A hét vaterás kereskedője: Bárdos Borbála (FelicityBababolt)

blog_vatera_0328_felicity

„Mi szeretnél lenni, amikor nagy leszel?” – A legtöbb kislány általában azt válaszolja erre a kérdésre, hogy hercegnő, tündér vagy balerina. Bárdos Borbála azonban sosem volt hétköznapi: amióta az eszét tudja, arra vágyott, hogy kereskedő legyen. 12 évvel ezelőtt kezdte megvalósítani az álmát, s elképesztő szorgalmának és kitartásának köszönhetően mára irigylésre méltóan sikeres üzletasszony vált belőle.

Minden a gyerekekkel kezdődött

„2004. augusztusában regisztráltam először a Vaterára, „borici” néven. GYES-en voltam akkoriban, és nagyon jól jött volna egy kis plusz pénz. A gyerkőceim (van egy 14 éves lányom és egy 12 éves fiam) nőttek, mint a gomba, úgyhogy a kinőtt ruháik eladása kézenfekvő megoldásnak tűnt.” – kezdte el mesélni Bori, hogy hogyan is vált közösségünk oszlopos tagjává. – „Apránként indult be az üzlet. Kezdetben tényleg csak néhány saját használt gyerekruhát adtam el, de olyan hamar sikerült mindenre vevőt találnom, hogy megláttam a dologban a lehetőséget. Akkor sem hagytam abba, amikor már visszamentem dolgozni: a hétvégéimet és hajnalaimat mindig a vaterázásnak és teszveszezésnek szenteltem. Végül olyan jól beindult az üzlet, hogy úgy döntöttem, végleg ott hagyom a munkámat, és belevágok egy saját vállalkozásba. Édesanyám támogatásával megnyitottam a boltomat, és főállású kereskedő lettem. Körülbelül ekkor regisztráltam be az oldalra az új FelicityBababolt felhasználónevemmel.”

Hatalmas munkabírás

„A hosszú évek alatt sikeresen kiforrta magát a vállalkozásom. Az első öt évben mindent egyedül csináltam, az nagyon kemény időszak volt. Egy kicsit könnyített a dolgomon, hogy az anyukám, amikor csak tudott, vigyázott a gyerekekre, s ezért a mai napig nagyon hálás vagyok. Külön köszönet illeti meg életem párját is, akivel kölcsönösen támogatjuk és segítjük egymást a közös és az egyéni céljaink elérésében. Az üzlet viszont akkoriban tényleg egyes egyedül az én kezemben volt. Még szerencse, hogy hatalmas a munkabírásom.” – mosolygott Borbála. –  „Mostanra már vannak alkalmazottaim, de még így is rengeteget dolgozom, sokkal többet, mint napi 8 órát. Valljuk be: munkamániás vagyok. A kereskedői lét összes szegmensét szeretem, legyen szó árubeszerzésről, eladásról, vagy például a bizományosok kifizetéséről. Nagy örömmel csinálom a nap minden részében, engem ez nyugtat meg, ez kapcsol ki. Tényleg bármikor szívesen foglalkozom a vaterázással és a bolttal. Ha elutazom egy napra valahová, akkor úgy érzem, mint ha egy hétig lettem volna távol az üzlettől, és máris hiányzik. Éppen ezért nem is nagyon megyek szabadságra, csupán a piros betűs ünnepnapokon nem dolgozom. Elképesztően pörögnek nálunk a dolgok: tavaly például még december 24-én délben is érkezett rendelésünk, 2016. január 1-én pedig 00:10-kor adta le a rendelését az első vevőnk. Egyébként ebből is látszik, hogy az internetes lábunk a legerősebb, nagyjából a forgalom 95%-át teszi ki.”

Széles kínálat

„0-tól körülbelül 14 éves korig árulok ruhákat, de ez igazából azt jelenti, hogy egy kisebb növésű felnőtt is talál nálam a méretének megfelelő árut. A ruhák mellett hatalmas a kiegészítő- és játékkínálatunk is, mindent összevetve általában nagyjából 20.000 termékkel dolgozunk. Igyekszünk a legprecízebb munkavégzés mellett a legjobb kiszolgálást nyújtani, hogy minden vevőnk elégedetten távozzon.”

Gyerekkori megvalósult álom

Borbála a FelicityBababolt útjának egyengetése mellett a magánéletben is remekül megállja a helyét. Vezeti a háztartást, és neveli gyermekeit, akik nem csak, hogy kitűnő tanulók az iskolában, de rengeteget segítenek neki a boltban.  Bori emellett kórusba is jár, mindezt úgy, hogy napi 8-9 órákat alszik. Megkérdeztük tőle, hogy nincs-e véletlenül egy olyan időnyerő varázsnyaklánca, mint Hermione Grangernek a Harry Potter-sorozatban. „Szerintem az a titkom, hogy nagyon korán kelek, és korán fekszem.” – válaszolta nevetve. – „Reggel 5-6 körül dob ki az ágy, és 1-2 reggeli munkaóra sokszor felér egy fél nappal, mert ilyenkor pörgök a legjobban. Számomra egyáltalán nem megerőltető a munka, valójában már egészen kicsi koromban biztosan tudtam, hogy kereskedő leszek. Körülbelül 10 éves lehettem, amikor egy papírgyűjtés során a kezembe akadt egy külföldi újság, amelynek a középső páros oldalán egy számítógépről készült fénykép volt. Kitéptem a lapot, és utána évekig játszottam vele boltosat úgy, hogy az eladást a „számítógépen” rögzítettem.”

Új kilátások

Bori búcsúzóul megosztotta velünk egy újabb tervét: „Mostanában azon is gondolkozom, hogy nyitok új üzletágak felé. Valószínűleg kutyaruhákkal és a lakberendezési tárgyakkal is fogok foglalkozni, de ez még a jövő zenéje.”

Ezúton is sok sikert kívánunk neki, hogy minden további álma valóra váljon! Addig is, ha megfizethető és minőségi gyerekruhák után kutatsz, mindenképp böngészd át FelicityBababolt hatalmas kínálatát!

1 hozzászólás »

 

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Dante International Kft. kezelje.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.