Valentin-napi ötletek

Kávészünet

A Valentin napot lehet szeretni vagy nem szeretni, de tény, hogy hazánkba is begyűrűzött a Bálint-napi őrület, és mára már szinte hagyománya van. Ilyenkor ugye a szerelmesek szokás szerint megajándékozzák egymást. Ezért ugye nem praktikus az összes karácsonyi ötletet ellőni előre, hiszen jön még a Valentin nap is :).

Mi is összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mivel lephetné meg párját a modern szerelmesek ünnepén. Oldalunkon külön válogattunk kifejezetten férfiaknak, és nőknek szóló ajánlatokat, hogy egyszerűbb legyen a választás. Böngésszen bátran, és lepje meg Ön is kedvesét!

Nézze meg Valentin-napi ajánlatainkat! »

Az, hogy a Valentin-nap pontosan honnan is ered, csak kevesen tudják, jöjjön akkor a Bálint-nap háttértörténete a Wikipedia vonatkozó szócikkéből:

Szent Bálint napján tartják főleg az angolszász országokban a Bálint-nap (angolul Valentine’s Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol név közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és az utóbbi másfél évtizedben népszerűvé. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.

A szokás eredete, hogy Szent Bálint a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

5 comments

Vélemény, hozzászólás?