Csomagolj okosan!

Aktuális

Egy Vaterás életében a legszebb pillanat, amikor a portékája elkel, és az üzlet létrejön. Ilyenkor általában minden a papírforma szerint halad, azonban érdemes az adás-vétel legutolsó mozzanatát is komolyan venni, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a terméket milyen állapotban és csomagolásban kapja kézhez a vásárló. Nézzünk néhány tippet és tőletek kapott ötletet!

Belső csomagolás

Elsődleges célja, hogy megvédje az árut a nedvességtől, portól és egyéb sérülésektől. A legkézenfekvőbb az egyszerű uzsonnás tasak vagy nejlonszatyor, de ha fontos a csomag mérete, akkor érdemes a folpackot is kipróbálni. Ruhaneműknél tökéletesen zár és könnyedén kinyomható a levegő a csomagból. Nagyobb termék esetén remek segítség az ipari fólia!

Értékes portékánál legyetek nagyon precízek! Ilyenkor jól jön a műszaki cikkek vásárlásakor kapott buborékos fólia. Csomagoláskor béleljétek ki alaposan a dobozt! A töméshez használhattok gombóccá gyűrt reklámújságot, PET palackot, tojástartót vagy hungarocell darabokat is.

Kisméretű tárgyak (pl.ékszer) esetén sem kell kétségbeesni! Bugyoláljátok be az apróságot sminklemosó pamacsok közé, tegyétek bele egy DVD tokba vagy vágjatok be méretre egy mosogatószivacsba.

Külső csomagolás

A hagyományos borítékon kívül használhattok különféle dobozokat (cipős, kekszes, müzlis), de tökéletesen megfelel a fénymásolópapír vagy a hagyományos barna háztartási csomagolópapír is. Fontos, hogy a csomagoláson jól láthatóak legyenek az adatok! Legyen bármilyen a csomagolás, ragasszatok rá egy fehér papírt, így a címzés és a feladó is jól látható lesz! A doboz széleit mindig ragasszátok körbe barna ragasztószalaggal, így védve lesz az esetleges sérülések ellen.

Ha a csomagolással megvagytok, már csak a feladás van hátra! Cipekedni sem muszáj, rendeljetek posta helyett Vatera futárt!

Vélemény, hozzászólás?