Kert a lakásban

Nem muszáj kertes házban laknunk, hogy zöldben legyünk! Teremtsen otthonában olyan légkört, ahová szívesen hazatér egy fárasztó nap után. Egy mini Kánaánt, ahol pihenhet és gyönyörködhet a természet szépségében. Szerezzen be olyan növényeket, amelyek egyeznek ízléséhez és a lakása adottságaihoz is. Ehhez nyújt segítséget a Vatera választéka, ahol több száz növény közül választhatja ki az Önnek legjobban tetszőt! Vásárlás előtt azonban érdemes átgondolni a lehetőségeket, tervezze meg előre az otthoni kertjét!

Elhelyezés
Nagyobb lakásban elkülöníthet egy egész sarkot, ahol oázisként élhetnek növényei. Kisebb otthonokba érdemes kihasználni a falak adta lehetőségeket. Tegyen fel virágtartó polcokat vagy egyszerűen hagyjon önállósulni egy (vagy több) futónövényt egészen a plafonig. A különlegességet kedvelők lógathatnak fejjel lefelé növényeket, itt azonban speciális cserépre van szükség. Létrehozhat mini tavat egy cserépben, de egy növényekkel berendezett terrárium vagy akvárium is fantasztikusan mutat a lakásban.

Légtisztító növények
Egyes dísznövények kifejezetten jó hatással vannak a beltéri levegőre, mivel képesek jobban megszűrni és tisztítani a levegőt, mint társaik. Egy 25 négyzetméteres helyiségbe érdemes legalább 3 növényt elhelyezni, például: csokrosinda, fikusz, dracéna. Ezeket kezdő kertészek is nyugodtan bevállalhatják, mert nem igénylenek sok gondozást, illetve sötétebb helyeken is megállják a helyüket. Fontos, tartsa tisztán a növény leveleit és a virágföld felszíne se legyen törmelékes.

Fűszernövények
Ha szereti összekötni a szépet a hasznossal, akkor tartson otthonában fűszernövényeket.   Nemcsak egészséges, de kifejezetten jó mutat egy illatos, zöld növényekkel teli polc és ételei sem fogják megbánni a friss fűszereket. Ha nem biztos a dolgában, olvasson utána szakkönyvekben, blogokban!

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Dante International Kft. kezelje.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.