Nem PEPecselünk tovább, indul a Profi Eladó Program!

Kávészünet

A mai napon hosszas tesztidőszak után elindítottuk a Vatera Profi Eladó Programját (PEP). A programmal célunk a minőségi aukciók és magas színvonalon kereskedő nagyeladóink támogatása, valamint a feltöltési díj bevezetésekor ígért nagyeladói kedvezmények biztosítása.

Az eladó neve mellett megjelenik a PEP logója , mint a „minőség garanciája”.  A programban résztvevő eladóinknak kedvezményes feltöltési díjat biztosítunk (3 Ft/ termék a 21 napos aukciókra) mennyiségi korlátozás nélkül, mindehhez VIP-ügyfélszolgálat is tartozik. Ez egyfajta kitüntetés is eladóinknak, illetve a vásárlók felé is egy jelzés, a megbízható, gyors eladóktól pedig szívesebben vásárolnak.

Jogos a kérdés: miért vártunk vele ennyit? Persze az egészet logikus lett volna a feltöltési díjjal egy időben bevezetni, azonban ha jobban megnézzük, nem szimplán egy egyszerű kedvezménycsomagról van szó. Ugyanis helyette az egészet egy programmá alakítottuk, mellyel folyamatos támogatást tudunk adni az aukciózást valóban magas színvonalon űző eladóinknak. Ennek részletes kidolgozásához időre volt szükségünk.

A PEP tehát elindult, bizonyos kritériumoknak azonban meg kell felelni ahhoz, hogy valaki a programba kerülhessen. A program folyamatos, de nem automatikus! Külön jelentkezés kell hozzá, de ki is lehet kerülni belőle, hiszen a résztvevőket folyamatosan monitorozzuk, valóban és folyamatosan megfelelnek-e a feltételeknek.

Nyilván jön a következő kérdés, hogyan döntjük el, hogy ki kerülhet be? Egyrészt vannak objektív tényezők, amiket figyelembe veszünk, ilyen például a minimum 80, különböző vásárlótól való visszajelzés, a minimum 97,5%-ban pozitív visszajelzések, és a sikeres aukciózárások száma.

Ezen felül pedig vannak szubjektív szempontok: ügyfélszolgálatunk ellenőrzi a jelentkezők eddigi tevékenységét. Ilyenkor a felhasználó korábbi aktivitását, levelezését, eladásait ellenőrizzük. Megfelelnek-e a terméklapok a szabályzatnak, pontosak-e a termékleírások, a feltöltött képek és azok minősége is számít, ahogy a vásárlókkal folytatott kommunikáció minősége is. A célunk, hogy a Vaterán minél többen, minél szívesebben vásároljanak, megbízható eladóktól, minőségi termékeket.

Ez minden?
Nyilván nem ez minden, számítottunk rá hogy számos kérdés felmerül még, ezért a legfontosabbakat összegyűjtöttük és meg is válaszoltuk. Ezeket, illetve a Profi Eladó Programról minden részletes információt megtalálhat a PEP oldalán»

12 comments

  • Tisztelt Vatera!

    Annyit szeretnék még kérdezni – mivel nem 100 %-osan egyértelmű -, hogy PEP eladó lehet az, akinek az utolsó 3 havi forgalma 80.000 Ft-on felüli VAGY van 500 db pozitív értékelése. Szóval, a lényeg, hogy nem szükséges a magas összegű forgalom, ha van 500 db pozitív értékelés? Ugye, elég csak az egyik feltételnek meglennie? Na, meg persze az előtte felsoroltaknak.

    Várom mielőbbi válaszaikat!!

    • Igen, az 500 pozitív visszajelzés kiválthatja a havi 80.000 Ft átlagforgalmat az elmúlt hónapokra nézve. A többi feltétel természetesen az 500 pozitív értékeléssel rendelkező felhasználóinkra is vonatkozik.

  • 1.
    Kedves mek-mek!

    Nem értek veled egyet! 🙂

    Kár ezt így megfogalmaznod, hogy “valaki akar-e egyáltalán PEP tag
    lenni, mert leszünk akik ezt negatív jelzőként fogjuk értékelni.” !!!

    MIBŐL GONDOLOD, HOGY AKI PEP-TAG LESZ, AZ ÜZLETSZERŰEN KERESKEDIK??

