A vonatkozó szabályokkal kapcsolatban további információért kattintson ide »

Vélemény, hozzászólás?