A hét vaterás kereskedője: Samuné Csatári Szimonetta (szimo76)

Kávészünet

blog_vatera_0201

Samuné Csatári Szimonetta (alias szimo76) igazi ősvaterás: több mint 9 éve tagja közösségünknek, s már 17.997 adásvételen van túl. Ez a hatalmas szám már önmagában is gyönyörű teljesítmény, az azonban még fantasztikusabb, hogy az eredmény csupa elégedett, boldogságtól áradozó vásárlói véleményt takar. Tagadhatatlan, hogy Szimonetta született kereskedő.

Érdeklődésből vállalkozás

„9 évvel ezelőtt valójában csak érdeklődésből regisztráltam a Vaterára. Az egyik barátnőm mindig lelkendezve mesélte, hogy itt milyen könnyen el tudja adni a dolgait, ezért úgy gondoltam, hogy semmit nem veszítek, ha én is körülnézek az oldalon. Kezdetben csak néha-néha vásárolgattam, de eladóként nem voltam jelen. Valójában a nagyobbik lányom miatt kezdtem el árut feltölteni, ugyanis ő még picike volt akkoriban, s hamar kinőtte a ruháit. Egy idő után csak a helyet foglalták a szekrényben, s gondoltam, hogy próba szerencse: eladom őket a Vaterán.” – mesélt nekünk Vaterás pályafutásának kezdetéről a csupa szív és mosolygós Szimonetta.

Az első sikerélmény

Szimonetta kezdetben fix áras termékeket töltött fel az oldalra, s első kereskedői sikerélménye nagyon meghatározó pont volt az életében. „A mai napig emlékszem, hogy az első eladott árum a kislányom kinőtt overallja volt. Madarat lehetett volna velem fogatni: olyan boldog voltam, hogy valamit sikerült eladnom, hogy a vásárlómnak a kezeslábassal együtt küldtem egy köszönőkártyát és egy kis ajándékot is, amiért ő volt az első vevőm. Ez a szokásom igazából a mai napig megmaradt, nagyon szeretek apró meglepetéseket rejteni a csomagokba.”

A kedvesség mindig kifizetődő

Szimonetta kedvessége és lelkesedése hamarosan meghozta a gyümölcsét, s rohamtempóban kezdtek halmozódni a pozitív visszajelzések a profilján. Időközben megszületett második kislánya is, így az első két évben szinte kizárólag a lányai kinőtt vagy megunt ruháit és játékait töltötte fel a Vaterára. Miután kialakult egy viszonylag nagyobb visszatérő vevőköre, már elkezdett több árut is beszerezni, és úgy döntött, hogy belevág az 1 Ft-os aukciókba. „Mindig is tudtam, hogy az emberek nagyon szeretnek licitálni, ugyanis a győzni akarás mindenkiben megvan. Pár év után szerencsére eljutottam arra a szintre, hogy megengedhettem magamnak, hogy kizárólag 1 Ft-ról induló termékeket kínáljak. A tevékenységem végül olyan jól kiforrta magát, hogy már évek óta vállalkozásként, teljesen főállásban vaterázom. Rengeteg munka van vele: naponta több mint 8 órát emészt fel az időmből, de nagyon szeretem csinálni.”

A legfontosabb dolog: kommunikáció az eladó és vevő között

Szimonetta úgy véli, hogy a legfontosabb dolog egy adásvétel során a kommunikáció az eladó és a vevő között. „Főleg használt játékokat árulok, így nyilván nem minden árum tökéletes. Ha valaminek esetleg van valamilyen hibája, akkor azt mindig jelzem a termékleírásban, hogy ne érje a vásárlót meglepetésként. Ha úgy kell a játék, akkor kell, ha pedig nem, hát nem. Nekem nem az a célom, hogy kihasználjam az embereket és gyorsan túladjak a dolgokon, hanem szeretnék elégedett, visszatérő vevőket a magaménak tudni. Ha például valakinek nem tetszik a megvett áru, visszaküldheti, és akkor visszautalom a pénzét postaköltséggel együtt. Hosszú távon csak így van értelme a dolognak.” – fogalmazta meg Szimonetta kereskedői hitvallását. – „A Vaterát pont azért szeretem, mert az értékelési rendszerének köszönhetően kiszűrhetőek a tisztességtelen eladók. Szerintem ez a legmegbízhatóbb aukciós oldal, más felületeket nem is használok.”

Hit az emberiségben

Vérbeli kereskedőnk búcsúzóul egy nagyon pozitív jelenségről számolt be: „A több ezer áru eladása alatt sajnos nagy ritkán előfordult már, hogy véletlenül rossz helyre postáztam egy csomagot, nem annak a vásárlómnak, akinek kellett volna. Viszont a személyek, akikhez olykor megérkezett egy kóbor küldemény, mindig egyből jelezték a dolgot, és felajánlották, hogy tovább postázzák a megfelelő helyre. Természetesen elutaltam nekik a posta árát, de mindig melegség önti el a szívemet, amikor látom, hogy ilyen korrekt és jólelkű emberek vannak a világban.”

Szimonetta minden este 7 és 8 között tölt fel árut. Ha épp a gyerkőcnek kerestek aranyos játékot, mindenképpen nézzetek be hozzá, nem fogtok csalódni!

Tartsatok velünk jövő héten is!

3 comments

Vélemény, hozzászólás?