Fényképezés: ma már mindenki tud?

Anno, amikor még analóg gépekkel fotóztunk, nagyon meggondolta az ember, hogy miről és hogyan készítsen képet. Az előhívás hosszadalmas volt és drága, ráadásul a végeredmény sem volt biztos. A digitális fényképezőgépek megjelenésével nagyot fordult a világ, hiszen minden kattintás után azonnal láthatjuk a lefotózott pillanatot. Ez a lehetőség végleg betett a spórolásnak, képeink mennyiségének már csak a gépünk memóriája szabhat határt!

Az okostelefonok korában pedig már nincs lehetetlen! Bárhol, bármit és bármikor lefotózhatunk a zsebünkből előkapott csodamasinákkal. A fényképek mellett lehetőségünk van videót is készíteni, amit azonnal feltölthetünk az internetre és megoszthatjuk a közösségi oldalakon. A fotózásra is érvényes, hogy gyakorlat teszi a mestert! Tartson be néhány alapszabályt, kattintgasson minél többet, és a szorgalma előbb utóbb visszaköszön a képekről!

  • Olvassa el a használati utasítást, legyen tisztában a gép tudásával!
  • Figyeljen a háttérre, ne rontsa el a képet egy nem odaillő tárgy, ember stb.
  • Szerezzen be egy jó tokot, hogy bárhová könnyedén magával vihesse a gépet!
  • Fotózásnál fontos a stabil kéz! Állvány híján támassza meg a karját a falon, asztalon, széken stb.
  • A memóriakártyát csak akkor távolítsa el, miután már kikapcsolta a fényképezőgépet!
  • Olvasson minél több fotós könyvet, blogot és fórumot!

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Dante International Kft. kezelje.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.