    Én több. mint 3 éve vaterázok, 400 körüli, csak pozitív visszajelzésem van és szerintem pont az olyan vásárlók igényeit elégítem ki, mint esetleg amilyen te lehetsz. Én csak saját, otthoni, eddig gyűjtött vagy használt, de már megunt, szép minőségű dolgokat árultam/árulok.
    A legmagasabb bevételem egy árura kb 20.000 Ft volt – 2 éve, de 95 %-ban 100 – 5.000 Ft közötti összegekért teszek fel dolgokat.
    Ezzel – úgy gondolom, nem számíthatok üzletszerű kereskedőnek!!??
    Azt viszont alig várom, hogy valami csoda folytán elérjem az 500 értékelést és olcsóbban hirdethessek!!!
    Talán úgy én is több árut tennék fel! Korábban 600-800 darabom volt meghirdetve (könyvek, képregények, különböző gyűjtemények darabjai egyenként…stb), de a bizonyos intézkedések meghozatala óta ez lecsökkent 100 alattra!! Nem én akartam így és egyáltalán nem biztos, hogy én veszítettem a nagyobbat!!!

    2.
    Tisztelt Vatera!

    Én is soknak tartom a 3 havi átlag 80.000 Ft-os összeghatárt a PEP-be való kerülésért, talán még az 500-as értékelést is!
    Én pl. az életben nem fogok 3 hónap alatt 80.000 Ft-ért eladni semmit sem, mivel nincs is ilyen összegben hirdetni valóm!!!
    Az értékelésekkel szerencsém van, talán fél éven belül elérem azt is, ha jól megy a bóóót – ki tudja?

    De mit csináljon egy szintén jó és lelkiismeretes eladó, akinek csak 100-200 értékelése van és néhány éves összforgalma sem éri el a 80.000 Ft-ot?
    Ő ugyanúgy örülne a kedvezményes eladási lehetőségnek, de valószínűleg egész életében arra kell várnia, hogy ez megtörténjen, hiszen a 3 hetenkénti esetleges 20-30 meghirdetett, olcsó termékéből nem tudni, hány hónap után kel el akárcsak 1 db is!!!???

    Köszönöm, hogy végig olvastátok a hozzászólásomat!

  • Tisztelt Vatera!

    Lassan 72 órája várom, hogy aktiválják a Profi eladói státuszomat, de egyenlőre még sikerült…
    Volt egy lejárt, de még nem felszólításos fizetési elmaradásom, amely referencia számát hétfőn délelőtt elküldtem Önöknek, de eddig még nem érkezett válasz, ezért örülök majd legjobban a VIP nyújtotta szolgáltatásnak, mert ez a várakozási idő, az ígéret szerint majd jelentősen le fog rövidülni.
    Végül mindenben egyetértek partnerem Miskey54 hozzászólásával!

    Üdvözlettel,

    Antiklaedle

  • Nos a Vaterában nekem mint vevőnek az teszik, hogy olcsón vehetek esetleg másoknak már szinte értéktelen használt árut. Eladóként szintén azt remélem olyasminek is értéke lehet másnak, mely nekem már nem kell. PEP tag az lesz aki üzletszerűen kereskedik, tehát pont
    az én igényeimnek nem felel meg.

    Szóval egyenlőre vigyázni kell hogy valaki akar-e egyáltalán PEP tag
    lenni, mert leszünk akik ezt negatív jelzőként fogjuk értékelni.

  • T. Vatera, T Admin!
    Részemről nagy örömmel üdvözöltem a PEP programot, és megértem azok bánatát akik valamilyen okból nem kerülhettek be a feltételek miatt.
    Egyszerű matematika. Van néhány gondolat amit szeretnék megosztani a program gazdáival.Régebben amíg nem volt feltöltési díj, addig az eladók nagy része rövidebb időre indította el aukcióit, mert 21 napos indítás mellett sok érdeklődő aki csak böngészett és nem célirányosan keresett nem nézett végig annyi oldalt hogy eljusson a később lejáró aukciókhoz.
    A háromhetes indítás a forgalom pulzálását fogja eredményezni, mert mindenki csak háromhetenként fog újraindítani, és így terméke igen sokadik oldalon fog csak megjelenni. Nyilván a vatera számára is érdek hogy azok az eladók akik kiérdemelték a tagságot továbbra is jelentős forgalmat bonyolíthassanak ezért javaslom, hogy számukra a galéria használata váljon ingyenessé, hisz elég nagy számú, vagy magas értékű termékeik eladási jutaléka erre biztosan fedezetet nyújt a vatera számára is. Az igényes és sokoldalú termékmennyiség eléréséhez javasolnám még a termékek darabszámához kötődő további esetleges feltöltési díjkedvezmény kidolgozását.Röviden úgy gondolom, hogy a havi feltöltések száma ( csak példa jellegű számok!) mondjuk 500 akkor marad a 3 Ft/tétel feltöltési díj felette kb 750-ig 2,50Ft/ tétel 1000 feltöltés esetén 2 Ft /tétel és így tovább. A feltöltési díjak számlázása értelemszerűen havonta történne Ez is egyszerű matek próbáljanak kicsit az eladók fejével és kalkulációival is gondolkodni. Ma a gazdasági válság idején a kisebb értékű tételek iránt megnőtt a kereslet, de eddig a bevezetett feltöltési díj miatt meggondolandóbb volt, hogy milyen értékű aukciókat indítson el egy eladó. Ne értsenek félre, nyújtották a kezüket és nem egyből a karjukat akarnám, de logikám szerint az ötleteim elgondolkodásra érdemesek lehetnek.
    Még egy esetleges ötlet: A keresőben kereshetővé tenném a “Profi” eladók termékeinek külön keresését kategóriánként.
    Remélem találnak javaslataim között meggondolásra érdemeset.
    Üdvözlettel Miskey54

  • Tisztelt admin!

    Ezt a programot, akár a termékfeltöltési díj bevezetésével párhuzamosan is elindíthatták volna, tulajdonképpen ha megnézem a saját statisztikámat, akkor a 250 pozitív értékelés mellett 40.762 e-ft jutalékot sikerült önöknek átutalnom 2005 május óta…nem pedig 80.e-ft-ot három hónap alatt…ezt teljes diszkriminációnak tartom,( a kicsiket kizárjuk a kedvezményből!)Ne változtassanak a feltételeken, valóban nem éri meg az a kb évi 10 e-ft amit fizetnék, plusz azt nem is számolom hogy termékenként +3 ft is hozzájönne, ami még (100 termék esetén) még évi 3.600 e-ft…Gazdasági válság van és oda kell figyelni minden kiadásra. Én személy szerint nem tudnám kitermelni a befizetett jutalékot a mostani díjszabás mellett, ezért inkább egy ideje (2009 május -óta) “nem vaterázom”, illetve csak vásárolgatok, az ingyen van..azóta pénzt sem kellett utalnom önöknek. Köszönöm a lehetőséget hogy felszólalhattam ez ügyben!

    Tisztelettel: v lawrence

    • Kedves László!

      Valószínűleg félreértés történt, a havi 80.000-es átlag nem a befizetett jutalékokra, hanem a forgalomra vonatkozik!

  • Kedves admin! Csatlakoznek az előttem íróhoz. Én személy szerint igaz még nem rendelkezem a minimális szintű értékeléssel sem de amint elérem engem is érdekelne a program. a minimális összeget azonban én is nagyon soknak tartom. hiszen pl én a termékeket viszonylag alacsony áron kínálom. ha mondjuk felrakok 50 db 1 forintos aukciót az is pl ha kikiáltási áron kel el az csak 50 ft, az 500 értékelés eléréséhez pedig hosszú hónapoknak esetleg éveknek kell eltelnie hisz az legalább 500 különböző felhasználót jelent. tehát én pl magamat még elég hosszú ideig esélytelennek tartom sajnos arra hogy bekerüljek a programba és szerintem elég sokan vannak még így. üdvözlettel. Majzik Melinda

    • Kedves Melinda!

      Az 500 értékelés nem alapfeltétel, hanem a havi 80.000-es forgalmat válthatja ki, ezzel régi felhasználóink hűségét szerettük volna elismerni.

      A PEP-pel elsősorban azokat az eladóinkat szeretnénk támogatni, akik tartósan minőségi szolgáltatást nyújtanak partnereiknek. Meg kellett húznunk egy határt, és ez a havi 80.000 Ft-os forgalom volt. Bízunk benne, hogy a programban való részvétel az Ön számára sem lesz lehetetlen.

  • Kedves László!

    A PEP részvételi feltételein nem szándékozunk változtatni, viszont örömünkre szolgál, hogy érdeklődik a program iránt. A programunk folyamatos, tehát amint újra eléri a havi 80.000 Ft-os átlagot 3 hónapon keresztül és minden más bekerülési feltételnek is megfelel, kapcsolódhat a programhoz.

  • Tisztelt admin!

    Nem rossz ötlet ez a program, viszont esélyem sincs belekerülni mert az elmúlt hónapokban nem volt forgalmam. Ha változtatnának a kritériumokon, biztos sok hasonló régi vaterás újra forgalomba lendülhetne. Személy szerint én úgy gondolom hogy a forgalom vizsgálatát nem három hónapra visszamenőleg kéne vizsgálni, hanem 3 évre. Megérdemelné mindenki, aki addig is rendesen fizette a jutalékot!
    Tisztelettel: v lawrence

Vélemény, hozzászólás?